Samsung Galaxy S5 DuoS - kétszersült

Hirdetés

Bevezető

Sosem volt még az aktuális Galaxy S csúcsgépnek kétkártyás verziója. Az S5-nek most már van. Hivatalosan csak júniusban mutatkozott be, holott az eredeti S5 már február végén debütált az MWC-n. Ezek az információk tökéletesen alkalmasak arra, hogy frenetikus összeesküvés-elméleteket gyárthassunk. Biztos tényleg ótvar gyengék az S5 eladásai, muszáj felpumpálni valahogyan a számokat. Vagy valaki megsúgta a Samsungnak, hogy srácok, nem ciki egy csúcsmodellbe két SIM-et tenni, ha ti nem csináljátok meg, akkor összerakják a kínaiak, aztán kuksizhattok, hogy miért zuhannak a bevételek. Egyébként nincs is teljesen igazam, ugyanis Galaxy S DuoS nem hogy létezik, de még utódja is van (S DuoS 2), de az sokkal később jött, mint maga a Galaxy S, ráadásul hardvere is sok ponton eltér.

Samsung Galaxy S5 DuoS elölről
[+]

Igazából mindegy is, hogy miért döntött a Samsung úgy, hogy az S5 lesz az első csúcsmodelljük, ami piacra kerül kétkártyás verzióban is, a lényeg, hogy itt van, megérkezett, hozzánk az XXL GSM futárja hajította be a kertkapun (azért szólt előre, tehát elkaptuk). Nyilvánvaló, hogy nem fogunk újra végigmenetelni az S5 összes tulajdonságán, hiszen ezt már megtettük, még külön kamerás teszt is készült a koreai masina főszereplésével. Értelemszerűen ebben a jelentősen rövidebb anyagban csak az eddig ismert Galaxy S5 és a DuoS családba tartozó testvérmodell közötti eltéréseket szeretnénk bemutatni.

Samsung Galaxy S5 DuoS doboza
[+]

A doboz pont ugyanazt nyújtja, mint az egykártyás verzió (töltőfej, adatkábel, agybadugós headset), csak a fedlap jobb felső részére rakott DuoS felirat árulkodik arról, hogy ez egy módosított verzió. Innentől kezdve pedig minden pont ugyanolyan, ugyanúgy néz ki és ugyanott van, mint eredetileg. Nem változott a telefon tömege, csontra ugyanaz a hardver, a kijelző és a szoftver is a legtöbb ponton azonos. A kamerához sem nyúltak, s ami nekem kicsit furcsa, hogy az akkumulátort sem tápolták fel, 2800 mAh teljesítményű a telep a kétkártyás verzióban is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés