Realme X50 Pro 5G - vágyak kontra realitás

Óriási offenzívába kezdett a Realme, a középkategóriában a 6-ossal tettek le ütőképes ajánlatot, a csúcsmodellek között ezt a feladatot az X50 Pro szeretné megoldani.

Hirdetés

Bevezető

Régóta kapcsolatban vagyunk a hazai mobilos cégekkel, kereskedésekkel, márkaképviseletekkel és disztribútorokkal, így aztán amikor egy új márka próbálja megvetni itthon a lábát, akkor előbb-utóbb (de inkább előbb) csörren a telefon, aztán nem sokkal később landol is egy tesztcucc a szerkesztőségben. A Realme esetében pont ez történt, tavaly decemberben már járt nálunk több termék is (például jelen tesztalanyunk közvetlen elődje), azóta pedig már a 6 és a 6i is megfutotta a köröket, itt van az 5i és a 6 Pro is a csapatnál, én pedig rámarkoltam a legdurvábbnak számító csúcsgépre.


[+]

Az X50 Pro azt ígéri, mint minden trónkövetelő: csúcskategóriás hardvert, remek kamerákat, szuper kijelzőt, frankó kezelőfelületet — mindezt pedig kedvező árfekvésben, ami amúgy papíron 600 eurós árat jelent. Ez pedig elég vonzó ajánlat akkor, amikor a legtöbb csúcstelefon árát mintha a SpaceX Dragon kapszulára szerelték volna és fellőtték a sztratoszférába. Viszont ebben a szegmensben ma már nem elég, ha egy telefon gyors. Mert minden másban is baromi jónak kell lennie, perfekt fotós és videós képességeket kell nyújtani, kiemelkedő multimédiás teljesítmény, mindenféle adatkapcsolati megoldást és jó üzemidőt vár el a felhasználó, szóval egy friss márkának többet is illik villantania, mint a már ismert brandeknek, és/vagy le kell menni árazásban jóval a népszerűbb modellek alá. Ez utóbbit mindenképpen hozza az X50 Pro.


[+]

A Realme a BBK Electronics nevű kínai cégcsoport egyik ága, ide tartozik a OnePlus, a Vivo, az Oppo és az IQOO is, ezek között pedig már akadnak itthon is ismert márkák. Minden brandnek elvileg megvan a maga feladata és pozíciója, a Realme akar lenni a jóárasított, de amúgy frankó termékvonal, mint amit a Xiaomi csinál a Redmi kapcsán, vagy amit a Huawei művel a Honorral. A mi árérzékeny piacunkon ez egy hagyományosan jól működő modell, ha az árazás vonzó, akkor könnyebben bocsátunk meg hiányosságokat, de esetünkben 250 ezer forintos az árcédula azért már az a szint, amikor az ember tényleg elvár egy csomó dolgot még akkor is, ha a Samsung, a Huawei, vagy az Apple jóval magasabbra lő. Az X50 Pro ellenfele majd a Poco F2 lehet, az a termék is ugyanezt a filozófiát próbálja követni. Hogy lett a 600 euróból 250 lepedő? Hát úgy, hogy a hivatalos weboldalról hazánkba nem szállítanak, viszont van hazai forgalmazó, aki fontolgatja, hogy itthon piacra dobja ezt a modellt is, rákerülnek az ilyen-olyan terhek, a vége pedig negyed milla, de ebben a hazai, két éves gari is benne van. Vagyis lesz. Ha lesz. Legjobb esetben szolgáltatóknál is felbukkan, ott meg majd amúgy is a tarifacsomag határozza meg a fizetendő összeget.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés