Bombaformában futott be a Poco X3 NFC

120 Hz-es panel, vadi új chipset és sokrétű kameraszett 100 ezer forint alatt – csak az 5G hiányzik az ár/érték trónhoz.

Nem igazán sikerült a Xiaominak a Poco X3 NFC részleteit eltitkolnia – mondjuk a kicsomagolós videók sorát nézve úgy tűnik, ez soha nem is volt szándéka. A Poco almárka logójával ugyanis egy roppant versenyképes telefon érkezett X3 NFC néven, amely hazánkban, 6/64 GB-os kiszerelésben várhatóan 90 ezer, 6/128 GB-os variációban pedig kerek 100 ezer forintért lesz zsebre vágható, bár azt még pontosan nem tudjuk, mikor.


[+]

Persze zsebbe vágni akkor lehet csak, ha a 6,67"-es FHD+ IPS panel belefér, mert bizony tőle és az USB-C porton tölthető, 5160 mAh-s teleptől a készülék hatalmas lett, ami mondjuk nem meglepetés egy Redmi Note 9S után, amelynek a Poco X3 házon belüli riválisa lesz, és kapásból rálicitál 120 Hz képfrissítésével. Dinamikus tartalmak alapján egyébként a panel képes lesz 50, 60, 90 és 120 Hz között váltani, így kímélve az akkumulátort. Az érintési érzékelés minden esetben 240 Hz-es.

Szintén jelentős erősítés a Snapdragon 732G az egyébként nem gyenge 720G-hez képest: a 8 nm-es node-on gyártott platform két 2,3 GHz-es és hat 1,8 GHz-es Kryo 470 magot kínál megnövelt órajelű Adreno 618 gyorsítóval és UFS 2.1 típusú tárolóval. A játékra így aligha lesz panasz, plusz még a sztereó hangszóró is megvan, illetve Game Turbo 3.0 játékoptimalizáló. A BlackShark márkatárssal összedolgozva pedig kétféle aktív hűtőt is vásárolhatunk és hozzátoldhatunk az X3 NFC-hez.

Kamerafotó a 64 megapixeles Sony IMX szenzorral
Kamerafotó a 64 megapixeles Sony IMX szenzorral [+]

A kamerás helyzet viszont éppúgy ismerős lesz, mint az oldalra helyezett ujjlenyomat-olvasó, csak épp a Redmi Note 9 Pro juthat a szettről az eszünkbe: 64 megapixeles főkamera nyitja a sort a hátlapon (Sony IMX682, 1/1,73"), 8 megapixeles ultraszéles társsal (119 fokos látószög), amihez 2 megapixeles makró (4 cm) és 2 megapixeles mélységkamera társul (portrémód). Elöl, az apró kameracseppbe 20 megapixeles szelfimodul furakodott. Végeláthatatlan multimédiával és 120 Hz-es használattal persze az 5160 mAh-s telep is lemerülhet idejekorán – szerencsére 33 wattos adapter garantálja, hogy 65 perc alatt meglegyen a teljes etetés.


[+]

A Poco X3 NFC MIUI 12-vel kerül polcokra, Poco Launcher indítóval, természetesen Android 10-es alapokon, hiszen a 11-et még nem dobta piacra a Google. A gyártó mindemellett hároméves terméktámogatást ígér, amibe a szoftver is belefoglaltatik. A mobilfizetési képességek mellett ac-s WiFi, 5.1-es Bluetooth, 2.0-s USB, infra és jack kimenet is van, a hibrid dual nanoSIM tálca plusz minden hazai 4G LTE sáv támogatása. Ez a chipset ugyanakkor 5G adatátvitelre nem képes, és a szükséges modem, illetve antennaelrendezés is hiányzik. Annyi baj legyen: ennyiért a Poco X3 csattanós válasz a 90 Hz-es Realme 6 szériára, és még az IP53 védelem is adott a por és a fröccsenő víz ellen, csak legyen a telefonból elég készleten, amikor elstartol.

Azóta történt

  • Gyorsan fogy a Poco X3 NFC

    Tízezer darabos készlet fogyott el harminc perc alatt a zseniális ár/érték arányú középkategóriásból.

Előzmények

  • Hétfőn érkezik a Poco X3 NFC

    Friss Snapdragonnal, erős kameraszettel és méretes panellel fut be a következő Pocophone

  • Redmi Note 9S - filléreken múlik

    Szerencsére a Redmi márkajelzést viselő Xiaomi telefonok nem drágultak meg, a Note 9S az elődökhöz hasonlóan a kategória egyik legjobb vétele, de nem hibátlan.

  • Pocophone F1 - pole pozíció

    Snapdragon 845, 6/128 GB RAM/tároló, folyadékhűtés, sztereó hangszóró és néhány baki, verhetetlen áron: leteszteltük a Xiaomi-féle Flagship Killert.

Hirdetés