Wear OS órán dolgozik a Samsung is

A Motorola után újabb tradicionális gyártó élesztheti fel az egykori Android Wear termékvonalat.

Nem tartottuk kizártnak a teszt végére érve, hogy a Mobvoi TicWatch Pro 3 a legjobb Wear OS rendszerű okosóra, hiszen a rengeteg opció és funkció mellett megvolt a platformhoz méltó sebesség a Snapdragon 4100 SoC közbenjárásával. Kár, hogy az is kiderült: rengeteg sebből vérzik a Google által lényegében magára hagyott platform, ám több klasszikus gyártó érdeklődésével talán sikerül némi életet lehelni bele.

Márpedig, úgy tűnik, a Motorola ilyen órákkal készül, és a Samsung kapcsán is felröppentek efféle találgatások. Ki más, mint az XDA-developers egyik hozzáértő tagja fedezte fel a Galaxy S20 kernelkódjában a Merlot kódnevű órát, ami mellett nem egy borospince neve, hanem a Wear OS-re tett célzás szerepelt.


A Galaxy Watch3 Tizennel érkezett, a következő Samsung okosóra (egyike) viszont Wear OS-t futtathat [+]

Bár az IceUniverse úgy hallotta: a Samsung Google platformra cseréli a Tizent, az utóbbi azért sokkal dinamikusabban fejlődött az elmúlt években, szóval ezt az információt ne vegyük készpénznek. Az viszont lehet, hogy valamikor érkezik Galaxy Watch Samsung és a Google-féle rendszerrel is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés