T-Mobile G1 - gyönyörű Android

Google programok és extrák

Gondolom egyértelmű, hogy egy Google-telefon nem szűkölködik a Google-alkalmazásokban. Mindenek előtt itt van a YouTube, mint olyan: nagyon gyors, a videók nagyon szépek a kijelzőn, meg eleve nagyon jól használható. A webböngésző minden bizonnyal Chrome alapokra épül, ami talán kevésbé fontos, mint az a tény, hogy kiváló. Nem mondom, hogy trónfosztás történt, a Safariban a multi-touch miatt még mindig könnyebb a zoomolás, ellenben az Android böngészője hasonlóan gyors, ráadásul görgetésnél nem kockázza ki a még be nem töltött részeket. Aranyos szolgáltatás továbbá, hogy amennyiben "kizoomolunk" - avagy áttekintő nézetre kapcsolunk -, ujjunk helyén egy nagyító látható, tehát egy pixelszámra terjedelmes weblapot egyszerre tudunk olvasni és átlátni.

T-Mobile G1 T-Mobile G1

Dobpergés, cintányér, jöjjön a legnagyobb királyság: Google Maps. Van, működik, gyors, nem is ez a lényeg benne, hanem hogy van Street View nézet is, mely ráadásul nem is akárhogy működik. A szolgáltatást nem ismerők kedvéért gyorsan elmondanám, hogy miről van szó: az Egyesült Államokban és Európa pár országában a Google végigcikázott pár olyan autóval, melyek tetején egy 360 fokos látószöggel rendelkező kamera volt. Innentől minden logikusan következik: az autók X méterenként fotóztak egyet, mi pedig Google Mapsban szépen végigsétálhatunk egész Amerikán, legalábbis virtuálisan. Nos, a szolgáltatás Android alatt is elérhető, szépen betöltődik a kép, nézelődni pedig csak és kizárólag a készülék mozgatásával (!) tudunk. Úgy kell elképzelni a dolgot, mintha a képet készítő kamera helyén állnánk, sötét lenne, a telefonunk pedig egy zseblámpa lenne, ami ugye oda világít, ahova nézünk. Marha nagy móka állni, kezünkben a telefonnal forogni körbe-körbe, persze a dolog hátránya az, hogy csak álló helyzetben használható, plusz szociális beállítottságtól is függ, mármint nem biztos, hogy mindenki szereti, ha vadidegen emberek hülyének nézik.

T-Mobile G1 T-Mobile G1

Ezzel nagyjából ki is fújt az extra programok listája, van még egy Amazon MP3 bolt, ennyi. Okos és használható megoldások, apró innovációk és buta hiányosságok, nagyjából így lehetne összefoglalni a szoftveres oldalt. A helyzet véleményem szerint közel sem olyan vészes, mint az iPhone-nál volt annak idején, de ettől függetlenül tény, hogy az Android sem tökéletes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés