Xiaomi Redmi Note - nagyra vágyóknak

Külső

A Note (ami nem Samsung) külseje illeszkedik a gyártó eddigi formavilágába. Egyenes vonalak, épp csak lekerekített sarkok, de pont annyira, hogy ne Sony-t lássunk benne, viszont az inkább gömbölyűbb formáiról ismert Samsunggal se tévesztjük össze (és az ő Note-jukra se hasonlít). Phabletről beszélünk, úgyhogy ez nem egy apróság, ami nem csupán a kijelző méretéből adódik, hanem a kissé vastagra hagyott oldalsó keretnek, illetve a közel 1 centis vastagság se kevés. Mindezt 199 grammos súly tetézi, amit érezni is, viszont a méretei ellenére mégse vészes a használata, nyilván szinte mindig két kéz kell hozzá és nem árt egy nagyobb zseb sem a nadrágunkban. Anyaghasználat és minőség terén egy kis dorgálás jár a gyártónak. Az, hogy a hátlap fényes és kissé csúszós, még nem a világvége, ráadásul a fehér szín ellenére egész jól ellenáll a kosznak és úgy tűnik, a kopásnak is. Viszont az egyébként igen passzentos fedél kézbevéve meg-meg nyikkan, bár ezt nem mindig csinálja. Ugyanakkor vegyük figyelembe, hogy ez nem egy 150 ezer forintos csúcskészülék, így hiba lenne zafírüveget és csiszolt alumíniumot várni tőle.

Xiaomi Redmi Note
[+]

Szemből az 5,5 hüvelykes kijelző igyekszik a legtöbb helyet elfoglalni. A méretes képernyő IPS technológiával készült, felbontása pedig 720p HD. Feleleges fanyalogni a nagyobb felbontásért, a képminőség teljesen rendben van, jók a színek, nincs baj a betekintési szöggel sem, elegendő a fényerő, utcán, napfényben is jól látható minden. A lenti részen a három érintőgombot látjuk, ami a márka „védjegyeként” vörös színnel van jelölve és ezúttal a háttérvilágítást se felejtették el mögüle. Felül előlapi kamera, fény- és közelségszenzor, valamint állapotjelző LED is sorakozik, melyeket egy szolid rács mögé bújtatott hangszóró egészít ki. A hangminősége teljesen normális, a hangerő viszont egy picit lehetne több, illetve talán a nyílás nagyobb, mert ha kicsit másképp tesszük a fülünkhöz, jelentős változást észlelhetünk.

Xiaomi Redmi Note
[+]

Hátulról jó kontrasztot ad a fehér szín az előlap feketéjével, amit a gyári képek tanúsága szerint számos színes kerettel lehet feldobni. Alul a kihangosító nyílása és a MI felirat látszik. Az itteni hangszóró viszont jó hangos, mélyek nem nagyon vannak, de torzítás se nagyon. Felül a kamera picit kiemelkedő optikája és az alatta lévő LED vaku töri meg az egyhangúságot.

Xiaomi Redmi Note
[+]

Oldalt se alkalmaztak különleges dolgokat. Alul van a microUSB és a mikrofon, baloldalt nem találunk semmit, jobbra lelünk rá a bekapcsoló/lezáró billentyűre és a hangerőszabályzóra, továbbá felülre került a 3,5 mm-es jack kimenet, valamint a másodlagos mikrofon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés