LG V40 ThinQ - olajozott gépezet

Egyebek, üzemidő, összegzés

Adatkommunikációs szempontból a készüléket nem érheti kritika, a WiFi az összes ma használatos szabványt ismeri, szóval az ac-s hálózatokon nagyon gyorsan tud működni. Van GPS, GLONASS és GALILEO, 5.0-s Bluetooth, aptX, tulajdonképpen egyedül az infraport maradt le, szóval távkapcsolóként nem működik a V40.

Az akkumulátor kapacitása 3300 mAh, ez pontosan annyi, mint az LG V30 esetében volt, és 300 mAh-val több, mint az LG G7 ThinQ telepének mérete. OLED kijelző ide vagy oda, ez inkább kielégítőnek, nem pedig kiemelkedőnek mondható, pedig egy ilyen multimédiás repetroárral rendelkező szörnyetegnél szükség lenne egy méretes telepre. A helyzet szerencsére nem katasztrofális, ha nem használjuk az always-on kijelzőt, akkor a készülék masszívabb igénybevétel mellett is kibírja egy töltéssel addig, ameddig a tulajdonosa álomra nem hajtja a fejét, de a százalékos töltöttségjelzőn egy nagyon alacsony szám fog szerepelni. A V40 ThinQ tehát nem nyújtja azt a magabiztosságot, amit mondjuk a Samsung Galaxy Note9 kínál, nevezetesen, hogy estére is megvan az a 30-40-50%-os töltöttség, aminek fényében a tulajdonos mindig biztos lehet abban, hogy a telefonja nem merül le, de egy napot azért ki lehet bírni vele egy töltéssel. A gyorstöltés amúgy itt is elérhető, a Quick Charge 3.0-val bő fél óra alatt érhető el 50%.


[+]

Értékelés: LG V40 ThinQ
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 10 pont
Belső
Kezelhetőség 10 pont
Sebesség 9 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 10 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 10 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

A V40 ThinQ összességében mindenképp előrelépés, ugyanakkor pedig méltó folytatás az V30 után. Nagyon szerethető készülék, hiszen van benne egy csomó egyedi vonás, egészen remek az összeszerelési minőség és a kézkomfort, jól működik az LG felhasználói felülete is, a sebességbe nem lehet belekötni, a hangminőség pedig átlagon felüli. De akadnak kompromisszumok és a hibák, hogy a tényleg légiesnek érződő házba csak átlagos akkumulátort tudtak belegyömöszölni, az egyfajta adottság, de a 3300 mAh-s kapacitás nem túl nagy, éppen, hogy elég, ha a termék minden funkcióját gyakran használni óhajtjuk. Oké, hogy van vezeték nélküli és gyorstöltési opció is, de ettől még az ember mindig fél szemmel azt lesi, hogy miképp áll töltöttség szempontjából. A három kamerás megoldás sokoldalúsága vitán felül áll ugyan, de a képminőséggel már nem vagyunk teljes mértékben kibékülve, videózásnál pedig kiábrándító, hogy nem lehet a széles látószögű és a többi lencse között menet közben váltani. Ezek rontják le az alapvetően kifejezetten pozitív összképet, mert egyébként az LG V40 ThinQ egy nagyon kellemes társ, ahol sikerült azt az érzetet elérnie a gyártónak, hogy ez más, mint a kommerszebbnek tekinthető G7, tényleg egy fél szinttel fentebb van minőségérzet kapcsán. Nehéz a dolgunk a plecsnivel, mert mi nagyon szerettük a terméket, de egyrészt nem ismert még a hazai ára, másrészt objektívan látni kell, hogy a manapság tényleg egyre jobban fejlődő, sok extrára képes kamerás konkurens csúcsmodellekkel szemben képalkotás kapcsán alulmarad. Nem nagyon, de láthatóan. Úgyhogy a V40 most egy Tetszett minősítést tudott összegereblyézni, lehet, hogy pont jót fog tenni az árazásnak és a kamerás szoftvernek is az a pár hónapos csúszás, amíg a magyar piacra is beesik, simán lehet ebből is egy olyan jó vétel, mint amilyen a V30 lett.

LG V40 ThinQ

Bocha

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

Előzmények

 • LG G7 ThinQ - kép, hang és gondolat

  A korábban megszokottakhoz képest kicsit csúszva, de minden szükséges újítással érkezett meg a dél-koreaiak új csúcsmodellje. A kijelző és a hangminőség kiemelkedő.

 • LG V30 - vezércsel

  A dél-koreai gyártó rendkívül szűkre vette a kávákat a hathüvelykes P-OLED kijelző körül, megmaradtak a kiváló zenei képességek és elvileg a készülékház is elég strapabíró.

 • LG Q6 - hosszú(kás) az út

  Az LG a középkategóriában is bevetette a megnövelt képarányt, a csúcskategóriát idéző kivitelt és az arcfelismerő rendszert, ami, be kell látnunk, igen tetszetős készüléket eredményezett, noha a hardver egészen középszerű.

Hirdetés