2018. január 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Vodafone 527 - a Sagem útja

A Sagem önálló márkaként már megszűnt, ez a készülékük is a Vodafone neve alatt jelent meg. Nem mintha ettől jobb lenne.

Bevezető

A Vodafone – több más szolgáltatóhoz hasonlóan – néha kidob saját márkás telefonokat a piacra. Persze ezeket nyilván nem az angol központban szerelik össze lelkes ügyfélszolgálatosok túlórában, hanem egyszerűen átcsomagolnak valami távol-keleti cuccot. Alapvetően két beszállítóval dolgoznak (ha az egyes piacokon megjelenő HTC alapú modelleket nem számítjuk), az egyik a Huawei, a másik pedig a Sagem. Egyelőre.

Vodafone 527
[+]

A Sagem márka mára már önálló formában nem létezik a mobiltelefonok piacán. A Safran csoporthoz tartozó cég már korábban is Ázsiába helyezte át a gyártást, mostantól pedig önálló gyártóként gyakorlatilag megszűnt, ám a termelés nem állt le, csak a jövőben már nem ezen a néven jönnek ki a telefonok, hanem egy-egy szolgáltató logója alatt, illetve bedolgoznak a Sony Ericsson számára is, lásd W302. A döntés háttereit csak találgatni lehet, de nyilvánvaló, hogy ha egyébként is bekerülne a szolgáltató kínálatba a készülék, akkor saját ügyfélszolgálat, képviselet, marketing és értékesítési osztályok fenntartása csak költség, s talán az így felszabaduló pénzből több jut a kutatás-fejlesztésre, ami igencsak ráférne a jobbára olcsó tömegtermékek gyártására szakosodott cégnél.

Vodafone 527
[+]

A Vodafone 527 dobozás még sok helyen felbukkan a Sagem név, nyilván ez a későbbiekben kevésbé lesz majd látható, de ez a modell még akkor készült, amikor a Sagem önálló gyártóként is létezett. Ezzel együtt abszolút szolgáltatói szemmel kialakított telefonról van szó, olcsó, árához képest viszonylag kellemes specifikációkkal rendelkezik, de mindenhol levakarhatatlanul Vodafone, nem is beszélve a menürendszerről. A GSM Takácstól kapott eszköz hetyke kis piros dobozban érkezik, s csak a legszükségesebb tartozékokat rejti a csomag.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​irdet​és

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.