2018. május 25., péntek

Gyorskeresés

Szponzorunk

Útvonal

Tesztek » Autó+mobil rovat

Garmin nüvi 660 - navigáció szélesvásznon

A Garmin szélesvásznú modelljével igazodtunk el a város kis utcáiban egy héten keresztül. Tapasztalataink alább.

Hirdetés

Tartozékok, külső

Hatalamas, kocka alakú dobozban kaptam meg a Garmin készülékét, amellyel kapcsolatban kicsit homályosak voltak megelőző ismereteim. Igazából Bog nem tudta megmondani, hogy melyik verzió érkezik, így hiába keresgéltem a neten, nem lettem okosabb, hiszen Bog szavaiból valami TV jellegű, PMP-re hajazó kütyüről volt szó, ilyet pedig nem nagyon találtam. Szóval miután Kocka című filmre hajazó csomagolást bontogattam (a filmet sajnos egyszer sem tudtam végignézni, mindig elaludtam rajta), örömmel akadtam rá a hatalmas kijelzős nüvi 660-ra.

A készülék mellett találtam még egy SD kártyát Naviguide 2006 térképpel, USB kábelt és hálózati töltőt, valamint egy remek bőrtokocskát, ebből is látszik, hogy PNA-ról van szó. Ekkor még reménykedtem abban, hogy hátha PMP is az a PNA.

Miután túlestem a hatalmas 4,3 inch átlójú, azaz 97x 57 milliméteres kijező okozta sokkon (felbontás: 480x272 pixel), megpróbálkoztam a bekapcsolással, de sajnos le volt merülve az eszköz, így legalább a töltés alatt ki tudtam vesézni a külsőt.

Mint írtam a kijelző hatalmas. Összehasonlításképpen a Mio C310-em kijelzője 3,5 inch méretű, tehát a nüvi valóban egy izmos, szélesvásznas displayt kapott. Az előlap csaknem teljes egészét elfoglalja a már fent taglalt kijelző. Az eszköz tetején található a bekapcsológomb, míg az összes csatlakozó az eszköz jobb oldalára került. Itt találjuk a fülhallgató, a miniUSB és az SD slotokat. A hátlapon kapott még helyet a kihajtható antenna, és alatta a reset gomb. Ennyi. Semmilyen kezelőszerv, billentyű nem segít a használatban, folyamatosan a touchscreent kell használnunk. Ez azonban nem túl nagy hátrány, hiszen vezetés közben egyedül talán egy hangerőszabályozó jönne jól, de ezt is okosan megoldották, hiszen a power gomb rövid megnyomása egyből odarepít.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.