MWC 2018: Ez az uleFone veszettül jó néz ki

A notch, vagyis a kijelzőbetüremkedés az MWC idei nagy slágere, az uleFone pedig megcsinálta a kávamentes dizájnt ízlésesen. Kár, hogy aztán össze is törte.

Hirdetés

Bevallom, nem vagyok a notch, a szenzorsziget, a betüremkedés, a bemetszés vagy a beharapás fanatikusa, ha vékony a káva alul-felül, úgyis a kijelző marad a domináns elem az előlapon, ne nyúljon bele inkább semmi. De azon a piacon, ahol az Apple a legnagyobb trendmeghatározó, úgyis népszerű lesz az aktuális iPhone valamelyik újdonsága, ez pedig most a képernyőbe benyúló hangszóró, előlapi kamera és a szokásos szenzorok sora.


[+]

Mondjuk, az ázsiai utánzatok (amelyek közé több nagy márka terméke is beletartozik) alul általában meghagynak valamennyi kávát, így teljesen értelmetlen az egész notch dolog, a Mi Mix 2 tudna mesélni arról, hogy kell három oldalon kávamentesíteni. Ha viszont akad mobil, ami tényleg eléd durván jól néz ki a fenti koncepcióval, és nem Apple logó van rajta, az kissé váratlan módon az uleFone T2 Pro, de beszéljenek róla a képek.


[+]

Az a helyzet, hogy az uleFone új zászlóshajója baromi jól néz ki, még akkor is, ha az elmúlt napok forgatagában üveg hátlapját sikerült a standon betörni. Nemcsak a betüremkedés kisebb felül a szokásosnál, a körülötte lévő, illetve a két hosszanti káva is roppant vékony, és ezúttal nem csalnak a gyártói renderképek, a valóságban is egy nagy kijelző a T2 Pro. Megjelenítője állítólag 6,7"-es 1080 x 2160 pixeles, csakhogy oda van írva a prospektusba mellé, hogy 19:9 arányú, és a pixelszám ennek ellentmond. Majdnem mindegy is: a Full HD+ panel roppant élénk színekkel és jó fényerővel rendelkezik, ráadásul beleépítették az ujjlenyomat-olvasót is. Állítólag, mert azt sajnos nem sikerült demózni, a szoftver még nagyon nem állt készen.


[+]

Folyamatos fagyások, a kiírt Android Oreo 8.1 helyett Nougat főverzió, a képernyő széleit tapogatva megőrülő érintőpanel, konkrétan nem működő kamerák, a T2 Pro erősen work in progress, a megjelenés úgyis az év közepére várható, 380 dollár körüli áron, ha az egyik kollégát jól értettem. Ezt megpróbáltam a másiknál konfirmálni, de ő no price, secret szófordulattal letudta a kérdéskört. A roppant vékony és kecses készülékházban a nyolcmagos Helio P70 kapott helyet, négy Cortex-A73 és négy Cortex-A53 maggal, várhatóan csúcsteljesítménnyel, 8 GB RAM-mal és 128 gigabájtos tárolóval.


[+]

A telefon elvileg arcalapú feloldásra is képes Face ID néven (az ügyvédek már izgulnak), ebből a 16 megapixeles kamera mindenképp kiveszi a részét. Hátul 13 + 21 megapixeles modul dolgozik a kellemesen ívelt üveg hátlapon, ami sajnos nem bírta ki az MWC gyűrődését, valaki elejtette és berepedt. Így sem csúnya a T2 Pro, sőt. A készülék állítólag 5000 mAh-s telepet fog rejteni, de ez valami óriási mérnöki csodának vagy szimplán nagyotmondásnak tűnik, mert a méretei ellenére az uleFone csúcsmodellje tényleg kecses.


[+]

Megfotóztuk volna a sima T2-t is, ami "csak" 6,18 hüvelykes FHD+ kijelzőt vet be, valamivel vastagabb kávákkal, kiköpött Mate 10 Pro hátsóval, de a szintén betüremkedős B-flagship egyszerűen nem volt kint. Vagy azt is összetörték. Ez elöl 13, hátul pedig 21 + 13 megapixeles kamerakombinációt vet be, a Helio P40-es nyolcmagost, 6 GB RAM-ot és 128 GB-os tárolót. Elvileg ez is Android 8.1-gyel érkezik majd, telepe pedig 4400 mAh-s lesz, amikor az év közepe felé tömeggyártásba kerül.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

Azóta történt

Előzmények

  • Új lapkakészlet, ismerős dizájn

    Az uleFone is tiszteletét teszi Barcelonában, méghozzá a MediaTek új felső-középkategóriás szettjének referenciakészülékével.

  • uleFone Gemini - csak négyesikrek

    Merész Full HD kijelzőhöz négymagos MTK lapkát társítani. Ám az uleFone Gemini dupla kamerája, fémháza és az ujjlenyomat-olvasója kárpótol a lóerők hiányáért. Csak az a kérdés, mennyire.

  • Keret nélküli kijelzős mobilt mutatott be az uleFone is

    Egyre több gyártónál bukkannak fel keret nélküli vagy keret nélküli kijelzőjűnek füllentett mobilok, a videó alapján az Ulefone megoldása nem tűnik rossznak.

  • uleFone Be Touch 2 - homage vagy lopás?

    Nyolcmagos rendszerchip, 3 gigabájt RAM, Full HD kijelző, fémkeret és vállaltan az iPhone 6 Plust megidéző külső – mire megy a fiatal márka a felső-középkategória legjobbjai ellen?

Hirdetés