Hirdetés

Sony Xperia L1 - egynek Lmegy

A Sony belépő szintű phablettel is kiegészítette az idei kínálatot, ami szintén a gyártó tipikus formavilágát követi, de felszereltségében és tudásban sokkal szerényebb, mint társai.

Bevezető, tartozékok

Az idei MWC uán sem tétlenkedett a japán gyártó, alig egy pár héttel a barcelonai kiállítás után mutatták be a termékpaletta belépő modelljét, az Xperia L1-et. A készülék lényegesen egyszerűbb, mint az XA sorozat új tagjai, szintén nem rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval, ami alapvetően már ezen a szinten sem sci-fi, sőt kezd elvárássá fejlődni az igény. Persze ennek hiányában is lehetséges életképes, akár vonzó ajánlatot is prezentálni, lásd például az Xperia XA1-et. A szegmens viszont talán minden más kategóriánál árérzékenyebb, ami nem kifejezett erőssége a Sonynak.


[+]

Az Xperia L1 alapvetően nincs könnyű helyzetben, a hardver kulturált, de alapszintű, a készülékház plasztik, ezzel együtt kiváló minőségű, az 5,5 hüvelykes panel felbontása viszont megállt HD-nál. A multimédiás képességek egyébként elfogadhatóak, de semmi kiemelkedőt vagy sajátosan egyedit nem mutat az emblematikus Sony formaterven kívül, ami ellenben igen megosztó. A rendszer viszont friss, a felület a gyártótól megszokott, a működés stabil és gyors, az adatkapcsolati képességek pedig gazdagnak tekinthetők a kategóriában.


[+]

A doboz, amit kaptunk szintén csak jelzésértékű, ennek tudható be például a fülhallgató hiánya és a kissé gyenge minőségű karton, amiről a dizájn azért simán megállapítható. A szokásos, fehér alapra nyomott X motívum és a határozott Xperia felirat továbbra is domináns, a típusmegjelölés mindössze a doboz egyik rövidebb oldalán olvasható. Az egyszerű doboztetőt leemelve a már hagyományosnak számító, színes ívekkel díszített felület kerül elő. És a készülék. Az egyebeket alant, a térelválasztót kiemelve találjuk. Ez esetben egy kellemesen matt felületű, UCH20-as, 1,5 amperes töltőfejet és C típusú adat- és töltőkábelt. A bolti csomagban egy MH410-es headset is ücsörög majd, nem képvisel óriási értéket, külön is beszerezhető kétezer forint körüli áron.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Sony

Azóta történt

Előzmények

 • A Sony zárja a nyarat

  Augusztus 31-én érkeznek a következő Xperiák, ekkor tartja ugyanis a japán óriás az IFA előtti sajtóeseményét.

 • Sony Xperia XZ Premium - tükör által homályosan

  Úgy csillog a káva a Sony 4K kijelzője körül, mintha kifutóra tervezték volna. Kipróbáltuk a szuperlassítást és elvesztünk a nyolcmillió képernyőpixelben.

 • Sony Xperia XA1 Ultra - felskálázva

  A Sony XA1 phablet változata majdnem pont ugyanazt tudja, eggyel több RAM-mal, és lényegesen nagyobb kijelzővel. Minden más megegyezik vektorosan 6 hüvelykre húzva.

 • Sony Xperia XA1 - XArvashibáktól mentes

  Modellfrissítéshez érkezett a japán gyártó középkategóriása, kicsit szögletesebb a forma, frissült a hardver és a kamera, de alapjaiban nem sokat változott. De vajon mire elég a 2300 mAh kapacitású akkumulátor?

Hirdetés