Hirdetés

Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél

Majdnem-csúcsmodell, egyáltalán nem csúcsközeli árazással. Vannak kompromisszumok, egy nagyobb és több kisebb, de cserébe tényleg vonzó az árképzés.

Adatátvitel, üzemidő

Mivel a Snapdragon 865-höz jár az 5G modem, ezért a Mi 10T Pro természetesen fel is tud ilyen hálózatokra is lépni, aminek most még nincs olyan túl nagy relevanciája, de talán pár éven belül már lesz a dolognak értelme. A WiFi is fejlett (802.11 a/b/g/n/ac/6), van NFC, a Bluetooth 5.1-es (AptX HD és Adaptive), a pontos helymeghatározáshoz pedig a GPS mellett GLONASS, BDS, GALILEO és QZSS holdakat is használ, nincs is vele gond. Az infraportot már említettük többször, az USB pedig Type-C alakú és 2.0-s szabványú. Böngészéshez a Chrome mellett a Mi Böngésző is bevethető, ebben van sötét mód, fordító, adatforgalom-csökkentő és asztali mód is, szóval többet tud, mint a Google megoldása, de a könyvjelzőink a Mi fiókunkból érkeznek, nem a Google-ből.

Hirdetés

[+]

A hátlap alatti, 5000 mAh-s akkumulátor elég jól bírja a kiképzést még akkor is, ha 144 Hz-re van állítva a frissítés, ez ugyanis nem egy fix érték, hanem csak indokolt esetben használja a termék. A kétnapos üzemidő simán megvan, 15-16 órán át lehet offline videót nézni egy menetben, ami igen kellemes érték. A 33 wattos gyorstöltés szintén örömteli, de ez szokás szerint a folyamat elején tempós (úgy 60%-ig), onnantól lassul az ügymenet. Nincs viszont vezeték nélküli megoldás, ami például az Mi 10-ben adott, ez egyrészt spórolási okokból alakulhatott így, másrészt tovább növelte volna az amúgy sem vékony és könnyű telefon kiterjedését és tömegét.


[+]

Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Pro
Erős hardver
144 Hz-es képfrissítés
Komplett adatkommunikációs repertoár
Kiváló főkamera
Kontra
Nincs vezeték nélküli töltés
Nincs IP-védelem
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 9 pont
Sebesség 9 pont
Szoftverfelület 9 pont
Fotózás, videózás 8 pont
Hangminőség 8 pont
Adatkommunikáció 10 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 8 pont
Indulóár (HUF) 220 000

Összegzés. Kicsit gondban vagyok, mert a Mi 10T Pro egy remek telefon papíron, szuper hardverrel és fotós képességekkel, jókora akkumulátorral, 144 Hz-es (bár nem AMOLED) kijelzővel, komplett adatkommunikációs repertoárral. Ehhez képest 220 lepedőn nyit, ami nagyon vonzó (figyelembe véve, hogy a házon belüli konkurens Mi 10 300 ezer forint körül indult), annak azonban pont 220 környékére esett le az ára. Sebaj, most akkor van két, ugyanannyiba kerülő termék is a kínálatban, ahol a hardver majdnem ugyanaz, egyikben ívelt AMOLED, másikban 144 Hz-es IPS panel van, amott van vezeték nélküli töltés, itt kicsit nagyobb a telep, némi kamerás változtatás is történt, de amúgy nincs lényeges eltérés. Szóval akinek az AMOLED és a Qi-töltés hiányzik, annak is tud mutatni a Xiaomi alternatívát. A másik kérdés, hogy itt van nekünk a Galaxy S20 FE, ami szintén AMOLED (és 120 Hz), abban van vezeték nélküli töltés, memóriabővítés és IP-védelem is, viszont gyengébb kicsit a chipset, nincs 5G és a gyorstöltés is bénább. Ám abban nincs 108 megapixeles kamera, viszont sokkal-sokkal összeszedettebbnek tűnik a szoftver, főleg videós fronton. A Samsung cucc AliceWake kolleginától kapott egy Ajánlott minősítést, ezt pedig az Mi 10T Pro is meg kéne kapja, hiszen pro-kontra kábé ugyanannyi érvünk van az egyik, mint a másik mellett. És innentől — hogy úgy mondjam, gusztus dolga. Akinek a nyers erő, a hosszabb üzemidő, a nagyobb felbontású kamera, az 5G és az infra számít, az nyilván a Xiaomi felé fog mozdulni, akinek az IP védelemre, a bővíthető tárhelyre és a kiforrottabb szoftverre van nagyobb igénye, az nézelődjön a Samsung háza táján, csalódást egyik sem fog okozni. Nyilván van személyes preferenciám, engem jobban zavarnak a szoftveres ostobaságok, mint az Exynos gyengébb produkciója, de ez nem befolyásolja, hogy az Mi 10T Pro is megérdemli ezzel a nyitóárral az Ajánlott minősítést.

Xiaomi Mi 10T Pro 5G

Bog

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Felforgatja a Mi 10T a mobilpiacot

    Snapdragon 865 és 144 Hz bőven 200 ezer forint alatt, 108 megapixeles kameraszett és 256 GB-os tároló nem sokkal felette, plusz egy koránt sem Lite-os, 5G-s kiadás.

Hirdetés