Korrektnek tűnik az idei Galaxy J7 Prime

A Samsung A sorozata kiemelt figyelmet kap, amióta a csúcsszéria alatti szegmensben ráerősítettek a prémium minőségű, de szerényebb képességekkel bíró termékvonalra. Az Infinity Display kialakításnak köszönhetően valószínűleg az idei sorozat már a csúcsmodellek formavilágát mutatja és visszatérhet a Galaxy A8 és A9 is. Belépő szinten a J széria az illetékes, amelynek legvisszafogottabb modelljei főleg a fejlődő piacokon népszerűek, a Galaxy J3 (2017) esetében az AMOLED panelt hiányoltuk, a J5 (2017) különösebben nem volt izgalmas, de legalább jó, a Galaxy J7 (2017) viszont határozottan jól sikerült.

A képátló minden bizonnyal tévedés lesz.
A képátló minden bizonnyal tévedés lesz. [+]

A tavalyi Galaxy J5 Prime már többször előkerült, a Geekbenchnél például 4,8 hüvelykes panellel, noha ez nyilvánvalóan elírás lehet, ami nem ritka nevezett oldalon. A specifikációs lista, amit most kerítettek elő viszont abszolút nem sok, ráadásul nem jelentős változásokat mutat az elődmodellhez képest. A panel maradt hagyományos képarányú, 720 x 1280 pixel felbontású 5 hüvelykes és sajnos továbbra is IPS-nek tűnik, pedig a J széria egyértelmű ütőkártyája a kategóriában igen ritka AMOLED panel volt. Cserébe nem nő az eszköz, marad a 142,7 x 69,6 x 8,1 milliméteres dimenzió.


[+]

A hardver nem változik, a Samsung 14 nanométeren gyártott, négymagos belépő szettje, az Exynos 7570 továbbra is négy, maximum 1,4 GHz-es maggal dolgozik, viszont rendszermemóriából már 3 GB-ot utaltak ki. A belső tárhely továbbra is 16 GB, noha bővíthető, az előlapi kamera viszont 8 megapixelesre hízott. Hátul marad a 13. Ujjlenyomat-olvasó a Home gombban, tehát előlapi, és az akksi is maradt 2500 mAh. Mármint nőtt, de mindössze 100 mAh-val. Ez összességében nem valami sok, noha a plusz egy gigabájt RAM ellen nyilván senki nem tiltakozik majd, ahogy az aránylag friss, 7.1.1-es rendszer ellen sem.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés