Mobvoi TicWatch Pro 3 - Wearzióproblémák

Snapdragon 4100-zal érdemes belefogni a Wear OS platformba, de tartja-e a lépést a Google órarendszere az Apple-ével?

Bevezető, hardver, dupla kijelző

A Sony legendás szórakoztatóelektronikai termékek megálmodója, viszont a MiniDisctől kezdve a BetaMaxig számos piacrengetőnek szánt megoldása fuccsolt be, és az elmúlt évtizedben az online és AI szolgáltatásaiban jeles Google mintha át akarná venni ezt a kettős stafétabotot. Hol van a Google Glass szemüveg, a moduláris Project Ara telefon, az önvezető Google autó, vagy a táblagépes, Daydream VR ökoszisztéma? Mostoha a Wear OS története is: mintha évekkel ezelőtt takaréklángra állították volna a platformot, miközben az Apple Watch jött, látott és minket is meggyőzött.

A TicWatch Pro 3 AMOLED kijelzője
A TicWatch Pro 3 AMOLED kijelzője [+]

Pedig a Google ökoszisztémába integrált, telefonnal és önállóan is elevickélő okosóra papíron jól hangzik és kismillió nagy óramárka csatlakozott a dologhoz, ha már a Motorola, az LG vagy a Huawei kihátrált. Ám nagy rendszerigénnyel és korlátozott hardverrel, valamint rövid üzemidővel és félig átsütött szoftvercsemegével rosszabbul jár az ember még egy androidos telefont is szorongatva, mintha ahhoz egy tizenes Galaxy Watchot csatlakoztat, és míg a Huawei / Amazfit termékei igazából nem is teljesértékű okosórák, legalább több hetet elfutnak két töltés között.

A TicWatch 3 (alul) a Watch GT 2 Pro mellett
A TicWatch 3 (alul) a Watch GT 2 Pro mellett [+]

Meglepő, hogy nem nyugatról, hanem Kínából érkezik egy próbálkozás a Wear OS platform védelmében, hiszen arrafelé nincs is jelen a Google a szolgáltatásaival. Persze a TicWatch Pro 3 minden zöld robotos tudással fel lett vértezve, és tényleg belead apait-anyait, hogy 2021-ben felvegye a riválisaival a versenyt. Ezt hardveresen a szintet lépő, négy 1,7 GHz-es Cortex-A53 magot bevető Snapdragon Wear 4100 platform biztosítja, a 12 nm-es chip ugyanis egy csuklókütyü esetében kellően erős és kitartó, ahogy az 1 GB RAM is hálás mennyiség, amihez 8 GB-os tárolót társítottak.

A TicWatch Pro 3 és mágneses töltőcsatlakozója
A TicWatch Pro 3 és mágneses töltőcsatlakozója [+]

Amelyik Wear OS kütyü ugyanis a közelmúltban a kezemben volt, az érezhető késéssel reagált az érintésekre, az alkalmazásindításra vagy épp a Google Segéd előhívására, ám mindez pikk-pakk összejön a TicWatchnak a fenti hardverrel, és ezzel egy nagy problémát a Mobvoi leküzdött. Mondjuk magyarul a platform vagy a hangasszisztens továbbra sem tud, ami sokaknak lehet gond. A GPS, Bluetooth és WiFi kapcsolattal rendelkező, 300 eurós, illetve LTE variációban 360 eurós Pro 3, amely itthon 140 ezer forint környékén indít, ráadásul tud még egy fontos trükköt: az 595 mAh-s akkumulátorral, teljes értékű okosóraként, egy GPS edzéssel háromnapos üzemidő kijön két másfél órás töltés között, amit az Apple Watch kapásból megirigyelhet, de a tizenes órák is szégyenkeznek. Az USB-A-s töltőfejre dugható kábel amúgy az egyetlen tartozék a csomagolásban, amely csak az órát és egy rövid prospektust rejt.

A TicWatch Pro 3 FSTN kijelzője
A TicWatch Pro 3 FSTN kijelzője [+]

A TicWatch Pro 3 harmadik erénye kettős: felkínál egyfelől egy kerek, 1,4” és 454 pixel átmérőjű, tűéles AMOLED panelt, afelett pedig egy monokróm FSTN megjelenítőt, ami állandóan látható okosóra módban (mindig aktív kijelzésre képes az OLED is). Esszenciális, avagy ultratakarékos módra váltva pedig, kizárólag a másodpanelt és az időt, a dátumot, a lépéseket, a pulzust és a töltöttséget kijelezve az üzemidő 45 napra nyúlik. Oké: ugrik vele minden adatkapcsolat és okosfunkció, plusz az FSTN panel elég nehezen látszik (bár van némi háttérvilágítás), erős fényforrás felé fordítva olvasható le igazán (akkor is nagyon tükröződik). És persze jogos a kérdés: ki vesz ennyi pénzért okosórát, hogy aztán 10 IQ-ra redukálja a tudását? Ám, mint mindig, az opció jól jön, bár a dupla megjelenítőnek kevésbé kontrasztos és könnyebben becsillanó AMOLED panel az ára.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés