LG G2 - tapogatnivaló hátsó

Adatátvitel, akkumulátor

Adatátvitel fronton a G2 gyakorlatilag mindent tud. Ez azt jelenti, hogy mobilhálózatokon elérhető a 4G, ami combos sebességet tesz lehetővé, korrektül látja a WLAN hálózatokat is a termék, a Bluetooth már 4.0-s verziószámú és támogatja az LE (Low Energy) szabványt, akad NFC, DLNA, a GPS vevő gyors és pontos. Számítógéphez kötve PTP, illetve MTP kliensként viselkedik a termék, s természetesen ilyenkor töltést is vesz fel.

LG G2 LG G2

A böngésző vagy a Chrome, vagy a beépített browser, utóbbiban vannak apró extrák. Van mentési lehetőség offline olvasáshoz, le lehet egy teljes oldalt képként is menteni, illetve ez az alkalmazás is működhet lebegő módban, tehát kvázi ablakban. A sebességre egy szavunk sem lehet, szélvészgyorsan jönnek be a komplexebb oldalak is, a görgetés és a kétujjas nagyítás sem hagy kétségeket afelől, hogy a G2-ben a létező talán legtáposabb hardver dolgozik.

LG G2
[+]

Bizonyára sokaknak fog tetszeni az is, amit az akkumulátorról lehet tudni. A 3000 mAh teljesítményű Li-Pol telep már papíron is combos és erre gyakorlat sem cáfol rá. Másfél napos üzemidő gond nélkül elérhető, a beállítások között találunk energiatakarékos üzemmódot is, amely a telep általunk előírt töltöttségi szintjénél leveszi a fényerőt, kikapcsolja az adatátviteli beállításokat, a rezgést és az értesítési ledet is kívánság szerint. Éjszaka nálam 2%-ot merült, aztán 10 óra aktív használattal további 50%-ot tudtam leszívni az energiáiból, tehát tényleg nem lehet okunk panaszra, végre kezdenek a gyártók csakugyan odafigyelni az üzemidőre. Az LG még egy trükköt bevet: ha egy ideje már nem változik a kijelzőn a megjelenített tartalom, akkor 26%-kal kevesebbet fogyaszt a masina, ez átlagos felhasználás mellett nagyjából 10%-nyi megtakarítást eredményez.

LG G2
[+]

Értékelés: LG G2
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 9 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 10 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 10 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. Az a helyzet, hogy az LG G2 igen jól sikerült kis ketyere. A gombok hátulra való átköltöztetése jó ötletnek bizonyult, a Snapdragon 800 továbbra is az egyik leggyorsabb SoC a piacon (ha nem a leggyorsabb), az LG pedig igen alaposan átgondolta a felhasználói felületet, rengeteg kicsi, de nagyon kedves extrával turbózva fel azt. Ízléses, finom animációkkal tarkított a menürendszer egésze, jól átlátható, a rengeteg babrálási lehetőséghez képest egyszerűen kezelhető a telefon. A kijelző abszolút méltó a hardverhez, az akkumulátor elég erőteljes, az adatkommunikációs repertoár pedig minden igényt kielégít. De persze ebbe a telefonba is bele lehet kötni, a kamera nekem kissé csalódás volt, hiába a sokféle opció, ha utána a képminőség nem az igazi, fájóan hiányzik a memória bővíthetősége és örültem volna, ha több fém kerül a készülékházra, nem mintha bántóan gyenge lenne a hátlap minősége. Összességében igen kellemes benyomásaim vannak a G2-vel kapcsolatban, tele van jó ötletekkel, mint az infraportot használó univerzális távirányító, a vendég üzemmód, a buborékokban megjelenő üzenetek és hívások, amik nem dobnak ki az éppen használt alkalmazásból, sok-sok figyelmesség, ami az LG mérnökeinek munkáját dicséri. A 130 ezer forintos ár persze nem kevés a hazai viszonyokat ismerve, de legalább ennyibe fáj a Galaxy S4, a Sony Xperia Z1 pedig még többet kóstál, tehát ha a tudásához mérjük, akkor igazából kifejezetten jó ajánlat az LG G2, amely pont ezért megkapja tőlünk az Ajánlott plecsnit. Ennél jobbat csak akkor tudtunk volna adni, ha a kamera frankóbb és nem marad ki a bővíthetőség.

LG G2

Bog

A cikk elkészítésében a Telekom 4G mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés