LG V40 ThinQ - olajozott gépezet

Hirdetés

Előszó, tartozékok

Az elmúlt években az LG egy átlátható és kimondottan jól felépített termékportfólióval volt jelen az okostelefonos piacon. A legnépszerűbb talán az elérhető csúcsmodelleket tartalmazó G-széria, amelyből sokan emlékezhetnek a bőr hátlappal szerelt G4-re, ami 2015-ben gyakorlatilag egy kompromisszummentes készüléknek számított és az apró bakik ellenére is jó eladásokat produkált. A rá egy évre megjelent G5-tel nagyot kockáztatott a gyártó, de a moduláris felépítés az értékesítési oldalon olyan nehézségeket okozott, hogy a telefon hiába volt szép, gyors és jó, valamint hiába volt a normális mellett egy extra széles látószögű kamera is a hátlapján, nem aratott üzleti sikert. Ezt a modellt követte tavaly a nem csúcshardverrel szerelt, de már 18:9-es képarányú kijelzőt tartalmazó G6, tavaly pedig megjelent a szintén jól átgondolt G7 ThinQ, amely elsősorban az átlagosnál gyengébb üzemidejének köszönhetően nem lett a piac egyik legjobb ajánlata, de így is jó vételnek számít. Pláne, mert eltelt a piacra kerülése óta pár hónap már.


[+]

A G-széria elmúlt két modellje tehát hozta a csúcstelefonoktól elvárható szintet, azonban a G5 üzleti kudarca után az LG-nél szemmel láthatóan nem mertek különösebben extrém dolgokat kipróbálni rajtuk, így került sokak számára a figyelem középpontjába a V-széria, aminek első két tagja (a V10 és a V20) hazánkban hivatalosan nem volt kapható, a V30 viszont ha a nagyobb piacokhoz képest jelentős csúszással is, de tavaly januárban nálunk is elérhetővé vált. Kevésbé volt extrém készülék, mint az elődei, de a gyönyörű kijelző és a kiemelkedő hangminőség rengeteg felhasználót meggyőzött, pedig a gyártó a V-szériát egy limitáltan elérhető csúcsmodellként pozicionálta, amolyan technológiai demóként, nem pedig tömegtermékként. A V30-ra viszont a nap végén jóval nagyobb volt a kereslet, mint amire az LG számított, úgyhogy V30S ThinQ és V35 ThinQ néven két minimálisan átdolgozott utódja is piacra került, maga a V30 pedig a mögöttünk levő karácsonyi szezon egyik legjobb ajánlata volt itthon, hiszen az ára egy év alatt jelentősen csökkent, a tudása viszont még mindig felsőkategóriás.


[+]

A fentiek fényében nem különösebben meglepő, hogy a V40 tervezésekor a gyártó látszólag ugyanazt a stratégiát követte, ami a V30-at sikerre vitte: egy olyan csúcskészüléket terveztek, amely éppen csak annyira extrém, hogy kitűnjön a tömegből, miközben elképesztő multimédiás repertoárt ígér. A bevezetés viszont hasonlóan történik, mint a V30-nál, csak egy kicsit kevesebbet kell várni a hazai érkezésre: a készülék Dél-Koreában és az Egyesült Államokban október óta kapható, hazánkba viszont csak márciusban jut el. Hogy ennek a gyártási kapacitás az oka, vagy csak a G7-et szeretnék érvényesülni hagyni a karácsonyi szezonban, azt egyelőre nem tudni, az viszont a fentiekből következik, hogy a nálunk lévő tesztkészülék hardvere végleges ugyan, viszont a szoftver koreai, épp ezért a tényleges hazai megjelenésig pár dolog még változhat. Többek között a doboz tartalma is, bár nem valószínű, hogy ehhez hozzányúlnának: a visszafogott, fekete csomagban a készüléken kívül egy C-típusú USB-kábelt, egy hálózati gyorstöltő-adaptert, egy microUSB - Type-C átalakítót, egy OTG-adaptert, valamint egy sztereó headsetet találunk. Utóbbi LG-gyártmány, szóval a V30-cal ellentétben nem a Beoplay gyártja ezt a kiegészítőt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

Előzmények

 • LG G7 ThinQ - kép, hang és gondolat

  A korábban megszokottakhoz képest kicsit csúszva, de minden szükséges újítással érkezett meg a dél-koreaiak új csúcsmodellje. A kijelző és a hangminőség kiemelkedő.

 • LG V30 - vezércsel

  A dél-koreai gyártó rendkívül szűkre vette a kávákat a hathüvelykes P-OLED kijelző körül, megmaradtak a kiváló zenei képességek és elvileg a készülékház is elég strapabíró.

 • LG Q6 - hosszú(kás) az út

  Az LG a középkategóriában is bevetette a megnövelt képarányt, a csúcskategóriát idéző kivitelt és az arcfelismerő rendszert, ami, be kell látnunk, igen tetszetős készüléket eredményezett, noha a hardver egészen középszerű.

Hirdetés