2019. január 22., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

LG V40 ThinQ - olajozott gépezet

Hazánkban sajnos csak tavasszal kerül forgalomba az LG új csúcskészüléke, pedig valószínűleg lenne rá kereslet, mert nem sikerült rosszul.

Hirdetés

Előszó, tartozékok

Az elmúlt években az LG egy átlátható és kimondottan jól felépített termékportfólióval volt jelen az okostelefonos piacon. A legnépszerűbb talán az elérhető csúcsmodelleket tartalmazó G-széria, amelyből sokan emlékezhetnek a bőr hátlappal szerelt G4-re, ami 2015-ben gyakorlatilag egy kompromisszummentes készüléknek számított és az apró bakik ellenére is jó eladásokat produkált. A rá egy évre megjelent G5-tel nagyot kockáztatott a gyártó, de a moduláris felépítés az értékesítési oldalon olyan nehézségeket okozott, hogy a telefon hiába volt szép, gyors és jó, valamint hiába volt a normális mellett egy extra széles látószögű kamera is a hátlapján, nem aratott üzleti sikert. Ezt a modellt követte tavaly a nem csúcshardverrel szerelt, de már 18:9-es képarányú kijelzőt tartalmazó G6, tavaly pedig megjelent a szintén jól átgondolt G7 ThinQ, amely elsősorban az átlagosnál gyengébb üzemidejének köszönhetően nem lett a piac egyik legjobb ajánlata, de így is jó vételnek számít. Pláne, mert eltelt a piacra kerülése óta pár hónap már.


[+]

A G-széria elmúlt két modellje tehát hozta a csúcstelefonoktól elvárható szintet, azonban a G5 üzleti kudarca után az LG-nél szemmel láthatóan nem mertek különösebben extrém dolgokat kipróbálni rajtuk, így került sokak számára a figyelem középpontjába a V-széria, aminek első két tagja (a V10 és a V20) hazánkban hivatalosan nem volt kapható, a V30 viszont ha a nagyobb piacokhoz képest jelentős csúszással is, de tavaly januárban nálunk is elérhetővé vált. Kevésbé volt extrém készülék, mint az elődei, de a gyönyörű kijelző és a kiemelkedő hangminőség rengeteg felhasználót meggyőzött, pedig a gyártó a V-szériát egy limitáltan elérhető csúcsmodellként pozicionálta, amolyan technológiai demóként, nem pedig tömegtermékként. A V30-ra viszont a nap végén jóval nagyobb volt a kereslet, mint amire az LG számított, úgyhogy V30S ThinQ és V35 ThinQ néven két minimálisan átdolgozott utódja is piacra került, maga a V30 pedig a mögöttünk levő karácsonyi szezon egyik legjobb ajánlata volt itthon, hiszen az ára egy év alatt jelentősen csökkent, a tudása viszont még mindig felsőkategóriás.


[+]

A fentiek fényében nem különösebben meglepő, hogy a V40 tervezésekor a gyártó látszólag ugyanazt a stratégiát követte, ami a V30-at sikerre vitte: egy olyan csúcskészüléket terveztek, amely éppen csak annyira extrém, hogy kitűnjön a tömegből, miközben elképesztő multimédiás repertoárt ígér. A bevezetés viszont hasonlóan történik, mint a V30-nál, csak egy kicsit kevesebbet kell várni a hazai érkezésre: a készülék Dél-Koreában és az Egyesült Államokban október óta kapható, hazánkba viszont csak márciusban jut el. Hogy ennek a gyártási kapacitás az oka, vagy csak a G7-et szeretnék érvényesülni hagyni a karácsonyi szezonban, azt egyelőre nem tudni, az viszont a fentiekből következik, hogy a nálunk lévő tesztkészülék hardvere végleges ugyan, viszont a szoftver koreai, épp ezért a tényleges hazai megjelenésig pár dolog még változhat. Többek között a doboz tartalma is, bár nem valószínű, hogy ehhez hozzányúlnának: a visszafogott, fekete csomagban a készüléken kívül egy C-típusú USB-kábelt, egy hálózati gyorstöltő-adaptert, egy microUSB - Type-C átalakítót, egy OTG-adaptert, valamint egy sztereó headsetet találunk. Utóbbi LG-gyártmány, szóval a V30-cal ellentétben nem a Beoplay gyártja ezt a kiegészítőt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

 • A nagy fotós és videós teszt (2018)

  Nyolc csúcstelefon mérettetik meg mozgó és állóképes összehasonlításunkban, ezúttal pedig a Kedves Olvasók szavazhatnak, melyik tetszik nekik a legjobban.

 • LG G7 ThinQ - kép, hang és gondolat

  A korábban megszokottakhoz képest kicsit csúszva, de minden szükséges újítással érkezett meg a dél-koreaiak új csúcsmodellje. A kijelző és a hangminőség kiemelkedő.

 • LG V30 - vezércsel

  A dél-koreai gyártó rendkívül szűkre vette a kávákat a hathüvelykes P-OLED kijelző körül, megmaradtak a kiváló zenei képességek és elvileg a készülékház is elég strapabíró.

 • LG Q6 - hosszú(kás) az út

  Az LG a középkategóriában is bevetette a megnövelt képarányt, a csúcskategóriát idéző kivitelt és az arcfelismerő rendszert, ami, be kell látnunk, igen tetszetős készüléket eredményezett, noha a hardver egészen középszerű.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.