Samsung Galaxy A6 - 6ástalan

A Galaxy A6, első ezen a néven, érdekes kostrukció, valahol a J és az A széria között, amiben a felső-középkategóriás A sorozat jellegzetességei csak az elnevezésben érhetők tetten.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Samsung Galaxy A6, első ezen a néven, jobban hasonlít egy keményebb kötésű J szériás eszközre, mint a korábbi, csúcsmodelleket idéző A jelzetű készülékek bármelyikére. Legalábbis a hátlap felől szemlélve. Az ugyanis a J5 és J7 2017-es modelljeinek kialakítását ötvözi a 2018-as Galaxy S9 kameraelrendezésével, a felhasználói igényeknek jobban megfelelő elhelyezkedésű ujjlenyomat-olvasóval egyetemben. Érdekesen kombinálták össze a felső és alsó kategória jellegzetes vonásait, alapvetően nem is oktalanul: a Galaxy A6 a tápláléklánc relatív alján foglal helyet az A sorozatban.

Samsung Galaxy Jééé... A6
Samsung Galaxy Jééé... A6 [+]

A nagyon szerény, középkategóriás modell mindössze annyiban különbözik a J széria új belépőjétől, hogy fémből van és magasabb felbontású kamerákat kapott. De szintén csak egyet-egyet mindkét oldalra. Egyébként a korábbi A modellektől eltérően 100 ezer forintért sem IP68-as védettséggel nem rendelkezik, sem gyorstöltéssel, kimaradt az értesítési LED, amit mondjuk a mindig aktív kijelző kompenzálhatna valamelyest, de az sincs. Szintén be kell érnünk hagyományos microUSB csatlakozóval és a kissé elkeserítő HD+ felbontással az Infinity Displayért cserébe.

A Samsung Galaxy A6 kialakítása láthatóan igen hasonló a Galaxy J7 (2017) megjelenéséhez.
A Samsung Galaxy J7 (2017) kialakítása igen hasonló a Galaxy A6 megjelenéséhez. [+]

Így rendszertanilag, meg úgy egyébként sem teljesen világos a két éves lapkakészlettel üzemelő Samsung Galaxy A6 helye és szerepe, az üzemidő viszont legalább kiváló, a duál SIM képességek pedig nem mennek az egyébként elfogadható méretű belső tárhely bővíthetőségének rovására. A rendszer korszerű, a szolgáltatások és a Samsung Experience felület hozza a szokásos szintet, nagy baj konkrétan nincsen, csak olyan érzésünk, mintha félrenyomták volna a dobozon a termékmegnevezést.

A lényeg az Infinity Display.
A lényeg az Infinity Display. [+]

Azon a dobozon, amiben a korábbi évekhez hasonlóan a készülékhez most is jár mikrofonos headset, méghozzá GH59-14677A típusú, microUSB kábel és normál töltéssebességre képes hálózati töltőfej, valamint SIM-tű.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Samsung Galaxy A6+ - szembeötlő eltérések

  Az A6-ból pont olyan apróságok hiányoznak, amik az A6+ esetében megvannak. Ettől kissé drágább, de még így is jobban megérheti, noha bőven van olcsóbb konkurense.

 • Samsung Galaxy J6 - inkább A6 lite

  A Samsung idén rendesen összezsúfolta a középkategóriát, amiben az A sorozat és a J versenyzői tolonganak minimális hardveres különbséggel, de ugyanazokkal az érthetetlen, bár itt kevésbé fájó hiányosságokkal.

 • Készül a Samsung Galaxy J6+

  Az XDA firmware információkban bukkant az új modell néhány jellemzőjére, így valószínű, hogy a J6 is kap + jelzetű variánst.

 • Rendet tesz a Samsung?

  Úgy tűnik, a Samsung M széria érkezésével ismét rendezett lehet a gyártó középkategóriája.

Előzmények

Hirdetés