2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Palm Treo 680 - Na, Palm...

A Palm a széles nagyközönség meghódítására indult legújabb okostelefonjával. Dual-teszt.

Bevezető

Hazánkban a Palm nem tartozik a legismertebb márkák közé. Gondolom, az sem dönt le senkit a lábáról, hogy a 750 és jelen tesztünk alanya, a 600-as kiadása óta az első két modell, amely jelentősebb formavilág-váltáson ment keresztül. Mivel személyes élményem nem kötődik az amerikai gyártó egyetlen produktumához sem, így inkább egy kis történeti áttekintést nyújtanék:

Nos, a Palm története egészen 1986-ig nyúlik vissza, és a cég nevéhez kapcsolódik a palmtopok igazi előretörése. A kezdetekben a Casio-val szoros együttműködésben készülő kéziszámítógépek sikertelensége okán a japán cég kihátrál a Palm mögül, majd érkezik a US Robotics, amely felvásárolja a céget. Innen rohamos a fejlődés, 1996-ban megjelenik az első átütő sikerű modell, a Palm Pilot 1000, amelyből az első évben sikerül 350 ezer darabot eladni. 1999-ben a US Robotics, és ezáltal a Palm is a 3COM tulajdonába kerül. Rövidesen megjelenik az első mobiltelefonba épített palmtop, a Qualcomm PDQ.

2002-ben érkeznek a Tungsten modellek, 320x320 pixeles kijelzővel, Palm OS 5-tel. 2003-ban a Palm felvásárolja a rivális Handspring-et, így a Treo név is a cég égisze alá kerül. Ugyanebben az évben megjelenik a Palm OS 6, de kérdés, hogy minek, mert sosem láttuk egyetlen eszközben sem. A Palm célja, hogy megőrizze előkelő helyét a kéziszámítógépek piacán. Azóta már tudjuk, hogy a Microsoft Pocket PC-nek nem tudott ellenállni, ma már inkább egy Palm számít kuriózumnak.

Nekem viszont volt már haverságom a Treo 270-nel és a 600-zal is. Előbbit annak idején csak a Vodafone forgalmazta, nevetséges áron lehetett hozzájutni, minden frankó volt, csak modemként működtetni volt egy nem gyenge kihívás, szkriptet kellett hozzá írni. Az olvasó most olyan tesztet olvashat, amelyben mindkettőnk véleménye benne lesz, Gubro sorai normál betűvel, az én véleményem dőlttel fog szerepelni, így két nézőpontból is meg tudjuk mutatni a telefont. - Bog

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.