Hirdetés

LG blog: Szoftveres extrák a G2 fedélzetén

A G2 jött, látott és győzött, egyenesen az androidos paletta csúcsára katapultálva az LG-t. Az alig egy hónapja bemutatott csúcsmodellt már számos telekommunikációs portál tesztelte, az eredménnyel mindenki elégedett volt, többek között esetünkben sem volt kérdéses az ajánlott plecsni rásütése. Az előremutató hardveres képességek és remek kijelző mellett mindez a szoftveres tulajdonságoknak is köszönhető, az LG jó szokásához híven számos extrával vértezte fel az aktuális csúcsmodellt. A mai cikkben ezek közül mutatunk be párat a teljesség igénye nélkül.

Az Audio Zoom videófelvétel készítése során jöhet jól. A funkciót használata során egy adott hangforrásra zoomolva a szoftver automatikusan felhangosítja azt, miközben lecsendesíti az egyéb forrásokból származó neszeket. Ehhez a készülékben található három darab sztereó mikrofont használja a rendszer, erősítve a célpontból származó hangokat és csillapítva az egyéb zajokat. A Dual Recording és Dual Camera képességek szintén a képalkotás szerelmeseit célozzák meg, segítségükkel a készülék egyszerre használja az elsődleges és a másodlagos kamerát, így a felvétel készítője sem marad le a végeredményről.

A Zoom to Track szintén egy intelligens zoomolási funkciót takar, mely azonban nem felvételek készítésekor, hanem azok visszanézése során jöhet jól. Az éppen játszott videón egy mozgó objektumra nagyítva a rendszer folyamatosan követi azt, így függetlenül attól, hogy a kijelzőn hol helyezkedik el, a képernyőn folyamatosan látható lesz.

A multimédiás funkciók mellett az LG néhány szolgáltatás is jól átdolgozott, melynek eredményeként a funkcionalitás jó pár extrával egészült ki. Igen hasznos továbbá a Clip Tray is, mely röviden fogalmazva egy felturbózott vágolapot testesít meg. A szöveges tartalmak tárolása mellett linkeket és képeket is félrerakhatunk, az egyes elemeket egy alulról becsúszó tálcából válogathatjuk ki a beillesztés során (mindez ezen a képernyőfotón látható akció közben). Hasonlóan jól jöhet a Capture Plus is, mely a képernyőfotók új generációját hozhatja el. Segítségével nem pusztán az aktuális kijelző tartalmát lehet elmenteni, a Capture Plus az összes kapcsolódó tartalomról képet készít, így például egy weboldal teljes egészében elmenthető; a tesztfelvétel itt látható.

Jó pár okosságot rejt tehát a G2 borítása, melyek részletes ismertetésére egy több oldalas cikk sem lenne elég. Az LG különösképp odafigyelt a képalkotási képességekre, így hamarosan egy komplett galériát is közlünk majd, szemezgetve a legjobb G2-vel készített fotóink közül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés