Hirdetés

Samsung Galaxy J3 (2016) - túl kényelmes minimalizmus

A dél-koreaiak középkategóriás termékcsaládjának legkisebb tagja Super-AMOLED kijelzőt kapott, ez rendben van, de nem a Spreadtrum SoC kellene mellé.

Bevezető, tartozékok

Mi sem bizonyítja jobban a mobiltelefonos iparágban zajló verseny kiélezettségét, mint hogy olyan nagy gyártók is képesek hullámvölgybe kerülni, mint a Samsung, vagy éppen az Apple. Ameddig viszont a cupertinóiak most először számoltak be csökkenő iPhone eladásokról, addig a dél-koreaiak kisebbfajta zuhanása jó másfél évvel ezelőttre nyúlik vissza. És egy ilyen nagy vállalatnál, mint a Samsung, ezek bizony komoly következményekkel járnak, a befektetőt morogtak, a vezetők idegeskedtek, jött is a hír, hogy a korábbiaknál kevesebb típusú készüléket dob majd piacra a cég. Ez végül annyira azért nem történt meg, ám legalább sokkal következetesebb jelzésekkel látták el a modelleket.

A Galaxy J3 egyik előnye, hogy könnyen kezelhető egy kézzel
A Galaxy J3 egyik előnye, hogy könnyen kezelhető egy kézzel [+]

Többféle terméksorozattal lehet már számolni a Samsung háza táján, a Galaxy S és Note a csúcs-, az A-família pedig a középkategória felső szegmensét célozza. Ismerősen csenghet az O-család, hamarosan debütálhat a C-széria, tesztalanyunk viszont egyikbe sem tartozik, hiszen ez a J-sorozat egyik legfrissebb tagja, ami Galaxy J3 (2016) néven látott napvilágot. Mivel az AMOLED panelek gyártása már a hírek szerint olcsóbb, mint az LCD-k fabrikálása, így a cég ki tudja használni az élénkebb színekkel operáló képernyő előnyeit az olcsóbb eszközök esetén, így tesztalanyunknál is, ám hogy miért nem raktak bele erősebb hardvert, és hogy miért a Spreadtrum lapka mellett voksoltak, arra nehéz választ találni.

A doboz nagyon minimalista, a tartozékkínálat szűkös
A doboz nagyon minimalista, a tartozékkínálat szűkös [+]

A terméket a Speedshoptól kaptuk, méghozzá az eredeti, rendkívül egyszerű, vajszínű csomagolásban, aminek tetején csupán a gyártó és a telefon megnevezése szerepel. A J3 után egyébként látható egy 6-os szám, ez utalhat arra, hogy egy idei évre szánt modellt pillanthatunk meg, ha felnyitjuk a fedelet. Belül a mobil alatt hevernek a tartozékok: kapunk egy 1 amperes töltőfejet, egy normál kialakítású, egy microUSB csatlakozót, és egy használati útmutatót, a headset kimaradt a csomagolásból.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy A5 (2016) - közepesen olvas

    Nagyon sokat fejlődött a Galaxy A5 a tavalyi kiadásához képest, de az ujjlenyomat-olvasó hatásfoka lehetne jobb, és hiába számít remek készüléknek, sajnos nem indokolt a rendkívül magas ára.

  • Samsung Galaxy A3 (2016) - a család kicsi kincse

    Több fronton is többet ígér az üveg hátlapos, HD kijelzős Galaxy A3 (2016) az elődjénél. A kérdés persze az, hogy a felső-középkategóriás árazás mellett mindez elég lesz-e a sikerhez.

  • Samsung Galaxy J5 - csók a családnak

    A dél-koreaiak középkategóriás terméksorozatának új tagja a Super-AMOLED kijelzővel, az előlapi vakuval és a 1,5 GB-nyi RAM-mal hódíthat, ráadásul szolgáltatói kínálatban is elérhető.

Hirdetés