Hirdetés

2018. október 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Vodafone 533 - anyagi kérdés

Újabb Sagem gyártmányú telefon bukkant fel a Vodafone kínálatában. Ez sem rengeti meg a piacot.

Hirdetés

Bevezető

Komolyan döbbenetes, hogy mióta a Sagem a saját neve alatt nem készít telefont, azóta tele van a francia-kínai koprodukció termékeivel a szerkesztőség. Itt vannak az alsóbb kategóriás Sony Ericsson modellek (F305, W302, S302), valamint a Vodafone által forgalmazott saját márkás termékek is, nem is beszélve a Porsche mobilról. A Sagem nem tűnt el, csak átalakult, s lehet, hogy nem is járnak rosszul ezzel a bedolgozósdival.

Vodafone 533
[+]

Ettől függetlenül egy átlag felhasználó automatikusan összerezzen, ha meghallja a Sagem szót. A franciaként indult gyártó termékei, hmm, nem minden esetben tartoztak a legmegbízhatóbb, vagy leginkább kezelhető mobilok közé. Voltak sikeres darabok, mint a Vodafone által forgalmazott MyV-55, s biztos van egy-két elégedett felhasználó, de én láttam két, ugyanazzal a szoftververzióval ellátott MyV-55-öt egymás mellett, akik minden beállítás és szolgáltatás tökéletes megléte ellenére sem voltak képesek egymásnak MMS-t küldeni – máshova viszont igen.

Vodafone 533
[+]

A franciák nem is bírták egymaguk a tempót, úgyhogy a Safran csoport tagjaivá váltak, amelyben jelentős kínai befolyás tapasztalható, de így sem mentek sokra, egy egyébként sem túl erős márkát nem könnyű talpra állítani, úgyhogy hagyták a francba az egész macerát a marketinggel és az értékesítéssel, s átálltak ODM-üzemmódra, azaz bedolgoznak más gyártóknak, illetve szolgáltatóknak. Olyanokká váltak, mint amilyen a HTC volt egykoron, csak a fejlődés iránya ellentétes. A Sagem tehát nem vész el, csak átalakul, s más gyártók termékeiben él tovább, jelen esetben pedig a GSM Takácstól kapott, hivatalosan Vodafone 533 néven futó készülék elkészítése fűződik a nevükhöz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.