Hirdetés

OnePlus One - Kína már itt One

Hirdetés

Multimédia, adatátvitel

Hátulra egy 13 megapixeles kamera került, amivel persze találkozhatunk más kínai telefonon is, ám F2.0 optikával és Sony Exmor szenzorral már nem annyira sűrűn. Ezzel is jelzik, hogy nem szeretnének a fejlődő, de ezen a téren még komolyabb lemaradásban lévő kínai mobilok gyenge teljesítményét hozni. Megmondom őszintén, a kamera volt az a rész, amely kevésbé tetszett a szoftver részéről. A fényképezés, fókuszálás és a képek mentése egyaránt villámgyors, az opciók beállítása viszont egy ikonos, többszintű menüvel van megoldva (de 1-2 helyen felbukkan normál, listás rész is), ami nem olyan egyértelmű, mint más megoldások. Hardveres oldalról az exponálógomb hiányával kell kibékülni, úgy látszik, ez Kínában se elterjedt megoldás.

OnePlus One

Az elkészült fotók egész meggyőzőek. Nem tarolja le az élmezőnyt, azonban elég pozitív az összkép. Jó az élesség, a részletek nem mosódnak szét, a színek szépek, viszont a zaj lehetne kevesebb (bár így legalább éles), valamint a dinamikatartomány láthatóan szűk, amin a HDR tud segíteni. Néhol felbukkan a Sony mobilokban régi ismerős kromatikus abberáció. Összességében korrekt, használható képeket lőhetünk vele, a makrók is szépek, éjszaka persze már erősen romlik a helyzet, de közelre a dupla vaku elég erőset villant. Videóban elvben 4K-ban is felvehetünk, nekem azonban nem sikerült ezt előhozni, ami szinte biztosan valami szoftveres anomália eredménye. Ráadásul nem csak 30fps-ben vehetünk fel, hanem úgynevezett DCI 24 fps, szélesvásznú 4K is van. Ezen felül Full HD 30fps, 60 fps (lassított), továbbá 720p 30 fps és 120 fps (lassított) opciókat is válaszhatunk. Egy tesztvideót ITT megtekinhetünk, a fókuszálás beállítási hiba miatt nem működött automatikusan.

OnePlus One OnePlus One

Zenei téren is komoly kiszolgálást kapunk, de előtte essünk át a negatív pontokon. Nincs FM rádió, ami vagy fáj nekünk vagy sem, de ettől függetlenül butaság volt kihagyni. Kapunk viszont egy remek lejátszót Apollo néven. Szépen leválogatva sorakoznak a zenéink, látjuk az albumképeket, van ismétlés, véletlen lejátszás, és a lejátszó önmagában is témázható. Az alsó hangszórókat már említettem, iszonyat hangosak, ráadásul még maximumon is csak kevéssé torzítanak. Fülest nem adnak a csomagban, de mind a Sony, mind a Bang&Olufsen fülesemmel nagyon kellemes volt az eredmény. Mindezt úgy, hogy hozzá se nyúltam a hangszínszabályzóhoz, pedig az se akármi. Külön fülhallgatóra, a telefon hangszóróira, Bluetooth eszközre és USB dokkolóra tudunk konfigurálni. Előre beállított és egyéni hangzásképek, grafikus ekvalizer, virtuális effektusok, mélyhangkiemelés, amit csak akarunk.

OnePlus One OnePlus One

Ha adatátvitelről van szó, akkor se leszünk bajban. Négysávos GSM, ötsávos 3G és hatsávos LTE modul keresi a hálózatokat (a kínai verzió is hibátlanul megy itthon 4G-n is). Maximum 150 Mbit-es letöltési sebesség áll rendelkezésre, ez bőven elég. Helyileg van WiFi, ebből az ac szabványig bezárólag mindent ismer, duál csatornás, hotspot, WiFi Direct, DLNA van, az érzékenysége se rossz. Bluetooth-ból 4.1-es verziót kapunk, persze sztereót és a microUSB 2.0 kimenet OTG-re is képes. Ez jól is jöhet, mivel a belső memória sajnos nem bővíthető. Kétféle tárhellyel kapható a One, az általunk tesztelt 16 GB-oson kívül 64 GB-os kivitelben. A böngészés ekkora kijelzőn és ilyen sebesség mellett kifogástalan, ahogyan a GPS-re se kell panaszkodni, köszönhetően a GLONASS támogatásnak.

OnePlus One OnePlus One

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Oppo Find 7a - Heaven Street Seven

    Ellátogatott szerkesztőségünkbe az Oppo új csúcskészülékének szerényebb változata, és alig bírtuk útjára engedni. A Full HD kijelzős és csúcssebességű készülék számos kellemes extrát rejt.

Hirdetés