Hirdetés

Palm Treo 680 - Na, Palm...

Külső

A „futár” meghozta a dobozt, én meg kinyitottam és ott csücsült a cucc. Mit mondjak? Mutatósnak ugyan mutatós, nekem azonban valamiért nagyon vastagnak tűnt, valahogy a forma a méretét inkább kiemeli, mint csökkenti. Az előlap fémes érzetű, növeli az eleganciát. Rádobtak egy teljes QWERTY gombsort, e fölé kerültek a kiemelt applikációk gyorsgombjai, majd a zöld és piros billentyűk. Közöttük a négyirányú navigációs készség, közepén az OK funkciójú gombbal (szerencsére nekik sincs Samsung telefonjuk – gy.k. a Samsungok jelentős része a navigomb közepének megnyomásával wapra visz). Hátul egy kamera, tükör, és a hangszóró tésztaszűrő mintájú lukacskái, a felső sarokban pedig a stylus figyel, ami kellően súlyos, nem teleszkópos, de nagyon komoly érzetet kelt.

Bal oldalt a hangerőgombok, alatta még egy gomb, amely programozható, alaphelyzetben a hangrögzítő alkalmazást indítja. Felül az infraport, valamint egy kétállású kapcsoló, amellyel a néma üzemmódra tudunk átkapcsolni. Érdekes. Szerencsére egy jól irányzott ütéssel lecsapták az elődök tekintélyt parancsoló külső antennáját. Jobb oldalon mindössze egy hatalmas kapu található (ezt nem nevezném ajtónak, olyan nagy), ami a normál méretű SD illetve MMC kártyákra vár. Specifikáció szerint 2 gigabájtig, gyakorlat szerint 4-ig, de csak ha nem SDHC, azt nem szereti.

Alul a „megszokott” Palm csatisor. Lehet külön tölteni, mert az adatkábel elfér mellette, sőt egy 2,5-es jack foglalat is odafért. Itt megjegyezném, hogy rám a töltő a frászt hozta. Annak rendje-módja szerint megetettem, majd amikor feltöltődött, nem akart a csati kijönni a telefonból. Már Ericsson módjára döntve is próbáltam, de semmi. Ejha, most mi lesz? Ha kitépem a csatisort, mit mondunk a forgalmazónak? Na, nehogy már ő legyen a jobb! Addig nézegettem, forgattam, amíg elhatároztam: egy életem egy halálom, én bizony ezt innen kiszedem! És egy bátor mozdulattal kihúztam. Kijött, semmi baja nem lett, egyszerűen ilyen nagyon passzentos.

Majd elfelejtettem, a dobozban a telefon, a töltő 3 féle csatlakozóval Európához, Angliához és USÁ-hoz, adatkábel, headset, leírás, CD-rom található. Egy bőrtoknak, meg egy dokkolónak azért örültem volna.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Palm Treo 750 - szentségtörés

    Windows Mobile rendszer egy Palm gyártmányú telefonban. Szükség törvényt bont.

  • Palm Centro - egyéniség

    Aprócska PalmOS alapú tenyérgép 2008-ban: pár szempontból elavult, néhány szolgáltatása ugyanakkor példaértékű. Például a kezelhetősége.

  • Visszatér a Palm?

    A TCL Communication élesztheti fel a legendát a poraiból, méghozzá jövőre.

Előzmények

Hirdetés