Sony Xperia XA1 Ultra - felskálázva

A Sony XA1 phablet változata majdnem pont ugyanazt tudja, eggyel több RAM-mal, és lényegesen nagyobb kijelzővel. Minden más megegyezik vektorosan 6 hüvelykre húzva.

Bevezető, tartozékok

A Sony középkategóriás szériájának frissített modelljei is az idei MWC-n mutatkoztak be, az Xperia XA1-hez már volt szerencsénk, ahogy az elődmodellhez is, így kézenfekvő volt az összehasonlítás, ami alapvetően pozitív eredménnyel zárult. Az eredeti Xperia XA Ultra viszont még nem járt nálunk, most meg már értelemszerűen nem is lenne aktuális, az idei phablet ellenben nagyon is az. A két készülék, mármint az XA1 és az XA1 Ultra között nem igazán akad érdemi eltérés, nyilván a nagyobb mérethez nagyobb akkumulátort rendeltek, valamint az XA1 Ultra megtartotta az elődmodell speciális szelfikameráját.


[+]

Az XA Ultrához képest több ponton fejlesztettek, kivéve az akkumulátort, mert az megegyező méretű maradt azzal együtt, hogy néhány dimenzióban még faragni is sikerült az egyébként meglehetősen nagy készülékházon. A lapkakészlet frissebb, erősebb, de takarékosabb, több rendszermemóriát integráltak, valamint az eleve nem szerény megapixeles hátlapi kamera felbontása is növekedett, ami mellesleg megegyezik az XA1 kamerájával. Az USB csatlakozó már Type-C, az adatátviteli sebesség viszont maradt 2.0-s szabványú, és sajnos ujjlenyomat-olvasó sem termett a készülékre, amit azért minimálisan újradizájnoltak.


[+]

A csomagolásról azért nem értekezünk hosszabban, mert a sajtó nem a bolti dobozt kapja, viszont az előkerülő készülék kifogástalan. A doboz dizájnja egyébként megnyerő, letisztult, kellően informatív és esztétikus, de az aljában csak egy 1500 mAh-s, hagyományos töltőfejet találunk a hozzá tartozó Type-C adat- és töltőkábellel, pedig a készülék megfelelő hálózati töltővel alkalmas gyorstöltésre. A végleges, bolti termék dobozában lesz hallójáratos füles is, azt viszont mi sajnos nem tudtuk kipróbálni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Sony

Azóta történt

Előzmények

 • Sony Xperia XA1 - XArvashibáktól mentes

  Modellfrissítéshez érkezett a japán gyártó középkategóriása, kicsit szögletesebb a forma, frissült a hardver és a kamera, de alapjaiban nem sokat változott. De vajon mire elég a 2300 mAh kapacitású akkumulátor?

 • MWC 2017: Bemutatkozott az Xperia XA1 és XA1 Ultra

  A csúcsmodell árnyékában megbújva, de egy füst alatt bemutatkozott két középkategóriás Sony is.

 • Sony Xperia XA - keretcsökkentés

  Az új X-sorozat legolcsóbb tagja is kissé drágára sikeredett, noha vannak tagadhatatlanul kellemes funkciói, kifejezetten kézbeillő és jól használható. Kiegyensúlyozott, komoly hibáktól mentes.

Hirdetés