Megérkeztek a Fossil csoport új okosórái

Többek között a Michael Kors és a Skagen brandeket is birtokló Fossil idén is frissítette a hordható okoseszköz kínálatát.

A Fossil több márkanév alatt, eltérő dizájnnal, de azonos hardverrel dobta piacra az idei kollekciót, amiben van LTE képes, Wear OS-t használó darab és e-ink kijelzővel szerelt hibrid óra is. Az okosórákban kivétel nélkül a Qualcomm Snapdragon Wear 3100-as szett dolgozik, a Fossil Gen 5 LTE esetében eSIM támogatással, 1 GB rendszermemóriával és 8 GB belső tárhellyel. Az ötödik generációs Fossil 45 milliméteres tokozásba 1,3 hüvelykes, színes, 416 x 416 felbontású AMOLED panelt kapott AoD funkcióval.

Fossil Gen 5 LTEFossil Gen 5 LTE Fossil Gen 5 LTE [+]

A három fizikai gomb szabadon konfigurálható, a korona pedig forgatható. A készülékek 3 ATM nyomástűrés mellett elvileg úszásra is alkalmasak és tudnak mindent, amit elvárunk egy Wear OS-szel dolgozó okosórától, beleértve a Google Pay fizetést. Az NFC mellett GPS és WiFi modem is került a szerkezetbe, az optikai szenzor viszont csak a pulzust méri, a véroxigénszintet nem. A készülék együttműködik a Nest eszközökkel, illetve távol vezérelhetünk egyes Toyota modelleket is.

Fossil Gen 5 LTE
Fossil Gen 5 LTE [+]

A Fossil Gen 5 LTE első körben az Egyesült Államokban, tavasszal lesz elérhető 350 dolláros (103 ezer forint átszámolva) áron. Az 4G kapcsolatot egyelőre csak a Verizon tudja biztosítani, az óra pedig kizárólag Android rendszerű telefonokkal lesz kompatibilis. Az iOS támogatásra és a nemzetközi elérhetőségre még várni kell.

Michael Kors Access Darci
Michael Kors Access Darci További képek a galériában!

Michael Kors Access Gen 5E szintén a Qualcomm platformjára épül, de az LTE kapcsolat nem opció, van viszont NFC és Google Pay, illetve kétféle kivitelben választható, mindkettő 1,19 hüvelykes AMOLED kijelzővel. Az olcsóbb verzió (MKGO) alumínium házban, szilikon szíjjal kapható 250 dollárért, a drágább (Darci) pedig rozsdamentes acél tokozással és hétfonatos fém szíjjal 350 dollárért. eSIM ugyan nincs, de mikrofon és hangszóró igen, így közvetlenül az óráról is indíthatunk és fogadhatunk hívásokat a csatlakoztatott eszköz segítségével.

Skagen Jorn Hybrid HR
Skagen Jorn Hybrid HR [+]

Sokkal érdekesebb a Fossil dán formanyelvet követő (egyébként szintén texasi) Skagen márkája, amely egy e-ink kijelzővel szerelt hibrid modellel bővült. A Jorn Hybrid HR 35 és 42 milliméteres méretben és öt stílusban érhető el kéthetes üzemidővel és gyorstöltéssel (80%-ot ötven perc alatt érhetünk el). Egyébként a szokásos funkciókat kapjuk, mint alváskövetés, ébresztés, aktivitáskövetés, zenevezérlés, stopper, értesítésjelzés és természetesen pulzusmérés. A Jorn Hibrid HR január 26-tól lesz elérhető és 195 dolláron nyit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés