T-Mobile G1 - gyönyörű Android

Hirdetés

Külső

A G1 egy igazi öszvér: a T-Mobile-nak készült, Google operációs rendszer fut rajta és a HTC gyártja. Ez egyébként az első készülék a tajvani gyártótól, amelyiken annak ellenére is szerepel a logójuk, hogy kizárólagos forgalmazásra készült, ami annak a jele, hogy a HTC neve kezd ismertté válni az átlagfelhasználók körében is. Az egy másik kérdés, hogy ha nem tudnám, valószínűleg sosem találtam volna ki, hogy az eszköz az ő kezük munkáját dicséri, ugyanis teljesen máshogy néz ki, mint a többi gépük, ki merem jelenteni, hogy nagyon ronda. Ha a tényeknél akarok maradni, akkor viszont inkább azt mondanám, hogy nagy: 158 grammot nyom, mérete pedig 117 x 55,7 x 17,1 mm. Anyaghasználat szempontjából nem nevezhető prémium kategóriásnak, mindenütt puha, selymes tapintású műanyagok borítják.

T-Mobile G1
[+]

Az előlap tetején a forgalmazó logója, azalatt pedig a 3,2 hüvelyk átlójú, 320 x 480 pixeles érintőkijelző található - igen, pont ekkora felbontása van az iPhone-nak is. Ami örömteli a dologban, az az, hogy a panel képminősége is hasonlóan kiváló, pedig ugye a legtöbben felbontástól függetlenül az Apple telefonját tartják az etalonnak ebből a szempontból. Talán fölösleges is mélyebben belemenni a dologba, ragyogó színek, kontrasztos kép, napfényben is kiváló olvashatóság, ezek a jelzők minden bizonnyal tökéletesen leírják a kijelzőt. Alul öt gombot és egy "navigációs golyót" találunk, utóbbival eddig jellemzően a BlackBerry készülékekben találkozhattunk, én nagyon szerettem. Érdekesség, hogy az készülékház nem egyenes, az alsó rész enyhén felfelé ível, ami kicsit banán jelleget ad a G1-nek.

T-Mobile G1
[+]

A hátlap meglehetősen puritán, csupán 3,2 megapixeles kamera optikáját és a kihangosító hangszórót találjuk rajta. Pattintós megoldással rögzül, a levételhez egy pöcköt kell odébb tolnunk, amihez a billentyűzet elcsúsztatása után férünk hozzá. Az oldalsó részek hasonlóan kopárak, baloldalt találjuk a hangerőszabályzó gombpárost és a microSD bővítőnyílást, alulra egy fedlappal takart HTC ExtUSB csatlakozó jutott,a többi oldalon nincs semmi.

T-Mobile G1
[+]

A kijelző eltolása utána bukkan elő a QWERTY billentyűzet. Ez így önmagában nem nagy dolog, a nyitást segítő mechanika viszont kifejezetten egyedi. Nem egy csúszkáról, hanem egy amolyan karról van szó, széttoláskor a kijelző tehát nem csak felcsúszik, hanem tesz egy enyhén íves mozdulatot is - egy kicsit hasonlít a pillangó-ablaktörlőkhöz, amik egyes Mercedes gépkocsikban találhatók.

T-Mobile G1

A billentyűzet tehát QWERTY kiosztású, a gombok öt sorban sorakoznak. Nem akarom túlzásba vinni az ömlengést, de a klaviatúra elrendezés és használhatóság szempontjából egyaránt kiváló, tényleg nagyon gyorsan és kényelmesen tudtam rajta gépelni, ami minden bizonnyal a nagy felületnek is köszönhető. A gombok logikusan sorakoznak, látszik, hogy ezt valóban arra tervezték, hogy használni is lehessen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés