Palm Treo 680 - Na, Palm...

Kamera, szervező

A készülékbe VGA kamerát álmodtak a tervezők. Ez nem lenne gond, de bele is tették. A kamera-alkalmazás egyszerű, mint a faék. Gyakorlatilag kizárólag zoom-olni lehet, de ugye a VGA optikának a digitális zoom annyit használ, mint Kiszel Tündének a smink. A kijelzőn megjelenő fotók ugyan egészen jónak tűnnek, azonban a gépre töltve lehervad az ember arcáról a mosoly.

Már amennyiben kommunikációra hajlandó a gaz, ugyanis az én laptopomat kifejezetten bojkottálta. Bluetooth-on megtalálta, be is mutattam neki, de amikor át akartam küldeni a képeket, akkor nem volt hajlandó szóba állni vele. Bognál mindez gond nélkül ment de biztosan csak azért, mert én már kifárasztottam és nem volt ereje nála is sztrájkolni. (Ez érthető, én ugyanis szeretettel vettem körbe a tesztkészüléket... - Bog)

A naptár szintén profi. Teljesen testreszabható, az égvilágon minden belefér, a találkozókhoz riasztás rendelhető és a számítógépünkkel is megtalálja a közös hangot. Ha már a hangoknál tartunk, lejátsza az MP3 file-okat. Fülessel egész jól, füles nélkül az az érzésem, hogy a már régebben emlegetett fémvödör valószínűleg a cégnél szintén megfordult a hangszóró tervezése közben.

Az MP3 lejátszó szerintem nem annyira szörnyű, van playlist, van random mód, van ismétlődés. Fut a háttérben, a 2,5-ös jack átalakító fillérekért beszerezhető (mondjuk hozzácsomagolhatták volna a telefonhoz gyárilag), így bármilyen füles csatlakoztatható. Ha fut a lejátszó, akkor a diktafon gombjával lehet a pause/play funkciókat elérni, a hangerőgombok pedig 20 lépésben szabályozzák a zene ordítási fokozatát. Ami viszont szomorú, hogy a csengőhangok nem lehetnek MP3 fájlok, sőt, kizárólag a diktafonnal felvett hangokkal lehet szélesíteni a palettát, amely igen csoffadt megoldás ebben a kategóriában. A vibra viszont erős.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Palm Treo 750 - szentségtörés

    Windows Mobile rendszer egy Palm gyártmányú telefonban. Szükség törvényt bont.

  • Palm Centro - egyéniség

    Aprócska PalmOS alapú tenyérgép 2008-ban: pár szempontból elavult, néhány szolgáltatása ugyanakkor példaértékű. Például a kezelhetősége.

  • Visszatér a Palm?

    A TCL Communication élesztheti fel a legendát a poraiból, méghozzá jövőre.

Előzmények

Hirdetés