Hirdetés

OnePlus X - belépés csak meghívóval!

Bevezető, tartozékok

Ha a OnePlus neve elhangzik, akkor a témában járatosak jó eséllyel a meghívórendszerre, a flagship killer phabletekre és a smirglipapírra emlékeztető Sandstone Black hátlapi borításra gondolnak. A vállalat első modellje a tavalyi One volt, idén pedig bemutatták a második generációt is. Az Oppóhoz kötődő gyártó nagyon gyorsan ismert lett, és bár a meghívós rendszert elég sok kritika érte, egyáltalán nem kizárt, hogy a One és a Two sikere részben ennek köszönhető, hiszen a vásárló úgy érzi, hogy nem csak egy jó terméket tud magáénak, hanem kiváltságossá vált és egy közösségbe lépett be. Ez utóbbi érzést az angol nyelvű, hivatalos OnePlus fórum is erősíti, ahol a felhasználók tapasztalatcseréjén kívül gyakran megjelennek a cég vezetői is egy-egy tartalmasabb kommenttel, nemrég például bejelentették, hogy minden készülékük megkapja az Android Marshmallow rendszerverziót.

OnePlus X hátulról
Füstszínű, áttetsző szilikon tok is jár a OnePlus X-hez. [+]

A kisebbik modell lehetséges érkezéséről már januárban lehetett hallani, amikor Carl Pei, a gyártó CEO-ja említette meg, hogy idén a zászlóshajó mellett egy másik közönséget megszólító modell is megjelenik, ami nem feltétlenül a hardveres specifikációjával, hanem a küllemével fog tarolni. Az év második felében már rengeteg találgatás, renderkép és kéminformáció jutott el hozzánk, végül október 29-én mutatták be a OnePlus X-et, az öthüvelykes mobilt, ami rendszerchipjét tekintve a One alapjaira építkezik. A tesztkészülék ugyanattól a kedves olvasónktól származik, aki már a Two-t is kölcsönadta nekünk egy teszt erejéig, ismételten köszönjük a felajánlást!

Az OnePlus X doboza
[+]

A legtöbb gyártó újabban egyre kevésbé ad a csomagolásra, főleg az olcsóbb modellek esetén, a OnePlus azonban nagyon igényes hatást kelt már a doboz kibontásának pillanatában: felül egy műanyag ágyban pihen a telefon elöl-hátul lefóliázva, alatta egy kis dobozban találunk egy fóliát, egy füstszínű szilikon tokot, illetve egy SIM-tűt, alatta egy külön rekeszben pillanthatjuk meg a használati útmutatót, alul pedig a lapos profilú microUSB kábel és a töltőfej csücsül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Mégiscsak jön a OnePlus Mini?

  A GFXBench adatbázisában bukkant fel egy eddig ismeretlen, 4,6 hüvelykes felbontású kijelzővel szerelt variáns, ami a kínaiak kompakt modellje lehet.

 • Frissített OnePlus X érkezhet

  Kívülről semmi különbség nem látható, viszont a burkolat alá végre 64-bites, a korábbinál jóval erősebb lapka kerülhet.

 • Super AMOLED kijelzőt kaphat a OnePlus 3

  Egyre több forrásból érkeznek a pletykák az új OnePlus-szal kapcsolatban, szóba került a 6 gigabájt RAM, a gyártó új gyorstöltési technológiája és a Qualcomm Snapdragon 820 is.

 • Szinte nincs titka már a OnePlus 3-nak

  Evan Blass újra munkában, szinte mindent elárult a kínaiak következő csúcskészülékének specifikációiról.

Előzmények

 • Kiszivárgott a OnePlus X ára

  Véletlenül (vagy teljesen szándékosan) felbukkant az egyik viszonteladónál az alacsonyabb árszegmensbe szánt OnePlus készülék és árcédulája.

 • Október 29-én érkezik a OnePlus X

  A korábbi, október 12-re vonatkozó pletykák hamisnak bizonyultak, az új időpontról viszont maga a gyártó tett közzé információt.

 • A TENAA-nál járt a kisebbik OnePlus

  Legyen bármi is a neve, egyre közelebb vagyunk a kicsinyített OnePlus bemutatkozójához, a TENAA jóvoltából pedig már a méreteit és az akkumulátorának kapacitását is tudjuk.

Hirdetés