Samsung Galaxy Buds - ajándéknak kiváló

Az IconX-eknél kedvezőbb árú, vezetékmentes fülhallgató egy folyamatosan bővülő piacra érkezik, így az apró hibái ellenére is jó esélyekkel indul.

Bevezető, külső

Nem olyan régen még alig volt mobilgyártó, aki tartott a kínálatában teljesen vezeték nélküli fülhallgatót, ám a kapszulába rejtett apró hangkeltők terjedése elképesztően felgyorsult az utóbbi két évben. Ehhez a jelenséghez nyilván köze van annak, hogy az Apple-t követve a legtöbb androidos csúcsmobilról is lesöprik a jack csatlakozót a cégek, de szerencsére a Samsung esetén nem kell ilyen összefüggést keresnünk – ők úgy is be tudták mutatni az S10-ek mellé a Galaxy Buds fülest, hogy közben meghagyták a 3,5 milliméteres analóg kimenetet a telefonon.

A Galaxy Buds tulajdonképpen a korábbi IconX-széria elérhetőbb darabja kíván lenni, és ez szerencsére nem csak abban mutatkozik meg, hogy ötvenezer forint alá tudták nyomni az árát, hanem abban is, hogy a március 7-ig előrendelt Galaxy S10 vagy S10+ mobilok mellé minden további költség nélkül igényelhető egy ilyen füles. A Buds esetében a vezetékmentességet akár szó szerint is érthetjük, bármilyen Qi-töltővel további életet lehelhetünk a kapszulába, így akár az S10 hátlapjára dobva tölthető a kütyü, ha erre lenne szükség.


[+]

Sok érdekességet nem rejt a doboz, a rend kedvéért jutott bele egy USB Type-C kábel, de ezen kívül csak a különféle méretű illesztékeket (hagyományos és szárnyas egyaránt van), illetve a töltőkapszulát kapjuk, benne a két apró fülhallgatóval. Mindenképpen jó ötlet, hogy az IconX-ekkel ellentétben nem hagyományos, reteszelt rugós mechanizmus zárja a kapszulát, hanem elegáns, mágneses megoldás jutott bele, még nagyobb öröm, hogy körülbelül 30%-kal könnyebb és kisebb az egész termék, a fülhallgató tehát könnyebben fog passzolni a fülbe, a kapszula pedig az esetek többségében egyszerűen zsebre vágható.


[+]

Külső szempontjából lényegében nincs újdonság, hagyományos, de kellemes bevonatú műanyagból van minden, az összeszerelésre nem lehet panasz, ahogy a színváltozatokra sem, a képeken látható fehéren kívül még fekete és sárga árnyalatokban érhető el a kütyü. A fülhallgatók külső érintéses bevitel elérhető, de nem állíthatunk csúsztatással például hangerőt, csakis hagyományos érintésekre képes reagálni, ami a jóval kisebb felület miatt nem is biztos, hogy baj. Egyértelmű hátrány ugyanakkor az IconX-ekkel szemben, hogy itt nincs belső tároló, tehát tartalmat csak akkor tudunk rá varázsolni, ha benn maradunk a Bluetooth által meghatározott, itt körülbelül 15 métert jelentő hatáskörben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy Watch - időtálló

    A koreai gyártó új néven régi okosóráját tökéletesítgeti, ami gyorsabb, takarékosabb, szívósabb és többet tud, bár még mindig nem dolgozik össze az okostelefonnal tökéletesen.

Hirdetés