Samsung Galaxy J3 (2017) - már a panel sem a régi

A J-széria alsó-középkategóriás újdonsága nem kapott AMOLED kijelzőt vagy ujjlenyomat-olvasót. Érdemes lehet így megvenni?

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Érdekes lépésre szánta el magát a dél-koreai gyártó, hatalmas ütőkártyától fosztották meg ugyanis az idei Galaxy J3-at. Nem nehéz kitalálni, az AMOLED kijelzőről van szó, amit több elemzőcég szerint olcsóbb gyártani, mint ugyanazt LCD-ben, és ami a szolgáltatói bemutatótermekben mindig olyan figyelemfelkeltő tud lenni a különleges színeivel, a végtelenbe nyúló kontrasztjával és a magas fényerejével – amíg be nem ég ugyebár, de ez afféle technológiai sajátosság, ami normál használatban jóval kisebb eséllyel jön elő, mint a forszírozott bemutatókészülékeknél. Helyette egy PLS fantázianevű, alapvetően IPS LCD technológiára épülő megjelenítő került a 2017-es J3-ba, és bár a specifikációkat és a gyártó termékpalettáján elfoglalt helyét illetően alsó-középkategóriás mobilról beszélünk, elődjénél drágábban, 65 000 forintos kártyafüggetlen áron nyit. Hozzánk a FirstPhone-nak köszönhetően jutott el.

Árban körülbelül a képen látható Nokia 5 ellenfele
Árát tekintve körülbelül a képen látható Nokia 5 ellenfele [+]

Innen már nem nehéz kitalálni, hogy főleg a szolgáltatói piacon tarolhat a kütyü, és várhatóan nem is most, hanem némi árcsökkenés után. Jelenleg a tavalyi J3, feltöltőkártyás konstrukcióban 40 000 forint alatt elcsíphető, és az idei modell is jövőre válhat rentábilissé ár/érték arány szempontjából, esetleg egy kedvező előfizetéses árral lehet alaposabban utánanézni a terméknek. Most mindenesetre nagyon nem oda került az árcímke, ahol egyébként helye volna.

Rikító a kék doboz, de a beltartalom javarészt megszokott
Rikító a kék doboz, de a beltartalom javarészt megszokott [+]

Nem is kell a termék külsejéig eljutnunk ahhoz, hogy nagyon tipikus, néhány évvel ezelőtti Samsung-jegyeket vegyünk észre. Az 1 amperes, fehér színű töltőfejjel már valószínűleg mindenki találkozott, ahogy az ehhez passzoló microUSB-kábel is ismerős lehet sokaknak. A SIM-tű ellenben új tartozéknak számít, hiszen unibody ház az elődre egyáltalán nem volt jellemző.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés