Hirdetés

Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél

Majdnem-csúcsmodell, egyáltalán nem csúcsközeli árazással. Vannak kompromisszumok, egy nagyobb és több kisebb, de cserébe tényleg vonzó az árképzés.

Hirdetés

Videó, zene

A videós vonal viszont teljes katyvasz. Egyrészt (és ez a legfontosabb) nem lehet váltani a lencsék között felvétel közben. Ezt nem is igazán értem, a Snapi 865-höz járó DSP simán le tudja ezt kezelni, de a Xiaomi mégsem tette bele ezt a lehetőséget a szoftverbe, ami mindenképpen egy kihagyott ziccer. Viszont akármelyik kamerával is állunk neki videózni, a digitális zoom engedélyezett, ez a főkamera esetén egy bizonyos szintig még értelmezhető is, de az ultraszéles modullal zoomolni annyira életszerű, mint egy repülő pingvin, hogy hát az is madár ugyan, de ne kérjük már meg olyanra, amire fizikailag nem alkalmas. Két nappali felvétellel nyitunk, 4K és 60 fps a normál és az ultraszéles lencsével:


De tudunk ám 8K-ban is rögzíteni, kizárólag a főkamerával (ez mondjuk érthető), ilyenkor azt mondja nekünk a telefon, hogy maximum 6 percet enged, szóval leszünk szívesek ebbe beleférni. Eredmény alant:

És van szuperstabi mód (folytonos videó néven, ami elég ostobán hangzik), ez persze csak Full HD és 30 fps, de tényleg elég ügyes, mutatom:

Plusz az előlapi kamerás videót se hagyjuk ki, mert elektronikus stabilizáció ebbe is került és egész ügyes, íme:

No, akkor jöjjön egy kis esti csokor, előbb 8K, aztán 4K60 a főkamerával, Full HD és 60 fps az ultraszélessel, majd a szuperstabilizált mód és végül a szelfi, ez akkor öt darab videót jelent, tessenek parancsolni:

Jó, ennyi videó már nekem is kezd sok lenni, pedig nem is mentünk végig az effektezett megoldásokon (720p), a lassított felvételen, meg az előlapi és a hátlapi kamera egyszerre történő használatán (jó, ezt még beteszem ide lentre), plusz a köztes felbontásokon és képkockaszámokon. Este azért már nem olyan csodás az eredmény, a szuperstabit például mindenképpen mellőzzük, az ultraszéles modul is elvérzik a fényszegénység mezsgyéjén.

Pedig még nincs vége, van ugyanis “Vlog” mód is, ami tök egyértelműen a TikTok-ra van szabva, 10-12 másodperces videókat vág nekünk össze a rendszer pár másodperces snittekből. Egyébként el lehet vele szórakozni, mutatok egy remekművet:

És innentől tényleg nem traktálom az olvasóközönséget, ennyi felvételből már azért látszik, hogy mit tud a Mi 10T Pro videós vonalon. A főkamera az optikai (és elektronikus) stabilizációval és a magas felbontással abszolút versenyképes, elvinném utazni is, mert lehet vele dolgozni, noha a hangminőségen még lehetne javítani valamicskét. Az ultraszéles modul inkább egy-két extra snitt kapcsán jöhet jól, de mivel menet közben nem lehet váltani rá, ezért macerás, plusz minőségben is gyengécske. A szuperstabi mód hasznos és a minősége is megfelelő nappal (este kevésbé), a 8K felvétel viszont nemigen fogja használni senki, az továbbra is a techdemó kategóriája.

[+]

Zenei fronton a közepesnél jóval meggyőzőbb a két hangszóró teljesítménye, a gyári lejátszó szerencsére feledteti a YT Music ostobaságait. A MIUI-hoz tartozó lejátszó egyrészt szép, másrészt sokat tud, mert van benne csengőhang-szerkesztő, elalváskapcsoló, equlaizer, de egyedileg is lehet a headset jobb-bal csatornáját igazítani. Kihangosítva is szépen szól, csak az FM-rádió hiányzik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Felforgatja a Mi 10T a mobilpiacot

    Snapdragon 865 és 144 Hz bőven 200 ezer forint alatt, 108 megapixeles kameraszett és 256 GB-os tároló nem sokkal felette, plusz egy koránt sem Lite-os, 5G-s kiadás.

Hirdetés