Samsung Galaxy A72 - kicsit király

Kiegyensúlyozott kamerateljesítményt és remek kijelzőt ad ársávjában a Samsung, de az 5G nélküli változat kissé karcsú hardverrel érkezik.

Bevezető, tartozékok

Már az A-szériára utaló awesome kifejezés is kissé furcsán hangzott az új modelltrió bemutatójakor, ám az, hogy ezt a magyar nyelvben sikerült királyra fordítani, az kissé talán még értelmezhetetlenebb, különös tekintettel arra, hogy ha az ember eljut a színvariációkig, akkor a király kék verzió alatt nem királykék, hanem egy nagyon világos babakék verziót fog találni: szép is a mi nyelvünk, és bizony a legtöbb gyártónak és márkának beletörik a bicskája, nem csak a szoftverek lefordítása, hanem már a marketinganyagok elkészítése kapcsán is.


Galaxy A52 és A72 [+]

Mindazonáltal a Galaxy A72 az A-sorozat jelenlegi csúcsát jelenti, legalábbis a számozás tekintetében. Ez a legnagyobb kijelzővel ellátott modell, ennek van külön zoomkamerája, viszont ha a jellemzően ár/érték arányban nagyot villantó 50-es sorozathoz, esetünkben az A52-höz viszonyítjuk, akkor kicsik az előnyök az árkülönbséghez képest, ráadásul, míg mostanra már az A32-ből is létezik 5G-s modell, az A72 első eresztése kizárólag 4G-s, és egyáltalán nincs 5G-s variáns. Persze ez vélhetően hamarosan megváltozik majd.


Galaxy A52 és A72 [+]

Hozzánk a rikítóan fehér Awesome White árnyalatban került a kütyü, a végleges dobozba a mobilon kívül 25W-os töltőfej és mindkét végén Type-C-s kábel kerül, viszont aki villámgyorsan előrendeli a terméket, az igényelhet hozzá vezeték nélküli Galaxy Buds+ fülhallgatót is. Aki erről az akcióról lemaradt, azt remélhetőleg a 3,5 milliméteres jack megléte vigasztalja majd.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Egy hét múlva Samsung Galaxy bemutató

    Valószínűleg a Galaxy A52 és az A72 lesz a főszereplő a Galaxy Awesome Unpacked eseményen, többféle variációban.

  • Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?

    Persze hogy elég, ha önmagában nézzük. Ha viszont az elődmodellt használjuk referenciaként, akkor már nem biztos.

  • Samsung Galaxy A51 - kamera által homályosan

    A Galaxy A50 utódja nem sok újdonságot tud felmutatni, de eleve megfelelő alapokra építkezve bizonyos szempontból kiforrottabb és teljesen up to date megoldás lett.

Hirdetés