2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Sony Xperia XA1 Ultra - felskálázva

A Sony XA1 phablet változata majdnem pont ugyanazt tudja, eggyel több RAM-mal, és lényegesen nagyobb kijelzővel. Minden más megegyezik vektorosan 6 hüvelykre húzva.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Sony középkategóriás szériájának frissített modelljei is az idei MWC-n mutatkoztak be, az Xperia XA1-hez már volt szerencsénk, ahogy az elődmodellhez is, így kézenfekvő volt az összehasonlítás, ami alapvetően pozitív eredménnyel zárult. Az eredeti Xperia XA Ultra viszont még nem járt nálunk, most meg már értelemszerűen nem is lenne aktuális, az idei phablet ellenben nagyon is az. A két készülék, mármint az XA1 és az XA1 Ultra között nem igazán akad érdemi eltérés, nyilván a nagyobb mérethez nagyobb akkumulátort rendeltek, valamint az XA1 Ultra megtartotta az elődmodell speciális szelfikameráját.


[+]

Az XA Ultrához képest több ponton fejlesztettek, kivéve az akkumulátort, mert az megegyező méretű maradt azzal együtt, hogy néhány dimenzióban még faragni is sikerült az egyébként meglehetősen nagy készülékházon. A lapkakészlet frissebb, erősebb, de takarékosabb, több rendszermemóriát integráltak, valamint az eleve nem szerény megapixeles hátlapi kamera felbontása is növekedett, ami mellesleg megegyezik az XA1 kamerájával. Az USB csatlakozó már Type-C, az adatátviteli sebesség viszont maradt 2.0-s szabványú, és sajnos ujjlenyomat-olvasó sem termett a készülékre, amit azért minimálisan újradizájnoltak.


[+]

A csomagolásról azért nem értekezünk hosszabban, mert a sajtó nem a bolti dobozt kapja, viszont az előkerülő készülék kifogástalan. A doboz dizájnja egyébként megnyerő, letisztult, kellően informatív és esztétikus, de az aljában csak egy 1500 mAh-s, hagyományos töltőfejet találunk a hozzá tartozó Type-C adat- és töltőkábellel, pedig a készülék megfelelő hálózati töltővel alkalmas gyorstöltésre. A végleges, bolti termék dobozában lesz hallójáratos füles is, azt viszont mi sajnos nem tudtuk kipróbálni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.