Bemutatkozott az idei Galaxy J-széria

A Samsung tegnap mutatta be a J széria új modelljeit, nevezetesen a Galaxy J4-et, J6-ot és J8-at, illetve Indiában még csak most debütált a Galaxy A6 és A6+ is, de az nálunk már nem újság. A J sorozat viszont igen, amelynek J6-os tagja tulajdonképpen teljesen megegyezik a Galaxy A6-tal, annyi különbséggel, hogy a Galaxy J6 plasztik, a kamerák pedig alacsonyabb felbontásúak: 13 és 8 megapixel. Egyébként közös az 5,6 hüvelykes, HD+ felbontású Super AMOLED Infinity Display, az Exynos 7870-es szett 3 vagy 4 GB rendszermemóriával, illetve a 3000 mAh-s akkumulátor.

Samsung Galaxy J6
Samsung Galaxy J6 [+]

A Galaxy J4 kisebb és szerényebb teljesítményű és az 5,5 hüvelykes HD felbontású panel hagyományos képarányú Super AMOLED, így az előlapon megmaradt a Home gomb, ujjlenyomat-olvasót viszont nem kapott. A szerkezetet a négymagos Exynos 7570 működteti 2 GB RAM-mal és 16 GB belső tárhellyel, ami bővíthető. Kamerából egy-egy került mindkét oldalra, a háromféle fényerejű szelfivaku viszont közös vonása a szériának, így a J4 5 megapixeles előlapi kameráját is kiegészíti. A főkamera viszont ugyanaz a 13 megapixeles modul, mint a J6 esetében.

A J széria minden tagja háromféle fényerejű szerlfivakuval felszerelt.
A J széria minden tagja háromféle fényerejű szerlfivakuval felszerelt. [+]

A legnagyobb J (Samsung Galaxy J8) pontosan megegyezik a Galaxy A6+-szal, mindössze a fémet cserélték polikarbonátra, lapkakészletet pedig Snapdragon 450-re. A 4 GB RAM és 64 GB belső tárhely maradt, az akkumulátor szintén 3500 mAh, a hátlapi kamerarendszer pedig kettős: a 16 megapixeles főkamera mellett itt is besegít egy 5 megapixeles szenzor. A 6 hüvelykes, 18,5:9-es képarányú panel fölött ez esetben egy 16 megapixeles szelfikamera foglal helyet az A6+ 24 megapixeles szenzora helyett, a háromfokozatú LED villanó viszont itt sem maradt el.

Samsung Galaxy J4
Samsung Galaxy J4 [+]

A Galaxy J4 áráról eddig nincsenek hivatalos információk, noha a termékoldal már elérhető. A Galaxy J6 viszont már rendelkezik árcetlivel: a 3/32 GB-os verzió 55 ezer forintnak megfelelő rúpia, míg a 4/64 GB memóriakiosztás 64 ezer forintnyi indiai fizetőeszköz. A Galaxy J8-ból kizárólag 4/64 GB-os modell érhető el, ezért körülbelül 74 ezer forintot kell fizetni arrafelé.

Azóta történt

Előzmények

  • Megvan a Galaxy A6 páros hazai ára

    A középkategóriába neccesen fér bele a két Infinity Display panellel szerelt Samsung készülék, viszont kiegyensúlyozott csomagot kínálnak, friss Androiddal.

  • Befutott a Galaxy A6 és az A6+

    Az egyik HD+, a másik FHD+ Infinity Display panelt kapott, szerencsére friss Androiddal a fedélzeten. A nagyobbik modell dupla kamerát visel a hátlapon.

Hirdetés