Mobvoi TicWatch Pro 3 - Wearzióproblémák

Snapdragon 4100-zal érdemes belefogni a Wear OS platformba, de tartja-e a lépést a Google órarendszere az Apple-ével?

Hirdetés

Védelem, kezelés, szenzorok

Az AMOLED panel mindig üdvözölendő, ám lélegzetelállító esztétikával nem tudom a Mobvoi óráját megvádolni. A TicWatch Pro 3 ugyanis úgy kapott bumfordi műanyag házat acélkerettel, hogy komolyabb strapavédelem nincs, és 5 ATM vízkiszorítás helyett is csak IP68-as vizsgát teljesített. Elvileg medencében lehet úszni a kütyüvel, de Michael Fisheré beázott a vízben. A 47 x 48 x 12,2 milliméteres és 41,9 grammos órarész így aztán a férfiak közül is csak azoknak lesz kényelmes, akik megszokták az ennyire méretes órákat, bár legalább a 22 mm-es szabványon könnyen cserélhető szilikonpánt a fémcsattal stabilan foglal helyet a csuklón, rengeteg lyukkal a különféle csuklókerülethez.


[+]

Az óraüveget védő acélkeretnek van egy hátulütője a szélein csiszolt és lekanyarodó Apple Watch / Watch GT 2 Pro üveggel szemben: megakad rajta az ujjhúzó mozdulatot végző kéz, és mivel az érintési érzékenység erősen középszerű, a görgetést nagyon gyakran érzékeli a rendszer bökő mozdulatnak. Hiányzik mind egy almás óra koronája, mind pedig a Galaxy Watch lünettája a sokkal precízebb léptetéshez, mindenesetre két gomb besegít a használatba. A felső röviden az alkalmazásmenüt, hosszan a hangasszisztenst indítja (kérhetünk OK Google hangfelismerést is), az alsó pedig alapból a Mobvoi edzésrendszerét, de indíthat más szolgáltatást is.


[+]

A hátlapon optikai pulzoximéter vizsgálja szívverésünket és véroxigén-telítettségünket, és felette mindjárt árulkodik egy 100 ezer forint felett hibás döntés: nincs meg a vezetékmentes Qi töltés, azaz egyéni töltőcsatlakozót kell a TicWatchra cuppantani, és ha a mágneses bigyó elvész, pont ilyen, egyedi izét kell beszerezni. Ráadásul hiába dugjuk a kábel másik végét PC-re: míg egy tárhelyes Garmin órára azonnal kezdhetjük a zenemásolást, ez a zsineg és a töltőport adatátvitelre nem alkalmas. Ami meg van, az a telefon és az óra között a Bluetooth szabványon nagyon lassú adatcserére alkalmas, hiába van WiFi modem.


[+]

Az óralapok átvitele, alkalmazások telepítése és főleg a frissítőcsomagok letöltése a telefon közbenjárásával így keservesen lassú, amely részben kikerülhető, ha a BT-t kikapcsoljuk, csak akkor ugye ugrik minden mobilértesítés és a telefonos hívás fogadása. Amire amúgy a hangszóróval és mikrofonnal felvértezett TicWatch képes, az LTE kiadás pedig önálló híváskezelésre. Ezt persze csendes környezetben tegyük, mert középszerű a hangszóró minősége és nincs zajszűrés, de mégis csak akadhat helyzet, amikor a hívásfogadás vagy hívásindítás a csuklóról kapóra jön. Ez azt is jelenti, hogy az átlagos rezgések mellé hangjelzéseket kérhetünk.


[+]

Megvan a műholdas navigáció a GPS, a GLONASS, a Galileo és a BeiDou szatellitekkel, illetve a Google Térképpel, akárcsak az NFC alapú Google Pay órafizetés, amely korlátozottan már itthon is használható. Ugyanígy a tudáslistán van a gyorsulásmérő, a giroszkóp, a barometrikus magasságmérő, illetve a fénymérő az automatikus fényerőállításhoz. A vérnyomásmérő, az EKG, a hőmérő és az iránytű viszont kimaradt, az utóbbi hiánya elég meglepő. Így sem nélkülöz sokat a Mobvoi kütyü, ha szenzorokról vagy adatkommunikációról van szó, csak az a kérdés, hogy ehhez a Wear OS méltó platform-e.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés