Hirdetés

MWC 2018: Kipróbáltuk a CAT újdonságait

A CAT S61-et már az MWC előtti napokban bemutatta a Bullitt Group, a jól ismert márkanév mögötti mobilgyártó. A méregdrága, FLIR hőkamerás, Snapdragon 630-cal és 4/64 GB-os tárhelykombinációval büszkélkedő mobilról írtunk már korábban, a kiállításon viszont kézbe is tudtuk venni a kütyüt.

Vaskos, méretes mobilról beszélünk, 150 x 76 x 13 milliméteres mellé tartozó 250 gramm körüli tömege tekintélyes, de a hagyományos, 16:9-es, 5,2 hüvelykes 1080 x 1920 pixeles IPS panelje messze van attól, hogy kitöltse az egész előlapot. Cserébe Gorilla Glass 5 védettségű az üveg, a készülékház nem mellesleg 3 méteres vízoszlopnak akár egy órán át ellenáll, porvédelme kiemelkedő, és használható drasztikus, -30 és +65 Celsius fok közötti hőmérsékletben is. 1,8 méterig sokszorosan tesztelték az ütésállóságát.


[+]

Személyre szabható funkciógomb került az oldalára, van egy környezeti információkat, többek közt légnyomást, levegőminőséget (külön figyelmeztet, ha a levegőben lévő szerves vegyületek már egészségre káros szinten vannak) megjelenítő csomagot és lézeres távolságmérőt is nyújt, de legnagyobb érdekessége továbbra is a hőkamera: azonos az elődével a FLIR szenzor, de nagyon sok ponton finomhangolták, a hagyományos kamerával párosítva pedig akár HD felbontású mozgóképet rögzít.

Még több kép a kattintásra nyíló galériában!
Még több kép a kattintásra nyíló galériában! [+]

Árazása nem lett visszafogottabb, a 900 eurós összeg azt jelenti, hogy az abszolút csúcsmodellek árszintjén próbálkozik, és bár hardveresen nem érhet nyomukba, nem is annyira kecses, viszont egy olyan strapabíró munkaeszköz, ami első blikkre kimondottan jól használhatónak tűnik.

Windows 10-zel fut a táblagép
Windows 10-zel fut a táblagép [+]

Meg tudtuk nézni a T20 névre hallgató, 8 hüvelykes kijelzővel szerelt, Windows 10-es tabletet, ami 1,8 méteres merülést tesz lehetővé, erős rázkódás sem viseli meg, és a sós pára sem fogja tönkretenni. 1280 x 800 pixele mögött egy Intel Atom Z8350 rendszerhchip kapott helyett, viszont memóriája korlátozott, 2 GB korántsem nevezhető túl soknak a többi tény ismeretében. Belső tárolója 64 GB-os, és SIM-et is lehet bele tenni, Cat.4-es LTE jutott a WiFi-képesség mellé. Alapvetőnek mondható a beépített GPS-vevő is. Körülbelül 200 000 forintért lehet majd megvenni.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

Előzmények

  • Valódi szerszámosláda a Cat S61

    Lézeres távolságmérés, továbbfejlesztett hőkamera, extrém teherbírás és illékony szerves vegyületek mérése – a maximumra tör a Cat S61, de a pénztárcát is megsemmisíti.

  • CAT S60 - Hö! Kamera!

    A világ első, beépített, hőkamerával rendelkező telefonját dobta piacra a CAT. Emellett persze a szokásos robusztusság és a speciális funkciók miatti magas árszint jellemző rá.

Hirdetés