Samsung Galaxy Buds - ajándéknak kiváló

Az IconX-eknél kedvezőbb árú, vezetékmentes fülhallgató egy folyamatosan bővülő piacra érkezik, így az apró hibái ellenére is jó esélyekkel indul.

Hirdetés

Bevezető, külső

Nem olyan régen még alig volt mobilgyártó, aki tartott a kínálatában teljesen vezeték nélküli fülhallgatót, ám a kapszulába rejtett apró hangkeltők terjedése elképesztően felgyorsult az utóbbi két évben. Ehhez a jelenséghez nyilván köze van annak, hogy az Apple-t követve a legtöbb androidos csúcsmobilról is lesöprik a jack csatlakozót a cégek, de szerencsére a Samsung esetén nem kell ilyen összefüggést keresnünk – ők úgy is be tudták mutatni az S10-ek mellé a Galaxy Buds fülest, hogy közben meghagyták a 3,5 milliméteres analóg kimenetet a telefonon.

A Galaxy Buds tulajdonképpen a korábbi IconX-széria elérhetőbb darabja kíván lenni, és ez szerencsére nem csak abban mutatkozik meg, hogy ötvenezer forint alá tudták nyomni az árát, hanem abban is, hogy a március 7-ig előrendelt Galaxy S10 vagy S10+ mobilok mellé minden további költség nélkül igényelhető egy ilyen füles. A Buds esetében a vezetékmentességet akár szó szerint is érthetjük, bármilyen Qi-töltővel további életet lehelhetünk a kapszulába, így akár az S10 hátlapjára dobva tölthető a kütyü, ha erre lenne szükség.


[+]

Sok érdekességet nem rejt a doboz, a rend kedvéért jutott bele egy USB Type-C kábel, de ezen kívül csak a különféle méretű illesztékeket (hagyományos és szárnyas egyaránt van), illetve a töltőkapszulát kapjuk, benne a két apró fülhallgatóval. Mindenképpen jó ötlet, hogy az IconX-ekkel ellentétben nem hagyományos, reteszelt rugós mechanizmus zárja a kapszulát, hanem elegáns, mágneses megoldás jutott bele, még nagyobb öröm, hogy körülbelül 30%-kal könnyebb és kisebb az egész termék, a fülhallgató tehát könnyebben fog passzolni a fülbe, a kapszula pedig az esetek többségében egyszerűen zsebre vágható.


[+]

Külső szempontjából lényegében nincs újdonság, hagyományos, de kellemes bevonatú műanyagból van minden, az összeszerelésre nem lehet panasz, ahogy a színváltozatokra sem, a képeken látható fehéren kívül még fekete és sárga árnyalatokban érhető el a kütyü. A fülhallgatók külső érintéses bevitel elérhető, de nem állíthatunk csúsztatással például hangerőt, csakis hagyományos érintésekre képes reagálni, ami a jóval kisebb felület miatt nem is biztos, hogy baj. Egyértelmű hátrány ugyanakkor az IconX-ekkel szemben, hogy itt nincs belső tároló, tehát tartalmat csak akkor tudunk rá varázsolni, ha benn maradunk a Bluetooth által meghatározott, itt körülbelül 15 métert jelentő hatáskörben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy Watch - időtálló

    A koreai gyártó új néven régi okosóráját tökéletesítgeti, ami gyorsabb, takarékosabb, szívósabb és többet tud, bár még mindig nem dolgozik össze az okostelefonnal tökéletesen.

Hirdetés