Hirdetés

Samsung Galaxy J6 - inkább A6 lite

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Samsung J sorozata eddig értelemszerűen megkülönböztethető volt a középkategória felső szegmensébe szánt, a csúcsmodellekkel több közös vonást is felmutató A szériától, idén viszont a distinkció közel sem ennyire egyértelmű. És ez nem a Galaxy J6 hibája, hanem a 100 ezer forintos árszinten már igen ostobának nevezhető hiányosságokkal küzdő Galaxy A6-é. Amely hiányosságokban a J6 is maradéktalanul osztozik, csak a gyártó nálunk elérhető belépő szegmensében elsőre ez korántsem lett volna annyira feltűnő. Azért persze van, ami itt is fájóan hiányzik.


[+]

Ráadásul szerintünk a J6 még jobban is néz ki, pedig plasztik. Ez az egyik különbség a két eszköz között. Mármint az anyaghasználat. A másik a kamera felbontása, valamint lemaradt a fényérzékelő. És ezzel ki is merültek a J6 javára pontosan 20 ezer forintos árkülönbséget jelentő eltérések. Egyébként méretben, képességekben és hardveresen semmi eltérés nincs, szoftveresen és adatkommunikáció szempontjából is csak minimális. Ez azt is jelenti, hogy a Galaxy J6 bal oldalán szintén három kártyahely kínálkozik, így a két nanoSIM mellé bőven elfér egy maximum 256 GB-os microSD kártya is. Ezért továbbra is jár a keksz.


[+]

A VIP Phone-tól érkező doboz élénk, nagyjából Telenor-türkiz, a tartalom viszont átlagos, de hiánytalan. A készüléken kívül van benne 1 amperes, normál töltési sebességet biztosító hálózati töltőadapter, microUSB kábel és egy hagyományos kialakítású, jack csatlakozóban végződő mikrofonos sztereó headset. Ja, és nyilván SIM-tű.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Készül a Samsung Galaxy J6+

  Az XDA firmware információkban bukkant az új modell néhány jellemzőjére, így valószínű, hogy a J6 is kap + jelzetű variánst.

 • Tovább menetel a Samsung Indiában

  A J széria nagyon népszerű arrafelé, még szerencse, hogy nemrég bővítették a kapacitásokat. Nem is felejtik el megemlíteni, hogy a világ legnagyobb gyárában készültek a telefonok.

 • Oreót kap a Galaxy XCover 4

  A Samsung strapamobilja egyre elérhetőbb áron próbálja felhívni magára a figyelmet, és láthatóan a szoftveres támogatás megvalósul.

 • Rendet tesz a Samsung?

  Úgy tűnik, a Samsung M széria érkezésével ismét rendezett lehet a gyártó középkategóriája.

Előzmények

 • Samsung Galaxy A6+ - szembeötlő eltérések

  Az A6-ból pont olyan apróságok hiányoznak, amik az A6+ esetében megvannak. Ettől kissé drágább, de még így is jobban megérheti, noha bőven van olcsóbb konkurense.

 • Samsung Galaxy A6 - 6ástalan

  A Galaxy A6, első ezen a néven, érdekes kostrukció, valahol a J és az A széria között, amiben a felső-középkategóriás A sorozat jellegzetességei csak az elnevezésben érhetők tetten.

 • Bemutatkozott az idei Galaxy J-széria

  A gyártó három készüléket mutatott be a J sorozatban: a Galaxy J4-et, J6-ot és J8-at.

Hirdetés