Hirdetés

Sony Ericsson Xperia PLAY - PSP a mobilban

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy játszani mindenki szeret. Először kisgyerekként tologatjuk a matchboxot, aztán jönnek a társasjátékok és előbb-utóbb valamilyen elektronikus ketyere landol a szobánkban. Ez a legtöbbször egy asztali PC-t vagy egy játékkonzolt jelent, ahol aztán a II. világháborútól kezdve a Forma 1-es autóversenyzésen át a virtuális zenekaron át bármilyen bőrbe belebújhatunk, órákra lekötve minket. Épp ez az, ami felkeltette a mobilgyártók figyelmét, hiszen a telefonunk mindig nálunk van, hát miért ne használhatnánk kikapcsolódásra is. Mindannyian emlékszünk az N-Gage megjelenésére, amivel a Nokia már megpróbált hordozható játékgépként használható mobilokat kiadni. A finneknek azonban nem jött össze, a megjelent két készülék, majd az egész szolgáltatás is zsákutcába futott és megbukott.

Sony Ericsson Xperia Play
[+]

Azonban a Sony Ericsson igazán jó helyzetben van, elvégre ott a Sony, mely a PlayStation konzolokkal és a hordozható PSP-vel (PlayStation Portable) óriási sikereket és hírnevet ért el. Az alapok tehát adottak voltak, így csupán idő kérdése volt, mikor vágnak bele a megvalósításba. Nem kapkodták el, hiszen még magam is meglepődtem, de már 2007 júniusában, azaz közel 4 évvel ezelőtt szivárogtak olyan hírek, hogy állítólag PSP mobilon dolgoznak a mérnökök. Telt-múlt az idő, a mobilok egyre fejlettebbek lettek, erősödött a hardver, elterjedt az érintőkijelző, új operációs rendszerek jelentek meg. Ekkor úgy érezték, eljött az idő és tényleg rákapcsoltak a fejlesztésre, míg végül a 2011-es Mobile World Congress kiállításon, a vadonatúj Xperia-család tagjaként felbukkant a PLAY. (Ezt elvileg csupa naggyal kéne írni, de az a netikett szerint ordibálást jelent, ami annyiban érthető, hogy a gyártó világgá óhajtja kürtölni a készülék létezését.)

Sony Ericsson Xperia Play
[+]

Mi is nagyon vártuk már az újdonság érkezését, míg végül kézbe vehettem az XXL GSM-től érkezett dobozt. A szokványos méretű és kinézetű dobozban magán a mobilon felül meglepően gazdag körítést találunk. A hálózati töltőfejen felül kettő(!) USB adatkábel (egyik töltéshez, másik adatátvitelhez), egy MH610 sztereó headset, egy igényes bőrtok, egy kijelzővédő fólia és egy szivargyújtós USB adapter is a készlet részét képezi. Ehhez még hozzájön a foglalatába gyárilag behelyezett 8 GB-os memóriakártya, ilyen gazdag gyári felszereltséget elég ritkán látni.

Sony Ericsson Xperia Play
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés