Folyamatosan nő a hordható okoseszközök piaca

A tavalyi év végén is jelentős bővülést mutatott a szegmens, ami az idei első negyedévben tovább növekedett. A Huawei mondhatni extrém mértékben.

Úgy tűnik, a hordható okoeseszközök piacának bővülését nem kizárólag a terminológia kiterjesztése eredményezte a tavalyi utolsó negyedévben. A lendület továbbra is tart, a szegmens éves összehasonlításban 55,2%-kal teljesített jobban az idei első negyedévben, mint 2018 megegyező időszakában. A leszállított okoseszközök 63,2%-a csuklón hordható kütyü, míg a vezeték nélküli okos fülhallgatók 34,6%-ot tesznek ki. Éves összehasonlításban ez 135,1% növekedés. A piaci szereplők sorrendje a részesedés tekintetében nem változott, a Huawei viszont igen szignifikáns növekedést produkált.


[+]

Az első negyedév adatait még nem befolyásolja az USA és Kína között fennálló, egyre feszültebb helyzet, amihez bizonyos mértékben akár a kínai gyártó masszív szereplése is hozzájárulhatott a világpiacon mind a mobilos, mind a hordható eszközök terén. Hogy az 5G hálózatokról most ne is beszéljünk. A Huawei  282,2%-kal több eszközt szállított le 2019 Q1-ben, ami főleg az új készülékekhez csomagajánlatban járó eszközöknek és a jack csatlakozó elhagyásának köszönhető. Ezzel megelőzte a Samsungot a harmadik helyen.


[+]

Az Apple megtartotta az elsőséget 25,8%-os piaci részesedéssel, ami valamivel kevesebb, mint a tavalyi 26,8%-os évkezdés. Az egy százalékos különbséget a Xiaomi csippentette le, aki 13,3%-kal jelenleg a második helyen áll a népszerű Mi Band szériának köszönhetően. A listavezető Apple 49,5%-kal, míg a szegmensben legnagyobb konkurense 68,2%-kal javított a számokon éves viszonylatban. A Samsung szintén belehúzott, a 151,6%-os növekedés viszont csak a negyedik helyre elég 8,7%-os piaci részesedéssel.

Azóta történt

Előzmények

  • Mi lesz veled, Huawei?

    Egy hét alatt fordult a világ a legnagyobb kínai távközlési cég jövőjét illetően. Miért történt, mi történt, mi lesz ezután?

  • Újabb képen a színes Mi Band 4

    A népszerű széria komoly ráncfelvarrást kaphat hamarosan. A frissebb Bluetooth és a megnövelt telep mellett a színes kijelző hozhatja a legfőbb változást.

  • Samsung Galaxy Watch Active - gyűrű nélküli kapcsolat

    A Samsung okosórája megint egy kicsit kiforrottabb, kicsit precízebb, de lényegesen karakterszegényebb lett a lünetta elhagyásával. Cserébe sokkal kisebb az egész.

  • Bemutatkozott az új AirPods

    Vezeték nélküli tölthetőség, hosszabb üzemidő, vadonatúj chip és szokásosan borsos ár jellemzi az újdonságot.

Hirdetés