MWC 2017: Nem marad Sony csúcsmodell nélkül a kiállítás

Közel 1000 fps sebességű videofelvétel, Qualcomm Snapdragon 835 rendszerchip és a világ első 4K HDR kijelzője. Ez az Xperia XZ Premium.

A 2017-es MWC első napjának reggelén tartotta vonatkozó sajtóeseményét a Sony, ahol több termék közt mutatták meg legújabb csúcsmobiljukat, az Xperia XZ Premiumot. Ezzel a kütyüvel három kategóriában szeretnék a legjobbat nyújtani: teljesítmény, kijelző és kamera. A teljesítményért egy Qualcomm Snapdragon 835 felel, ennek kapcsán büszkén beszéltek a gigabites LTE lehetőségéről, viszont ugyanebből adódóan kell azt is tudomásul venni, hogy csak tavasz végétől, a Galaxy S8 piacra dobása válik elérhetővé az XZ Premium. A Samsung 10 nm-es LPE node-jára épülő chip legfőbb attribútumait és várható teljesítményét ismerjük, az Adreno 540 grafikus gyorsító mellé 4 gigabájt RAM-ot kapunk. 64 gigabájtos belső tárolója microSD kártya segítségével bővíthető.

Az XZ Premium volt az esemény középpontjában
Az XZ Premium volt az esemény középpontjában [+]

Nem csak azért volt ismerős a rendezvény, mert nem lehetett kipróbálni, csak megnézni a mobilokat, hanem azért is, mert a Z5 Premium után ismét visszatért az 5,5 hüvelykes 4K (2160 x 3840 pixel) felbontású kijelző, egyértelmű volt, hogy egy ilyen készüléket tettek mellé összehasonlításképp: a Z5 Premium nyilván egy fakó bénaságnak tűnt mellette. Büszkén említették a HDR technológiát, megnyugtatásképp pedig azonnal közölték, hogy az Amazon segítségével már a premierkor rengeteg tartalom fogja kiszolgálni az egyébként tényleg döbbenetesen szép, 806 ppi-s kijelzőt. A kijelző védelméről Gorilla Glass 5 gondoskodik, és egyébként az IP68 sem maradt ki a 156 x 77 x 7,9 milliméteres, 195 grammos testéből.

A kijelzője valóban gyönyörű volt a sample videóval
A kijelzője valóban gyönyörű volt a sample videóval [+]

A kamerát pedig szintén fejlesztették, ám ezúttal nem a fényképezésre, hanem a videózásra fektették a hangsúlyt: 720p felbontás mellett akár 960 fps-sel képes lassított felvételt rögzíteni, ha pedig nincs szükségünk ilyesmire, akkor természetesen 4K is elérhető. Ezt természetesen a korábban bemutatott Exmor RS szenzorának köszönheti, ami a világ első, háromrétegű hátsó megvilágítású CMOS lapkája, amiben az egyik réteg 1 Gbitnyi DRAM-ot kapott, így különösen extrém képfeldolgozó processzor nélkül tud ennyire sok képet rögzíteni másodpercenként.

Még több hivatalos kép a kattintásra nyíló galériában!
Még több hivatalos kép a kattintásra nyíló galériában! [+]

A 4:3-as képarány mellett 19 megapixeles képek hibrid autofókusszal és természetesen a gyártó G-lens optikarendszerével készülhetnek el, a szelfikhez pedig széles látószögű (22 mm), f/2.0 apertúrájú lencse és 13 megapixeles Exmor RS optika tartozik.

Az XZ Premium természetesen a jelenlegi legfrissebb Android rendszerrel, a 7.1-gyel startol el, adatátviteli szempontból pedig minden fontosat beletettek: ac-s Wi-Fi, Bluetooth 5.0, GPS-vevő, NFC és USB 3.1 (Type-C csatolófelülettel) is a repertoár részét képezi, az amerikai piacos változatokon kívül pedig természetesen az ujjlenyomat-olvasó is megvan, szokásos módon jobb oldalra helyezve. A unibody házba 3230 mAh kapacitású akkumulátor került, a Quick Charge 3.0 gyorstöltés elérhető, de a Qnovo adaptív technológia lehetőség szerint megóvja a telepet a gyors elhasználódásról. Hands-on videóval és interjúval hamarosan jelentkezünk!

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia XZ - SO(vá)NY vigasz

    A Sony Xperia XZ az X Perfromance helyét kívánja átvenni a széria csúcsán, de a megegyező árszint mellett felfedezhető, lényegében csak kisebb eltérések inkább a ráncfelvarrás fogalmát merítik ki. Ismét.

Hirdetés