LG G2 - tapogatnivaló hátsó

Multimédia

A hátlapra ezúttal 13 megapixeles kamerát tett az LG, elöl egy 2,1 megapixeles párja van neki, amely Full HD videókat is tud rögzíteni. Nyilván számunkra a hátsó optika az izgalmasabb, hiszen egy csúcsmodellnél ma már elvárás, hogy a fényképezés is megüssön egy komoly szintet. Az LG kezelőfelülete nagyon egyszerű, a bal oldalra kerültek a beállításokat vezérlő gombok, a kereső jobb oldalán csak a videó és a fotós üzem között válthatunk, illetve exponálhatunk.

LG G2
[+]

A beállítások között a különféle üzemmódok a lényegesek. Pont egy tucatnyi ilyen van, a legtöbbet nyilván a normál módot fogjuk használni, érdekes, hogy az Intelligens automata nem alapértelmezett. Viszont a legtöbbször úgyis azt írja ki, hogy szerinte a normál mód a döfi az adott helyzetben. Ha normál módban vagyunk, akkor babrálhatunk egy csomó okosságot. Állítható a fényerő, az ISO (100-800), a fehéregyensúly, a színhatás, az időzítő, a képméret és a hangvezérlés, kapcsolható geotagging, illetve a hangerőt szabályozó gombok funkciója is változtatható. Normál módban, mindent automatikusan hagyva az alábbi képeket lőttük:

A többi módnál van sport (a lenti tesztképek közül az első), van éjszakai (második), van HDR (harmadik), kettős kamera (negyedik), sorozatfelvétel, a háttérben mozgó elemek eltüntetésére vonatkozó fotózás, pillanatfelvétel (több kép közül a legjobbat választhatjuk ki), szépségfotó, illetve sima panoráma és VR panoráma mód, amiről már a G Pro kapcsán írtunk. Az ötödik és a hatodik kép az ISO és a fényerő babrálgatásával készült fekete-fehér módban.

A képeket elnézve kicsit csalódott vagyok. Ha 100%-os nagyítást választok, akkor bizony kijönnek bőven a hibák, a vonalélesség gyenge, a zaj viszont erősen jelen van, a dinamikatartomány is szűkös. A színek viszont rendben vannak, gyors az exponálás és ha nem ragaszkodunk a teljes mérethez, akkor nincsenek vészes dolgok, de a G2 optikája sem tudja megváltani a világot, hiába a sok opció és trükkös felvételi mód.

LG G2 LG G2

Videót természetesen Full HD-ban rögzít a gép, itt is vannak érdekességek. A mindenféle torzításos móka most is működik (videó erre), de van kettős felvétel (előlapi és hátlapi kamera együtt), illetve mozgatható zoom, ami elég idétlen, a kép egy pontját kiválasztva egy külön ablakban arra közelítve forog a mozi, aminek nem nagyon láttam értelmét, de természetesen van ilyen tesztfelvételünk, no meg egy normál módban készült videónk is, ami lehet 60fps is. Gondolom nyilvánvaló, hogy a telefon minden gond nélkül lejátssza a Full HD filmeket is, ráadásul az éppen nézett mozit ablakba is tehetjük és mozgathatjuk a felhasználó felület felett. A lejátszó tud egy-két érdekes trükköt, például ha a felület bal oldalán fel-le mozgatjuk az ujjunkat, akkor a fényerő állítható, a jobb oldalon kurkászva a hangerő csavargatható. Plusz bele lehet nagyítani menet közben a filmbe, hogy ez mire jó, azt mondjuk nem tudom, de működik.

LG G2
[+]

Van egy videoszerkesztő applikáció is, egymás mellé tudunk képeket és filmeket bedobálni, ezek hossza variálható, lehet tenni rájuk feliratot, majd az egészet meglöttyinthetjük valami témával, ami zenét is magában foglal, a kész művet pedig exportálhatjuk mp4 formátumba, vagy rögtön megoszthatjuk mindenféle módokon. Az eredmény maximum 720p felbontású lehet, itt mutatok egy példát.

LG G2 LG G2

Zeneileg sokkal ügyesebb a masina, ha a minőséget nézzük. Kihangosítva is kimondottan jól szól - ahhoz képest, hogy egy telefon - a mellékelt füles egész korrekt, van equalizer, megjelennek az albumborítók, az éppen játszott zenéhez pedig egy gombnyomással listáz YouTube találatokat is a rendszer. Van automatikus kikapcsolás, illetve ha a DropBox fiókunkban van zene, akkor onnan is behúzhatjuk a lejátszóba ezeket, egyfajta streamingként is felfogva. Nem hiányzik az FM-rádió sem, ennek működtetéséhez mindenképpen szükséges headset csatlakoztatása. Erre érzékenyek számára fontos információ, hogy a G2-ben egy Wolfson WM5110-es DAC dolgozik, ami kiváló minőségben dolgozza fel és adja át a füles számára a zenét, ráadásul a gyártók ritkán szokták specifikálni, hogy milyen egységet használnak erre, ami nyilván nem véletlen...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés