T-Mobile G1 - gyönyörű Android

Hirdetés

Telefonálás, üzenetkezelés, adatkommunikáció

A telefonálás kifejezetten élmény a géppel, aminek elsődleges oka az, hogy a hangminőség kiemelkedően jó. A tesztidőszak alatt többen is megkérdezték, hogy milyen gépről beszélek, mert nagyon jól hallanak, én is hasonló dolgokról számolhatok be. A GSM-modul egyébként négynormás (850/900/1800/1900 MHz), de a masina támogatja a 3G-t és a HSDPA-t is (7,2 Mbps). Lefedettség hiányában persze EDGE-t vagy GPRS-t is használhatunk adatátvitelre, meg persze WiFi is van, 802.11b/g szabványú. A Bluetooth 2.0-s, azonban sajnos nem használható adatátvitelre, csak és kizárólag headset csatlakoztatására, ami elég kiábrándító.

T-Mobile G1 T-Mobile G1

A telefonkönyvben minden bizonnyal végtelen számú bejegyzést tárolhatunk, ugyanis sehol nem találtam semmi információt arra vonatkozóan, hogy korlátozott lenne a kapacitás. Mint az a képeken is látható, extra mezőkből is elég sok van, egyedi csengőhangot is hozzárendelhetünk az emberekhez, sőt, beállíthatjuk, hogy XY hívásai alapból a hangpostába menjenek - érdekes szolgáltatás, amolyan hívásszűrésként is felfoghatjuk. Képeket is elmenthetünk ismerőseinkhez, alapból kis Androidok mosolyognak ránk vissza, jópofa és vicces. A hívásnaplót és a tárcsázófelületet szintén a telefonkönyvből érhetjük el, egészen pontosan négy fül található felül, melyek segítik a váltás az alkalmazások között - a matematikusokat megkímélném a felesleges gondolkodástól, a negyedik fülön a leggyakrabban használt emberkék, pontosabban a számok láthatók. Nagyon jópofa és egyben hasznos, hogy a hívásnaplóban nem csak a hívás időpontját láthatjuk, hanem azt is, hogy hány perce zajlott le a beszélgetés. Hangtárcsázás is van, a neveket természetesen nem kell előre felmondanunk, a szoftver több-kevesebb sikerrel felismeri, hogy kit akarunk hívni.

T-Mobile G1 T-Mobile G1

Az üzenetkezelés kiváló. Van e-mail kliens, de GMail hozzáférésünket egy külön menüpontból érhetjük el. Csatolt fájlok és hitelesített IMAP szerverek? Az Androidnak nincs gondja velük. Chat-kliens is van, AIM, Google Talk, Windows Live és Yahoo! Messenger hozzáférésünket egyaránt felhasználhatjuk. Az SMS-ek személyekre bontva láthatók, chat-szerű nézetben, ezerszer láttam már ilyet, de azért mindig örülök neki. Örvendetes, hogy van szövegkijelölés és másolás/beillesztés is, igaz, a beviteli csíkot elég nehéz pont középen megnyomni - ott kell ugyanis ahhoz, hogy feljöjjön az efféle funkciók eléréséhez használatos almenü. Virtuális billentyűzet nincs, gépelni - és kvázi SMS-t írni - csak és kizárólag az igazival tudunk, ami szerintem így van rendjén.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés