Palm Treo 680 - Na, Palm...

Adatkommunikáció

Nézzük, mink van kommunikáció terén: GPRS, meg EDGE. A böngészés egészen tempósan zajlik, az oldal berendezésével egyetemben, erre nem lehet panasz. A 3G, a HSDPA és a Wi-Fi hiányára azonban igen, az előbbi kettőre a belső infók szerint a Palm OS nem képes, tehát sajnos nem is várható semmi jó, amíg nem lesz új OS, a Wi-Fi-től pedig a cég vezérkara szigorúan elzárkózik – mindenesetre elég konzervatív hozzáállás.

A Blazer nevú, Palm OS-re fejlesztett böngésző semmi máshoz nem hasonlítható. Ha van EDGE, akkor elég fürgén teszi a dolgát, gyorsan átrendezi az oldalt, lehet optimalizált (csak lefele görgethető) és full verziós is a megjelenítés. A WAP oldalakkal sem volt gondja, részemről elégedett voltam.

Van USB, igaz, csak 1.1 sebességű, a Bluetooth pedig 1.2. Van még infra, tehát azért nem kell aggódni, ezen a téren sem vall szégyent a teló. A CD-n van még egy-két finomság, úgymint Acrobat Reader, eReader, Apple Quick Time, hangtárcsázó program, Document to Go 8, Solitaire és a Bejeweled nevű drágaköves játék.

A Bluetooth nálam kifogástalanul működött, legalábbis az eszközkezelés szempontjából. Mind a PC-mmel, mind a HTC Herald telefonnal összehaverkodott, MP3 gond nélkül ugrott egyik eszközről át a másikra, de a Word doksira azt mondta, hogy ismeretlen formátum, miközben a szoftverek között ott ül a szövegszerkesztő. Ejnye.

A kábelen keresztül történő szinkronizáláshoz muszáj elővenni a CD-t, ugyanis anélkül meg sem mukkan a Treo. A HotSync telepítése után lehet csatlakoztatni az eszközt a géphez, a kábel készülékhez kapcsolódó végénél van egy nagy, kerek gomb, ezt kell megnyomni ahhoz, hogy megtörténjen a szinkronizáció. Seperc alatt le is futott, én meg bőszen küldtem át Bluetooth kapcsolaton keresztül a képeket tök feleslegesen, mert kiderült, hogy a My Pictures mappában külön foldert hozott létre a HotSync kizárólag a 680-assal készült fotók kedvéért, magától, automatice.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Palm Treo 750 - szentségtörés

    Windows Mobile rendszer egy Palm gyártmányú telefonban. Szükség törvényt bont.

  • Palm Centro - egyéniség

    Aprócska PalmOS alapú tenyérgép 2008-ban: pár szempontból elavult, néhány szolgáltatása ugyanakkor példaértékű. Például a kezelhetősége.

  • Visszatér a Palm?

    A TCL Communication élesztheti fel a legendát a poraiból, méghozzá jövőre.

Előzmények

Hirdetés