2018. május 25., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Xiaomi Redmi 4X - Mi-ért hagytál el engem?

A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Redmi 4X egy micro- és egy nanoSIM-et fogad be dual standby technológiával. Minden hazai LTE sáv támogatott, és elvileg előrelépés történt átviteli rátában, bár azt nem tudjuk, hogy a 300/100 megabites, X8-as LTE szabványt a Redmi 4X is tudja-e. A beszélgetési hangminőség elfogadható, egyik oldalon sem volt panasz. A produktum bár kristálytisztának nem nevezhető, hangerőből jutott elég a zajosabb helyeken is. A Wifi 802.11b/g/n szabványú Directtel és hotspottal, megfelelő érzékenységgel, a Bluetooth 4.2-es HID-del, A2DP-vel és LE-vel, az USB 2.0-s MTP-vel. A földi antennák és routerek mellett a pozíciószerzésben és navigálásban a GPS, a Glonass és a BeiDou műholdcsoportok nyújtanak kezet, a gyorsaságra nem lehet panasz. Van iránytű, infra, giroszkóp és gyorsulásmérő, nincs viszont NFC.


[+]

A kis ház, gigászi telep stratégiája a Xiaominak eddig bevált, és a 4100 mAh-s akkumulátor most is parádézik. 2-3 napos töltési ciklusra simán be lehet rendezkedni 6-8-10 óra képernyőidővel. Nyilván a sok navigáció és játék, valamint a maximális fényerő és 4G böngészés felel leginkább a merülésért. A töltés mintegy három órát vesz igénybe, és bár láttunk már ennél gyorsabbat, aligha akad majd olyan intenzív nap bármilyen használattal, amit a 4X egy ciklussal ne bírna ki. 150 niten 20 óra netezés jön ki egy töltésből, illetve 11,5 óra filmezés.

A Redmi 4X-nek (jobbra) a Xiaomi Mi 6 mellett sem kell szégyenkeznie
A Redmi 4X-nek (jobbra) a Xiaomi Mi 6 mellett sem kell szégyenkeznie [+]

Értékelés: Xiaomi Redmi 4X
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 7,5 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 9,5 pont
Ár/érték aránya 9 pont
Hogyan értékelünk?

Mivel a két elődmodell, a Redmi 3 és a 3s is legalább egy ajánlott plecsnivel távozott szerkesztőségünkből, a Xiaominak hibáznia kellett volna, hogy ez most ne jöjjön össze. Ezt a szívességet a konkurenciának nem tette meg, viszont a recepten nem is nagyon változtatott, inkább csak a külsőt fűszerezte meg kissé. A csúcsmodellekre jellemző az ennyire figyelmes tervezés és elegancia, és bár a fémburkolat vékonyka, plusz nem is vízálló, az illesztések hibátlanok, az egykezes használat pedig a gigászi akkumulátor mellett is garantált. A B20 már múltkor sem hiányzott, sem a nyolcmagos rendszerchip, amely a jófajta 720p-s panel mögé elegendő lóerőt rak. Az ujjlenyomat-olvasó és az infra is teszi a dolgát, egyik sem alapvető az 50 ezer forintos szegmensben, amit a 4X telibe trafál.

Mindehhez ráadásul 3 gigabájt RAM és 32 gigabájtos tároló társul, hogy ezen a fronton se legyen panasz, így az ajánlott plecsni nem kérdés. Inkább az lehet, hogy most miért hiányzik a bélyegzőről a különösen szócska. Nos: tulajdonképpen jobb a 4X tényleg nem lett a 3s-nél, inkább kicsit komfortosabb a használata. Felbukkant ellenben a Redmi 4A, és a 37 ezer forintos vételára a plasztik ház, a kisebb telep és a szerényebb hardver mellett is impozáns, hogy valamekkora belső konkurenciát állítson. Mindazonáltal a 4X annyival tényleg jobb, amennyivel többe kerül, és aki ugyanerre, csak 5,5 hüvelyken és Full HD felbontáson vágyik, annak ott a Note 4, nem vészesen drágábban. A Redmi vonal tehát maradt az ár/érték mutató egyik bajnoka (ott van másiknak a Meizu és passzoló ajánlata), sok hasznos extrával és kevés komoly kompromisszummal. Ez pedig sokaknak éppen megfelelő választás lesz, ha elfogadják: csúcskategóriás teljesítményt azért ne várjunk ennyiért.

Xiaomi Redmi 4X

Bone123

A tesztkészülék az EuStock jóvoltából jutott el hozzánk, köszönjük!

A cikk elkészítését a Telenor Hipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

 • Xiaomi Redmi Note 4 - takarék-szövetkezet

  A két kiszerelésben elérhető Redmi Note 4-ből a lóerőben szerényebbet, kitartásban viszont annál sikeresebbet teszteljük. A Xiaomi a Note 3-ra is lapot húzott, és még az ár is kedvezőbb lett.

 • Xiaomi Redmi 4A - ennél nem tudsz jobbat

  Bruttó végfelhasználói árat figyelembe véve is rendkívül olcsó a kínai gyártó új modellje, ráadásul semmilyen komoly kompromisszumot nem kell kötnünk a mindennapi használat közben.

 • Xiaomi Redmi 3s - így lett igazán jó

  Ott nyúltak hozzá, ahol kellett, így már tényleg egy kompromisszumok nélküli, kedvező árú és sokoldalú telefon lett belőle, amely a középkategória egyik ásza.

 • Xiaomi Redmi 3 - szépségbe zárt szörnyeteg

  Mutatós fémház, nyolcmagos rendszerchip, visszafogott méret és kolosszális akkumulátor a középkategória alsó felében – a Xiaomi már megint odapörköl a konkurenciának.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.