Hirdetés

Samsung Galaxy Buds - ajándéknak kiváló

Az IconX-eknél kedvezőbb árú, vezetékmentes fülhallgató egy folyamatosan bővülő piacra érkezik, így az apró hibái ellenére is jó esélyekkel indul.

Hirdetés

Funkciók, hangminőség, összegzés

Rendkívül egyszerű a párosítás, optimális esetben 100%-ra töltött fülhallgatókat veszünk ki a kapszulából, és lényegében akármilyen forrással is próbálkozunk, meg fogjuk találni a Bluetooth-listában a Galaxy Buds nevet, innen pedig tényleg pofonegyszerű minden, jelszó sem kell a párosításhoz. Android-felhasználóknak mindenképp érdemes letölteniük a Galaxy Wearable (leánykori nevén Samsung Gear) alkalmazást, amin keresztül elérhetjük a fülhallgató szoftverfrissítéseit, továbbá beállíthatunk minden extrát, a hangszínszabályzótól a zajbeengedő módon át a hosszú nyomásra történő reakcióig. Legegyszerűbb egyébként bal oldalra egy hangerő le, jobb oldalra pedig hangerő fel opciót állítani, ha valaki nem használ gyakran hangasszisztenst, és akkor elég sok fontos funkció a mobil érintése nélkül le van fedve.


[+]

Ha véletlenül nem találnánk a fülhallgatót, az alkalmazáson keresztül küldhetünk rá egy éles hangot, ami nyilván akkor fog megszólalni, ha az eszköz egyébként csatlakozik, csak nincs szem előtt. Jó hír, hogy a csatlakozás mind a fülhallgatók közt, mind pedig a telefonnal végig hibátlan volt, egy pillanatnyi megszakadást vagy késlekedést nem tapasztaltunk, az eszköz pedig lemerülése előtt igen hamar figyelmeztet. Ami még szintén hasznos, hogy a Galaxy alkalmazáson belül beállíthatjuk, hogy mely alkalmazás értesítései jöjjenek át a fülhallgatón, és melyek azok, amik zenehallgatás közben érdektelenek.


[+]

Ezektől a kialakítású fülhallgatóktól sajnos mindenféle zajszűrés és beszédhang-kiemelés ellenére nem szabad túl komoly beszélgetési hangminőséget várni, különösen igaz ez a Galaxy Buds esetén, sajnos tényleg csak nagyon csendes környezetben tud érvényesülni, egy forgalmas utcán vagy tömegközlekedési eszközön a legjobb kivenni, és hagyományos módon telefonálni. Ennél jelentősen jobb, de egyáltalán nem kiemelkedő a helyzet zenei téren. A Samsung hatáskörébe tartozó AKG zenei hangolására már a kapszula is felhívja a figyelmet, de kodektámogatás szempontjából a minimális SBC, illetve AAC áll rendelkezésünkre, a meghajtó pedig ugyan hozza a kötelezőt, de túlságosan szerteágazó zenei élményt nem ad.


[+]

A teljes zenei képet elemezve tulajdonképpen nincs komoly hiba a rendszerben, nem emeli ki egyik tartományt sem a másik rovására, egy enyhe, meleg V-karakterről beszélünk, az esetek többségében elég sok részlet is kihallható, de a dinamika rendkívül karcsú, mindezt pedig egy szűkös térben hozza elő a Buds. Minden szól, mert szólnia kell, voltak olyan énekes és akusztikus részek, ahol kimondottan meglepő volt, mennyire tisztán adja vissza a hangokat, de nincs az az átütő, harsány élmény, amit ebben a kategóriában a többség biztosan elvár, vagy legalábbis tudat alatt értékel. Valamennyivel izgalmasabbá lehet tenni a produkciót a hangszínsémák állításával, némi extra basszus a zenék többségénél kimondottan jól áll a fülhallgatónak.


[+]

Sok jó tulajdonsága van a kütyünek, de az üzemidő talán mindent felülmúl. 6 óra az elméleti maximum, amit a fülhallgató önmagában, folyamatos zenehallgatással tud, a kapszula pedig körülbelül még kétszer teljesen feltölti, persze kis darabokban, hiszen ritka az, mikor az ember ennyi időn keresztül folyamatosan fülhallgatóban van. Ez utóbbi pedig egyáltalán nem lehetetlen, hiszen a többféle illesztékkel, az elhanyagolható, 5-5 grammos tömeggel és apró mérettel hosszabb távon sem válik kényelmetlenné.


[+]

A Samsung Galaxy Buds megítélése nagyon erősen függ attól, hogy csúcsmobilhoz járó ajándékként, vagy különálló termékként tekintünk rá. Gyári fülhallgatóként egyáltalán nem mondható gyengének a hangja, noha a korábbi, vezetékes AKG-k valamelyest magasabbra teszik a lécet, de ilyen szempontból a Samsung messze kilógott az átlagból már az elmúlt években is. Piaci termékként tekintve azonban olyan, jelentősen jobb hangminőséggel kecsegtető alternatívák jelentkeznek, mint a Jabra Elite 65t, a Xiaomi-féle AirDots vagy a Helm True Wireless, és rendkívül erős a nyakpántos konkurencia, akár féláron is. Kedveltük a Galaxy Buds kényelmét, üzemidejét és üzembiztosságát, kellemes a hozzá tartozó alkalmazás, viszont kiábrándítóan gyenge az elérhető beszélgetési minőség, egyáltalán nem kiemelkedő a zenei oldal, és a belső tároló hiánya is fájó valamelyest.

szentkuti11

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy Watch - időtálló

    A koreai gyártó új néven régi okosóráját tökéletesítgeti, ami gyorsabb, takarékosabb, szívósabb és többet tud, bár még mindig nem dolgozik össze az okostelefonnal tökéletesen.

Hirdetés