Hirdetés

Samsung Galaxy J3 (2017) - már a panel sem a régi

A J-széria alsó-középkategóriás újdonsága nem kapott AMOLED kijelzőt vagy ujjlenyomat-olvasót. Érdemes lehet így megvenni?

Bevezető, tartozékok

Érdekes lépésre szánta el magát a dél-koreai gyártó, hatalmas ütőkártyától fosztották meg ugyanis az idei Galaxy J3-at. Nem nehéz kitalálni, az AMOLED kijelzőről van szó, amit több elemzőcég szerint olcsóbb gyártani, mint ugyanazt LCD-ben, és ami a szolgáltatói bemutatótermekben mindig olyan figyelemfelkeltő tud lenni a különleges színeivel, a végtelenbe nyúló kontrasztjával és a magas fényerejével – amíg be nem ég ugyebár, de ez afféle technológiai sajátosság, ami normál használatban jóval kisebb eséllyel jön elő, mint a forszírozott bemutatókészülékeknél. Helyette egy PLS fantázianevű, alapvetően IPS LCD technológiára épülő megjelenítő került a 2017-es J3-ba, és bár a specifikációkat és a gyártó termékpalettáján elfoglalt helyét illetően alsó-középkategóriás mobilról beszélünk, elődjénél drágábban, 65 000 forintos kártyafüggetlen áron nyit. Hozzánk a FirstPhone-nak köszönhetően jutott el.

Árban körülbelül a képen látható Nokia 5 ellenfele
Árát tekintve körülbelül a képen látható Nokia 5 ellenfele [+]

Innen már nem nehéz kitalálni, hogy főleg a szolgáltatói piacon tarolhat a kütyü, és várhatóan nem is most, hanem némi árcsökkenés után. Jelenleg a tavalyi J3, feltöltőkártyás konstrukcióban 40 000 forint alatt elcsíphető, és az idei modell is jövőre válhat rentábilissé ár/érték arány szempontjából, esetleg egy kedvező előfizetéses árral lehet alaposabban utánanézni a terméknek. Most mindenesetre nagyon nem oda került az árcímke, ahol egyébként helye volna.

Rikító a kék doboz, de a beltartalom javarészt megszokott
Rikító a kék doboz, de a beltartalom javarészt megszokott [+]

Nem is kell a termék külsejéig eljutnunk ahhoz, hogy nagyon tipikus, néhány évvel ezelőtti Samsung-jegyeket vegyünk észre. Az 1 amperes, fehér színű töltőfejjel már valószínűleg mindenki találkozott, ahogy az ehhez passzoló microUSB-kábel is ismerős lehet sokaknak. A SIM-tű ellenben új tartozéknak számít, hiszen unibody ház az elődre egyáltalán nem volt jellemző.

Külső, PLS kijelző

Meglepő formatervvel vagy különleges részlettel biztosan nem fogunk találkozni, elölről nagyjából mindenki erre mondja, hogy a tipikus Samsung forma, egyedül a tesztkészülékünk halványkék színe hívja fel magára a figyelmet, de választhatunk fekete, arany vagy rózsaszín verziót is. Az összeszerelés egyébként remek, első kézbevételre kimondottan minőséginek érződik a telefon, és hiába próbáljuk erősen szorítani vagy gyötörni, nem ad magából recsegő-ropogó hangot. Egy kézzel még aránylag normálisan kezelhető, 143,2 x 70,3 x 8,2 milliméteres, öthüvelykes kijelzőhöz mérten teljesen átlagos külső méretei mellé 142 grammos tömeg társul.

Ezt a formát mindenki látta már, egyedül a szín lehet érdekes
Ezt a formát mindenki látta már, egyedül a szín lehet érdekes [+]

Kijelző-teszt
Mérés Samsung Galaxy J3 (2017) Sony Xperia XA1 Motorola Moto G5 Samsung Galaxy A5 (2017)
Képátló 5 hüvelyk 5 hüvelyk 5 hüvelyk 5,2 hüvelyk
Felbontás 720 x 1280 720 x 1280 1080 x 1920 1080 x 1920
Technológia PLS LCD IPS LCD IPS LCD Super AMOLED
Fehér fényerő 470 / 540 nit 549 nit 503 nit 349 / 695 nit
Fehér fényerő (min.) 4,4 nit 8,2 nit 6,4 nit 2,0 nit
Fekete fényerő 0,40 nit 0,48 nit 0,34 nit 0 nit
Kontrasztarány 1175:1 1144:1 1481:1 végtelen
Színhőmérséklet 8750 / 6500 K 6715 K + kézi 7022 K 7807 / 6834 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Ami az alapvető adatokat illeti, az öthüvelykes, 720 x 1280 pixeles kijelző minden szempontból megfelelő, ám az OLED technológia hiánya kimondottan fájó, a TFT-LCD-alapokra építkező PLS panel mellőz minden always-on funkciót, telítettségét és betekintési szögeit nézve pedig jelentősen rosszabb elődjénél. Enyhe ívek kerültek az üveg széleire, a karcállóságról nem nyilatkoztak, és több helyen tetten érhető a további spórolás: nincs fényérzékelő szenzor, valamint kimaradt az értesítési led.

A kijelző nem rossz, de fájó az AMOLED elhagyása
A kijelző nem rossz, de fájó az AMOLED elhagyása [+]

Kézzel állítottuk tehát a fényerőt, a minimális egészen barátságos a koromsötétben, viszont gondoljunk időben arra, hogy napfény alatt semmit nem fogunk látni belőle, ha úgy hagyjuk. Van ellenben utcai mód, amivel túllépi a mobil az 500 nites fehér fénysűrűséget. A gyári, adaptívnak nevezett színhőmérséklet-beállítás szinte mindig feltűnően kékes, teljesen fehér képnél így 8750 K-s fényt ad, érdemes kipróbálni az alapot is, ami jóval közelebb áll a színhűséghez.

Olykor zavaró a hangerőszabályzók pozíciója
Olykor zavaró a hangerőszabályzók pozíciója [+]

A keret műanyagból készült, ennek jobb felén, gyakorlatilag tökéletes helyen van a bekapcsológomb, a bal oldali, különálló hangerőszabályzókért azonban a kelleténél magasabbra kell nyúlni, a frekventált helyet a kártyatálcák foglalják el. Ezen a ponton nagy dicséret illeti a terméket, a unibody kialakítás ellenére meg tudták oldani, hogy két nanoSIM mellé még egy microSD kártyát is be tudjunk pattintani a nem túl bőséges tárhely kiegészítésére.

Jó az ergonómia, az egykezes mód pedig tényleg sokat tud segíteni
Jó az ergonómia, az egykezes mód pedig tényleg sokat tud segíteni [+]

Egyre több modellnél vezeti be a Samsung a jobb oldal felső részére helyezett hangszórót, ennek furcsa elhelyezkedése miatt néhányszor sikerült leárnyékolnom használat közben – főleg fektetett módban –, de némi megszokás után nem jelentett problémát, a hátlapi megoldásoknál nekem jóval szimpatikusabb. Alul hagyták a 2.0-s microUSB-csatlakozót és a 3,5 milliméteres audiokimenetet, ha gyakran vágjuk zsebre a mobilt, ez lényegében a legpraktikusabb megoldás.

A hátlap jelentős része fém, alul-felül láthatunk műanyagot
A hátlap jelentős része fém, alul-felül láthatunk műanyagot [+]

Fém a hátlapon van, alul-felül persze műanyagbetétek felelnek az antennák zavarmentes kommunikációjáért, egyébként viszont nem csak az anyagválasztást, hanem a kialakítást is dicsérhetjük, a hátlapi kamera és a hozzá tartozó vaku szigete ugyanis egyáltalán nem lóg ki a hátlap síkjából, és asztalra helyezve is használhatjuk, nem akar majd elcsúszkálni.

Hardver, Samsung Experience 8.1

A tavalyi modell szégyenfoltja volt a 32-bites, Spreadtrum rendszerchip, idén szerencsére ezt meghaladták, és egy házon belüli Exynos 7570-tel oldották meg a feladatot. A lapka büszkesége a 14 nanométeres FinFET gyártástechnológia, egyébként teljesen átlagos a teljesítménye, az 1,4 GHz-re skálázott, négymagos Cortex-A53 hozza az ennek megfelelő szintet, az egymagos Mali-T720 azonban szűk keresztmetszet lesz, ha játékra kerülne sor. A 16 GB-os belső tárolóból 10 marad az első bekapcsolás után, ám ez egyébként sem túl gyors, így egy microSD-kártyával nem fogjuk rontani a rendszer teljesítményét, a 2 GB RAM pedig bár nem túl sok, a legtöbb feladatra elég, az átlagnál jobb memóriakezelésnek köszönhetően még nem lesz kényelmetlen 3-4 lapon böngészni a gyári szoftverrel, esetleg néhány kisebb program között váltani.

Ez a hardver nem 3D-s játékokhoz készült, leginkább a grafikai oldal sovány Ez a hardver nem 3D-s játékokhoz készült, leginkább a grafikai oldal sovány
Ez a hardver nem 3D-s játékokhoz készült, leginkább a grafikai oldal sovány [+]

Teljesítmény-teszt
Benchmark Samsung Galaxy J3 (2017) Xiaomi Redmi 4X Meizu M5 ZTE Axon 7 Mini
Rendszerchip Exynos 7570 Snapdragon 435 MediaTek MT6750 Snapdragon 617
AnTuTu Benchmark 6.x 35520 pont 43812 pont 40898 pont 46427 pont
Vellamo Browser 2920 pont 2393 pont 2079 pont 2644 pont
Vellamo Metal 1028 pont 1273 pont 1071 pont 1195 pont
Geekbench 4 (single/multi) 627 / 1850 pont 678 / 2086 pont 598 / 2174 pont 703 / 2016 pont
GFXBench Man. onscreen 5,4 fps 14 fps 10 fps 6,3 fps
GFXBench Man. offscreen 2,6 fps 7,1 fps 5,2 fps 6,4 fps
GFXBench T-Rex onscreen 11 fps 26 fps 21 fps 16 fps
GFXBench T-Rex offscreen 6,8 fps 16 fps 13 fps 16 fps

Ha a rendszer sebessége olyan jó lenne, mint a frissessége, semmilyen problémáról nem számolnánk be, 7.0-s Nougatot kapunk júniusi biztonsági csomaggal és 8.1-es Samsung Experience (leánykori nevén TouchWiz) kezelőfelülettel. Ami a pörgősséget illeti, korántsem ennyire fényes a helyzet, akit az apró akadozások és a betöltőablakok zavarnak, biztosan nem lesz elégedett. A tárcsázóra körülbelül két másodpercet kell várni, addig nézhetjük a betöltőablakot, de a jó öreg Briefing is vaskos késedelemmel jelzi, hogy választhattunk volna ennél drágább készüléket, ha már a dél-koreai márkához ragaszkodunk.

A hírfolyamot csak akkor ne kapcsold ki, ha tényleg rendszeresen használod A hírfolyamot csak akkor ne kapcsold ki, ha tényleg rendszeresen használod
A hírfolyamot csak akkor ne kapcsold ki, ha tényleg rendszeresen használod [+]

A gyártó által módosított Android rendszerről ugyanakkor nem sok rosszat lehet mondani, egyrészt átlátható és rendezett, másrészt témákkal könnyedén testreszabható, nem utolsó sorban pedig tele van hasznos extrákkal: egykezes mód, kis méretű alkalmazások, gyorsindító a kamerához, felemeléskor rezgéses értesítések, két fiókos bejelentkezés egy alkalmazásba, továbbá egyszerű üzemmód a kezdőknek és game launcher, ami képes akkumulátorkímélő módban futtatni a játékokat, ha már teljesítmény amúgy sincs, illetve külön némítást is állíthatunk be az ilyen programokra, hogy könnyedén hallgathassuk a saját zenénket unaloműzés közben. Jól kitalált extrák, valamennyire használhatók is, de bőven kell mögéjük vas, nem a J3-ra optimalizáltak, amikor ezt a szoftverkínálatot összerakták.

Remekül használható az egykezes mód, gyakran jön jól! Remekül használható az egykezes mód, gyakran jön jól!
Remekül használható az egykezes mód, gyakran jön jól! [+]

Van hagyományos alkalmazásmenü, de a legfeljebb öt, alulra helyezhető, fix parancsikon közül egyet sem foglal el, hiszen egy horizontális suhintással érhető el. Ebből adódóan a két lépcsős értesítési függönyért a legfelső sávig kell nyújtózkodnunk, ahol egyébként maximum 14 gyorskapcsoló és a fényerőszabályzó csúszka kap helyet. A beállításokon belül az eszköz karbantartása fülre kell mennünk, ha az akkumulátor, a tárhely, a memória és a biztonság szempontjából szeretnénk optimalizálni, ezt egyébként automatikusan megteszi, ha utasítást adunk rá.

100 GB felhőtárhely egyáltalán nem rossz ajándék 100 GB felhőtárhely egyáltalán nem rossz ajándék
100 GB felhőtárhely egyáltalán nem rossz ajándék [+]

Felhős megoldásokból rögtön hármat telepítettek, a Samsung és a Google megoldása 15-15 GB-ot ad ingyenesen, a OneDrive azonban egyből 100 GB-tal tolja meg lehetőségeinket, egy évig. Külön mappát kaptak a Google-szoftverek, de Microsoft- (Word, Excel, PowerPoint, OneDrive, Skype) és Samsung-programoknak is jutott könyvtár, ez utóbbiban levelezőrendszer, fájlkezelő, böngésző, alkalmazásbolt, illetve életmóddal foglalkozó app is található.

Alapértelmezetten egyszerű a billentyűzet, de könnyen alakíthatunk rajta Alapértelmezetten egyszerű a billentyűzet, de könnyen alakíthatunk rajta
Alapértelmezetten egyszerű a billentyűzet, de könnyen alakíthatunk rajta [+]

A virtuális klaviatúrát is a Samsung szállítja, természetesen van benne helyesírás-ellenőrző, központozási segéd (dupla szóközzel mondatvégi pont és szóköz kerül beszúrásra), változtatható méret, opcionális számsor a felső részre, illetve szabadon választható, egyéni szimbólumok. A szótár alapértelmezetten is részletes, ahogy a fordítás minősége is kitűnő, egyedül a túlzott rövidítések lehetnek olykor zavaróak, ezt még tesztelhették volna.

Kamerák, videózás, zene

A főkamera diszkréten megbújik a hátlapon, a mellette lévő szimpla vaku pedig közepes fényerejű. Színárnyalata lehetne jóval melegebb a beltéri fotókhoz. 13 megapixeles, 4:3-as képérzékelő jutott bele, ehhez f/1,9-es fényértékű, hagyományos autofókusszal ellátott optika társul. A kezelőfelület barátságos, az automatikus beállítások közt tényleg csak minimálisak a lehetőségek, vaku, kameraváltás, digitális zoom és videórögzítés. Ha balra húzunk a felületen, van panoráma, sorozatkép, HDR, éjszakai, sport és hangemlékkel egybekötött fotózási lehetőség is, illetve van egy professzionális mód, ahol érzékenység, expozíció és sémák szerinti fehéregyensúly állítgatható, záridőre és egyéb extrára ne számítsunk.

Szimpla kamera, szimpla vaku
Szimpla kamera, szimpla vaku [+]

A végeredmény megítélése nyilván erősen függ attól, hogy alsó-középkategóriás vagy 65 000 forintos készülékekhez mérjük-e, mindenesetre egyáltalán nem tragikusak a fotók, nincsen durva lencsetorzítás, van bőven részlet, tisztességes a vonalélesség, egyedül a zajmentesítő algoritmuson lehet látni, hogy alkalomadtán túldolgozza magát, illetve némi elmosás is megjelenik itt-ott. A HDR nem mindig hatásos, olykor a helyes fehéregyensúlyt is elviszi egy kékes-lilás irányba, viszont az éjszakai fotók egyáltalán nem rosszak, főként az aránylag nagy fényerejű lencsének köszönhetően. A dinamika szűkös, ezt nappal némi alulexponálással próbálja kompenzálni az automatika. A fókusz nappal jó, este azonban sebesség és pontosság szempontjából is megszenved.

A digitális zoom értelemszerűen komoly minőségromlást hoz
A digitális zoom értelemszerűen komoly minőségromlást hoz [+]

Videofelvételek 1080p-ben, maximum 30 fps sebességgel, 260 kb/s-os, zajszűrés nélküli sztereó hanggal készülnek el, némi fókuszugráláson kívül semmi gond nincs, amíg a hátlapival próbálkozunk. Íme egy tesztvideó. Elöl már kevésbé érdemes videózni, noha van vaku mellette, a képminőség Full HD-n siralmas, érdemes inkább az állóképeknél maradni. Nappali fényviszonyok között sokat segíthet a fényforrás, este azonban nem annyira jó, mintha csak a kijelzőt használná a bevilágításhoz.

Rádióhallgatóknak jó hír, hogy nem maradt el a hangrögzítésre is képes funkció Rádióhallgatóknak jó hír, hogy nem maradt el a hangrögzítésre is képes funkció
Rádióhallgatóknak jó hír, hogy nem maradt el a hangrögzítésre is képes funkció [+]

Szimpla, multimédiás hangszóró pihen a jobb oldalon, működés közben nem túl hangos, viszont a lehető legkevesebbet torzít és recseg – nagy élményt biztosan nem fog adni filmezéshez vagy játékhoz, némi háttérzaj keltésére megfelelő. A fülhallgatós oldal ellenben meglepően jó. Az effektek között állíthatunk csöves erősítős hangzást, koncerttermi akusztikát és több egyéb, értelemszerűen virtuális, ugyanakkor egyáltalán nem fájó sémát. A DAC és az erősítő párosa korrektnek hangzik, egy-két kategóriával feljebb is megállná a helyét ez a dinamika, részletesség és hangkép. Zenelejátszásra a Play Zene marad, van azonban Samsung-féle FM-rádiós szoftver.

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A 2017-es Galaxy J3 hozza a kötelezőt adatkommunikációs téren: két darab nanoSIM-et fogad be dual standby technológiával, teljes hazai 4G támogatással, 150/50 Mbps-os elméleti maximummal, beszélgetési szempontból közepes, zajszűrést erősen nélkülöző minőséggel. A hangszóróval nincs gond, erős, jól szabályozható és tiszta a hangja. A WiFi átlagos érzékenységű, 802.11b/g/n szabványokat támogat, az 5 GHz-es hálózatunkat azonban nem látta. Direct és hotspot legalább van, és jól is működik, ahogy a 4.2-es (A2DP, LE) Bluetooth kapcsán sincs oka komoly panaszra annak, aki a zenehallgatást beéri közepes minőséggel, és nincs AptX-képes hangeszköze, ezt ugyanis a J3 nem használja ki. A microUSB csatlakozó 2.0-s, az MTP és az OTG is makulátlanul tette a dolgát. A földi antennák és routerek mellett a GPS, a Glonass és a BeiDou műhold-csoportok segítenek a gyors és pontos pozicionálásban, Galileo azonban nincs, ahogy NFC, giroszkóp, mágneses szenzor, légnyomásmérő, fényérzékelő és infraport sem. Ezek után sovány vigasz a gyorsulásérzékelő és a távolság-szenzor.

Pontos a helymeghatározás, de az iránytű hiánya miatt gyakran nehéz a navigáció Pontos a helymeghatározás, de az iránytű hiánya miatt gyakran nehéz a navigáció
Pontos a helymeghatározás, de az iránytű hiánya miatt gyakran nehéz a navigáció [+]

Értékelés: Samsung Galaxy J3 (2017)
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 6 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 5 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 7 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 6 pont
Ár/érték aránya 5 pont
Hogyan értékelünk?

A 2400 mAh kapacitású akkumulátor papíron nem hangzik túl acélosnak, ettől függetlenül nálunk kibírt egy teljes napot, amiben volt két óra offline navigálás, másfél óra böngészés meg némi fotózás és telefonálás. Ekkor körülbelül 4 órás kijelzőidőnél kapcsolt ki a telefon, visszafogottabb használattal bár kevesebb aktív időt mutatott, de akár két napra is beoszthatjuk a tartalékokat. A töltés lassú, körülbelül 110 perc kellett, mire 100%-ig eljutottunk a lemerült állapottól. Vannak energiatakarékos módok, jól megszokott módon egy lazább, háttérfolyamatokat és adatkapcsolatot korlátozó, illetve egy komolyabb, ami a funkciók legjavától szabadítja meg a felhasználót, cserébe hatnapos üzemidőt ígér.

A Samsung idei szériájának egyik legtöbb kompromisszumot igénylő terméke első blikkre egyáltalán nem rossz, kézbevételre kimondottan meggyőző, nem rossz a kamerája és a kezelőfelülete is barátságos, akárcsak a drágább modelleken. A szenzorokon, a zajszűrő mikrofonon és az értesítő leden való spórolás és a jól bevált AMOLED technológia LCD-TFT-re cserélése ugyanakkor kimondottan fájó, ha pedig az egyenlet másik felére letesszük a 60 000 forint fölötti nyitóárat, nem túl meggyőző a kombináció. Ugyanakkor nem árt figyelembe venni az átlagon felüli hangminőséget, a korrekt multimédiás hangszórót, az előlapi vakut, és a microSD mellett is érvényes dual SIM-képességeket, illetve az is egyértelmű, hogy néhány hónap múlva már egy jóval barátságosabb árcímke szerepel majd mellette.

Hatalmas előny a három különálló kártyafoglalat
Hatalmas előny a három különálló kártyafoglalat [+]

Aki komolyabb hardverigényű mobiljátékokkal szeretne időt tölteni, nem bírja a menürendszer enyhe akadozásait vagy zavarják a fent említett hiányosságok, körülnézhet a konkurenciánál, hasonló méretben akár Xiaomi Redmi 4X-re, Motorola Moto G5-re, esetleg kicsit drágábban a Huawei P9 Lite (2017)-re vagy a Samsung Galaxy A3 (2017)-re lehet érdemes vetni egy pillantást.

szentkuti11

A tesztkészülék az FirstPhone jóvoltából jutott el hozzánk. Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítését a TelenorHipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

Specifikáció

Samsung Galaxy J3 (2017)
Samsung Galaxy J3 (2017) Általános
Technológia GSM/UMTS/LTE
Méret 143,2 x 70,3 x 8,2 milliméter
Tömeg 142 gramm
Színvariációk kék, pink, arany, fekete
SIM-foglalat 2 x nanoSIM
Kijelző
Kijelző átlója 5 hüvelyk
Kijelző felbontása 720 x 1280 pixel (294 ppi)
Kijelző típusa PLS kapacitív érintőkijelző
Színárnyalatok száma 16 millió
Hardver
SoC típusa Exynos 7570 Quad
Processzor típusa 1,4 GHz-es, négymagos Cortex-A53
Processzor utasításkészlete ARMv8
Grafikus chip Mali-T720 MP1
RAM mérete 2 GB
Memória
Telefonkönyv kapacitása dinamikus
SMS memória dinamikus
Belső tárhely 16 GB (ebből 10 érhető el)
Memória bővíthetősége microSD
Adatátvitel
Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900
UMTS 850//900/1900/2100 MHz
LTE 800/850/900/1800/2100/2600 MHz
GPRS / EDGE van / van
UMTS / HSDPA / HSUPA / LTE van / 42 Mbps / 5,76 Mbps / 150 Mbps
LTE van (Cat.4
IrDA / Bluetooth nincs / 4.2 (A2DP, LE)
WiFi 802.11 b/g/n (WiFi hotspot, Direct)
USB microUSB (2.0, MTP, OTG)
Push-to-talk / RSS nincs / van
GPS vevő van
GLONASS van
NFC nincs
Alapfunkciók
Profilok néma/rezgés
Vibra funkció van
Kihangosítás van
Hangtárcsázás / hangvezérlés van / van
Hangrögzítés van
Ébresztés van
Prediktív szövegbevitel van
Szoftverek
Platform Android 7.0 (Nougat)
WAP / HTML böngésző nincs / van
E-mail kliens van
Játékok telepíthetők
Valutakonverter telepíthető
Extra szoftverek Microsoft Office, S Health, Facebook, Biztonságos mappa, Diktafon, Jegyzet, Telefonkezelő, Fájlkezelő, Galaxy Apps
Multimédia
Fő kamera 13 megapixel, f/1,9 autófókusz, ledes segédfény
Másodlagos kamera 5 megapixel, f/2,2 ledes segédfény
Videófelvétel 1080p (30 fps)
Zenelejátszó szoftver van, háttérben is fut
Hangszínszabályzó van
FM-rádió van (RDS)
Üzemidő
Alap akkumulátor 2400 mAh-s
Készenléti idő ismeretlen
Egyebek
3,5 mm-es jack kimenet

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés