Jabra Elite 65t és Active 65t teszt

Megbízható márkától divatos és kedvező árú, kellemes hangfekvésű fülhallgatókat próbáltunk ki, és bár nem tökéletes, de jól használható eszközöket ismertünk meg bennük.

Hirdetés

Bevezető, doboz, kényelem

Ha zenei termékekkel foglalkozó cégekről beszélünk, az észak-európai eredet – a hozzá képzelt, minimalista dizájnnal és részletes, közben pedig valódi élvezetet adó hangminőséggel – önmagában figyelemfelkeltő, különösen igaz ez akkor, ha arról a Jabráról beszélünk, amelyik a kőkemény munkához illő, ügyfélszolgálatos headsetektől a szemet gyönyörködtető, egészen különleges formavilágú fülhallgatókig meg tudta mutatni, hogy van helye ezen a piacon. Teljes lelkesedéssel vetették bele magukat az idén divatos, teljesen vezeték nélküli (true wireless) termékkategóriába, és két decens terméket tettek le az asztalra.

Szerkesztőségünkbe az Elite 65t és Elite Active 65t érkezett be, és mivel ezek külsőre és belsőre is 99%-osan megegyeznek, kezdjünk a különbségekkel! A normál változat, ami hozzánk fekete színben érkezett, barna és bronz színekben vásárolható még meg, míg az Active változat kék/arany, illetve ezüst betétes feketében került piacra. Az Active a drágább, ezt az IP56-os védettség, illetve az aktivitási funkciók jelzik, ez utóbbi kizárólag időt és távolságot logol a szoftverén keresztül, de mivel csak lépésszámlálóra épít, és a telefon szenzoraiból sem használ semmit, így elég pontatlanul.


[+]

A dobozok felszereltségén nem fogunk meglepődni, egy microUSB-s töltőkapszula, a hozzá tartozó kábel, egy-egy fülhallgató képzi a lényeget, illetve egy méretes, a töltőkapszulánál nagyobb papírdoboz, ami azt hirdeti, hogy a minőségi zenehallgatás a tökéletes illeszkedéssel kezdődik. Ami azt illeti, én ezzel a mottóval csak azonosulni tudok, olyannyira, hogy az általam rendszeresen használt in-ear gumiharangok bal és jobb oldala közt is van minimális méretbeli különbség, a hallójárataim ezt indokolják. Most pedig mindenki tippelje meg, hány pár gumiharang jár összesen egy ilyen eszközhöz: lelövöm a poént, három. Egy kicsi, egy közepes és egy nagy. Meg rengeteg dokumentáció és papír. Ez nyilván nem alapvetően ciki, bárki beszerezhet hozzá a gyáriaknál sokkal jobb minőségű gumi- vagy szilikonharangokat, mindenesetre a szlogennel nagyon nem találkozik ez a választék, miközben vannak olyan gyártók, akik tényleg 10-15 féle méretet adnak a hasonló árkategóriájú termékeikhez.

Elképzelés és valóság Elképzelés és valóság
Elképzelés és valóság [+]

Ugyanakkor a komforthoz minden más adott: tökéletes lett az ergonómia, a két Jabra könnyedén beforgatható a fülbe, a picit furcsa hatást keltő szárny pedig támaszt alul, ezeknek köszönhetően végre egy teljesen vezeték nélküli fülhallgatóval éltem át azt az élményt, mikor egy pillanatig sem aggódom azon, hogy mi lesz akkor, ha kiesik a fülemből a kütyü, és nem kellett 5-10 percenként igazítani sem a pozíciójukon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Jabra

Azóta történt

Előzmények

 • Nem lesz jack kimenet a OnePlus 6T-n

  Érkezik viszont a Type-C-s Bullets füles, illetve várható a vezetékmentes Bullets Wireless frissítése.

 • Erato Verse - egyszerűen jó

  Nagyon stabilan működő, egyben jó hangminőséggel megáldott, teljesen vezeték nélküli fülhallgató, a kategórián belül kedvezőnek számító áron. De vajon van kereslet efféle termékekre?

 • iFrogz Coda Wireless-csomag bemutató

  Vezeték nélküli fülhallgató, fejhallgató és hangszóró jutott el hozzánk az InvisibleShield gyártójától: változatos a minőség, de kimondottan kedvező az ár.

Hirdetés