2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Samsung Galaxy J6 - inkább A6 lite

A Samsung idén rendesen összezsúfolta a középkategóriát, amiben az A sorozat és a J versenyzői tolonganak minimális hardveres különbséggel, de ugyanazokkal az érthetetlen, bár itt kevésbé fájó hiányosságokkal.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Samsung J sorozata eddig értelemszerűen megkülönböztethető volt a középkategória felső szegmensébe szánt, a csúcsmodellekkel több közös vonást is felmutató A szériától, idén viszont a distinkció közel sem ennyire egyértelmű. És ez nem a Galaxy J6 hibája, hanem a 100 ezer forintos árszinten már igen ostobának nevezhető hiányosságokkal küzdő Galaxy A6-é. Amely hiányosságokban a J6 is maradéktalanul osztozik, csak a gyártó nálunk elérhető belépő szegmensében elsőre ez korántsem lett volna annyira feltűnő. Azért persze van, ami itt is fájóan hiányzik.


[+]

Ráadásul szerintünk a J6 még jobban is néz ki, pedig plasztik. Ez az egyik különbség a két eszköz között. Mármint az anyaghasználat. A másik a kamera felbontása, valamint lemaradt a fényérzékelő. És ezzel ki is merültek a J6 javára pontosan 20 ezer forintos árkülönbséget jelentő eltérések. Egyébként méretben, képességekben és hardveresen semmi eltérés nincs, szoftveresen és adatkommunikáció szempontjából is csak minimális. Ez azt is jelenti, hogy a Galaxy J6 bal oldalán szintén három kártyahely kínálkozik, így a két nanoSIM mellé bőven elfér egy maximum 256 GB-os microSD kártya is. Ezért továbbra is jár a keksz.


[+]

A VIP Phone-tól érkező doboz élénk, nagyjából Telenor-türkiz, a tartalom viszont átlagos, de hiánytalan. A készüléken kívül van benne 1 amperes, normál töltési sebességet biztosító hálózati töltőadapter, microUSB kábel és egy hagyományos kialakítású, jack csatlakozóban végződő mikrofonos sztereó headset. Ja, és nyilván SIM-tű.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.