2022 második felében lesz elérhető a Google-féle Wear OS 3

A Samsunggal közösen fejlesztett platformot idén csak a Galaxy Watch4 Classic és a Galaxy Watch 4 készülékeken lehet kipróbálni.

Hirdetés

A Google a tavaszi fejlesztői konferencián jelentette be okosórákra optimalizált platformjának új generációját, aminek fejlesztésében a Samsung is szerepet vállalt. Az augusztus 11-én bemutatkozó Samsung órák már az új rendszerrel érkeznek, mindenki másnak viszont várni kell, a Google közleménye szerint jövő év második feléig, ami így hirtelen meglehetősen soknak tűnik.


[+]

Mindenesetre a TicWatch Pro 3 GPS, a TicWatch Pro 3 LTE és a TicWatch E3 készülhet a váltásra, a későbbiekben pedig a gyártó összes új modellje a Wear OS 3-mal várható, de legalábbis garantált lesz a frissítés. A Fossil csoport idén bemutatkozó modelljei szintén megkapják az új rendszert frissítésként, de még az aktuális Wear OS verzióval kerülnek forgalomba. Egyelőre ennyi.

Mobvoi TicWatch Pro 3
Mobvoi TicWatch Pro 3 [+]

Ennyit közölt a Google, illetve azt, hogy a váltás nem lesz kötelező, mivel az új platformot nem lehet csak úgy ráfrissíteni a jelenlegi rendszerre, mindenképpen gyári visszaállítással kell kezdeni a műveletet. Az egyelőre nem egyértelmű, mi lesz a régi rendszerben készített biztonsági mentésekkel és felhasználói beállításokkal, a frissítés opcionális jellege viszont arra enged következtetni, hogy a jelenlegi Wear OS támogatása még egy ideig megmarad.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés