Hirdetés

OnePlus One - Kína már itt One

Hirdetés

Külső

A One nem kis példány, ám amint kézbe vesszük, el is felejtjük, mekkora. A készülék kidolgozása követi a csomagolás és a tartozékok szintjét, illetve még azokon is túlmutat. Az egy dolog, hogy igen impozáns látványt nyújt, ráadásul sikerült egészen egyedi formát is találni, bár ha gonoszkodni akarok, akkor egy kevéske Sony Arc/Arc S belelátható, de hagyjuk is ezt. A mi példányunk fehér házzal rendelkezett, jelenleg ezen kívül fekete van még. Az gránit hatású, ez viszont mattfehér, és szintén igen jól néz ki. A belső keret magnézium-alumínium ötvözetből, a hátlap pedig polikarbonátból készült, a tapintása nagyon finom, ujjlenyomatok nem látszanak rajta, a koszt is egész jól bírja. Minőség szempontjából bárkivel felveszi a versenyt. Kifogástalan az összeszerelés, sehol egy nyekkenés, egy illesztési probléma, egy gramm kétséget se hagy felénk, hogy prémium kütyüt fogunk a kezünkben. A méretet már említettem, valóban nem kicsi, ez már a kétkezes kategória, de az ívelt hátlap kellemesen simul a tenyerünkbe.

OnePlus One elölről
[+]

Elöl egy 5,5 hüvelykes kijelző uralja a terepet, ez magyarázatot ad a méretekre. A panel nem valami dzsunka cucc, a Japan Display által gyártott LTPS IPS panel Full HD felbontással operál, ami 401 ppi értéket ad. A kép tűéles, a színek szépek és természetesek, a betekintési szög kiváló, a fényerővel sincs gond. A napfényben való láthatóságot a kissé túlzottan tükröződő üveg rontja, ami egyébként Gorilla Glass 3. A képernyő alatt a szokásos hármas Android vezérlőgombok sorakoznak, itt viszont a megvilágítással eléggé spóroltak. Felülre került az előlapi kamera, mellette állapotjelző fény, szenzorok (közelség és fény) és persze a hangszóró került. A hangminőség remek, viszont egy kis plusz hangerőt adhattak volna rá.

Kijelző-teszt
Mérés OnePlus One HTC One M8 LG G3 Sony Xperia Z2
Fehér fényerő 477 nit 438 nit 462 nit 371 nit
Fekete fényerő 0,45 nit 0,34 nit 0,49 nit 0,33 nit
Kontrasztarány 1085:1 1289:1 941:1 1124:1
Színhőmérséklet 7040K 9887K 7649K 7333K

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Hátul az egyszerűségre szavaztak, a fehér, ívelt felületet nem nagyon töri meg semmi. Alul néhány kötelező felirat (a CyanogenMod azért nincs rajta, mert kínai piacos). Felülre került a márkalogó, amely nem festett, hanem a hátlap anyagából van kimarva, ezáltal lekopni sem fog (én még a pirosra festést bejátszottam volna). Még feljebb van a kamera, ami közös betétben fekszik a dupla LED villanóval. Tőle picit jobbra a három mikrofon egyike várja a munkát.

OnePlus One hátulról
[+]

Oldalt sem lesznek nagy meglepetések. Felül van a 3,5 mm-es jack kimenet, illetve egy mikrofon, jobbra találjuk a bekapcsolót, míg baloldalt a hangerőszabályzó vár. Szintén itt lelünk rá a SIM kártya tálcájára, amit az említett tüskével tudunk kiszedni (semmi erőlködés, csak megbökjuk a lyukat és a tálca szépen kicsúszik), ebbe microSIM-et kell helyeznünk. Alulra került a microUSB csatlakozó, egy újabb mikrofon és a kihangosító hangszórók. Ezek amúgy nem sztereók (ilyen elhelyezés mellett úgyse jönne ez ki), ellenben akkora hangerejük van, hogy több lakással odébb is hallják, ha hívnak minket. Ráadásul mivel nem a hátlapon van a nyílás, így asztalra téve is ugyanúgy ordít, mint a kezünkben.

OnePlus One dupla hangszóró
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Oppo Find 7a - Heaven Street Seven

    Ellátogatott szerkesztőségünkbe az Oppo új csúcskészülékének szerényebb változata, és alig bírtuk útjára engedni. A Full HD kijelzős és csúcssebességű készülék számos kellemes extrát rejt.

Hirdetés