A TicWatch Pro 3 GPS lett az első okosóra a Qualcomm új platformján

A Qualcomm új ultramobil platformjával és kétrétegű kijelzővel mutatkozott be a Mobvoi okosórája.

A Qualcomm nyáron mutatta be a 4100-as szériát, amely két, 12 nanométeres, négymagos lapkából áll. A 4100 mellett a 4100+ is elérhető, ami egy extrém energiatakarékos segédprocesszorban különbözik az alap SoC-től. A 4100-as széria elvileg 85%-os teljesítménynövekedés mellett 20%-os fogyasztáscsökkentést biztosít, miközben a grafikus teljesítmény két és félszeresére nő. A Mobvoi a 4100-as szettet választotta a TicWatch Pro 3 GPS központi feldolgozóegységének, 25%-kal jobb energiagazdálkodást ígérve.


[+]

A Wear OS alapú idő(és egyéb)mérő viszonylag nagy és csak egy méretben érhető el, így inkább a férfi vásárlók lehetnek a célcsoport. A 47 x 48 x 12,2 milliméteres, IP68-as védettséggel rendelkező, rozsdamentes acél szerkezetbe 454 x 454 pixel felbontású, 1,4 hüvelykes AMOLED panel került, amire egy egyébként transzflektív, de háttérvilágítással is rendelkező (képfrissítéskor aktív) réteget húztak az energiahatékony Always on funkció érdekében.


[+]

Essential módban (transzflektív megjelenítéssel) az 595 mAh-s akkumulátorból 45 napos napos üzemidőt hozhatunk ki, Smart módban (ilyenkor aktív az AMOLED panel és az értesítéskezelés) pedig 72 órát. A készülék nevében is benne van, hogy beépített GPS modullal rendelkezik, amely a Beidou, a GLONASS,  a Galileo és a QZSS rendszerei alapján tájékozódik. A szenzorok közül nem hiányzik a gyorsulásmérő, a fényérzékelő, a giroszenzor és a barométer sem.


[+]

Van mikrofon és hangszóró, opció a Google Pay NFC-vel, a felhasználói élményt pedig 1 GB rendszermemória és 8 GB belső tárhely fokozza. Természetesen van pulzusszenzor, ami a véroxigénszintet is méri, alváskövetés és aktivitáskövetés tizenhárom edzésforma esetében. A környezeti zajokat pedig a 30-120 dB tartományban validált hangszenzor figyeli, jelezve, ha a hangerő hallás- vagy idegkárosodást okozhat (TicHearing). A TicWatch Pro 3 GPS 299 euróba kerül a gyártó honlapján, ami úgy 108 ezer forintot jelent.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés