Samsung Galaxy J5 (2017) - évforduló

Megint eltelt legalább egy év, a középkategóriás Samsung okostelefonok menetrend szerint frissülnek, rosszabbak biztos nem lesznek, de eleget fejlődnek-e? A friss J5 sűrű mezőnybe csöppen.

Bevezető

A nagy gyártók (Sony, LG, Samsung, Huawei) általában a csúcsmodellekre hegyezik ki a kommunikációt és a marketinget. Azokban vannak frenetikus(nak hirdetett) új funkciók, csodálatos(nak tartott) design, előremutató(nak gondolt) fejlesztések. Nyilván könnyebb egy S8 mellé szlogent kitalálni, mint a J5 2017-es verziójához, egyébként tényleg, mit lehetne a plakátra írni? Annyi mint tavaly, de már van ujjlenyomat-olvasó?


[+]

Ettől még tény, hogy az eladások zömét a középkategóriás telefonok teszik ki. Egyrészt ma már egy ilyen gép sem okoz csalódást, másrészt pedig — kis hazánkban főleg — az emberek nem dobálnak ki százezreket használati tárgyakra, ha nem muszáj. És egyébként nem is biztos, hogy van rá szükségük, ha nincsenek extra elvárásaik a kamera, a nyers számítási teljesítmény, a spéci anyaghasználat és a szabad szemmel nem látható pixeleket felvonultató kijelző kapcsán, akkor egy J5 (2017) épp úgy megteszi, mint szinte bármely kategóriatársa.


[+]

Nyilván vannak különbségek, mert akad olyan középkategóriás modell, ami mondjuk jókora teleppel (LG Xpower2), vagy az átlagnál jobb kamerával (Moto G5 Plus), vagy éppen vékony oldalsó kávákkal (Xperia XA1) véteti észre magát, de a legtöbb gép hellyel-közzel ugyanazt hozza. Ezért sokszor, ha ezen az árszinten kérnek tőlünk vásárlási tanácsot, akkor szoktuk mondani, hogy válassza a delikvens azt, ami a legjobban tetszik neki, tegye mérlegre, hogy mennyit ér neki a garancia és a terméktámogatás, de nagyon mellényúlni relatív nehéz. Az XXL GSM-től kapott J5 például egy teljesen megbízhatóan működő, korrekt, kellemes társ, ahol csak az a kérdés, hogy miképp sikerül az árazást versenyképessé tenni. Mert most nem az.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés